Βιομημιτικός εξοπλισμός εμπορικών καταστημάτων Αθήνα
13
Μαρ

Βιομιμητικός εξοπλισμός

Βιομιμητικός εξοπλισμός

Είναι δύσκολο να κρατήσετε τον εξοπλισμό καταστημάτων μακριά από την κοινή παγίδα του να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλές βαρετές και πολύ κοινές μονάδες. Κάθε εστιατόριο χρησιμοποιεί γόνδολες, ρεσεψιόν, ή βιτρίνες και το να εφαρμόσετε κάτι πέρα από το συνηθισμένο είναι μερικές φορές δύσκολο. Ο βιομιμητικός εξοπλισμός καταστημάτων είναι μια πολύ καλή λύση για τη βελτίωση του εσωτερικού σχεδιασμού, δεδομένου ότι δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Η βιομιμητική ορίζεται ως κάτι που φέρνει ιδέες από τη φύση και τις χρησιμοποιεί σε ανθρώπινα αντικείμενα. Η κλασική γεωμετρία συχνά μένει πίσω, καθώς οι φυσικές καμπύλες χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα έπιπλα και τον εξοπλισμό πιο ελκυστικά.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φοβούνται όταν πρόκειται για custom made λύση, διότι φοβούνται ότι ένας μικρός αριθμός των επαναλήψεων μπορεί να κάνει το σχεδιασμό ελαττωματικό και όχι τόσο λειτουργικό. Αυτή είναι μια νοοτροπία η οποία γρήγορα ξεθωριάζει, αλλά κάποια ενθάρρυνση εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για να ωθήσει το διάνυσμα από το γενικό σχεδιασμό στο σχέδιο κατά παραγγελία. Με την ανάπτυξη του Διαδικτύου, οι άνθρωποι μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές βιτρίνες επιτυχημένων custom made σχεδίων, ενισχύοντας την ιδέα ότι είναι ασφαλές να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι επίσης εύκολο να εμπνευστείτε από τις μεγάλες ιδέες που φτάνουν στην εφαρμογή και γίνονται πρότυπα επιτυχίας.

Οι ευθείες γραμμές συνήθως παραμένουν εκτός βιομιμητικού σχεδιασμού, καθώς η γεωμετρία της φύσης αφορά περισσότερο τις καμπύλες και τον συνεχή διάλογο των γραμμών. Οι μεμβράνες είναι απαραίτητα στοιχεία για το βιομιμητικό σχεδιασμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πολλαπλών όγκων. Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να κάνετε στο βιομιμητικό σχεδιασμό, καθώς η φύση είναι μια πολύ εμπνευσμένη δημιουργός. Το βιομιμητική σχέδιο βασίζεται συχνά σε μια προσεκτική μελέτη των αναλογιών μεταξύ των διαστάσεων. Η δημιουργία της καλύτερης δομικής διαμόρφωσης δεν είναι αρκετή για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα και η βιομιμητική συχνά βασίζεται σε συμβιβασμούς προς τη λειτουργικότητα και τη δυνατότητα πρόσβασης, για την επίτευξη ενός νέου σχεδιαστικού διαλόγου.

Το χρώμα είναι ένα σημαντικό μέρος του βιομιμητικού σχεδιασμού, δεδομένου ότι χρειάζεται να πέσει μέσα στο συνολικό πλαίσιο του καλλιτεχνικού του μηνύματος. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλοι οι τύποι χρωμάτων, συνιστάται ότι οι τόνοι που χρησιμοποιούνται είναι ζεστοί και συμβατικοί στο φυσικό περιβάλλον. Το ανοιχτό πράσινο, το φωτεινό κίτρινο, καθώς και λευκό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναπαράγουν ένα συνδυασμό χρωμάτων με βάση τη βλάστηση, ικανά να ενδυναμώσουν την ιδέα ότι ο σχεδιασμός προέρχεται από μια φυσική πηγή.

Ο βιομιμητικός σχεδιασμός φτάνει συνήθως τα υψηλά άκρα της βιομηχανίας εξοπλισμού καταστημάτων, όπου η ικανοποίηση βασικών αναγκών δεν είναι πλέον η κύρια απαίτηση. Πηγαίνοντας πέρα από τις βασικές ανάγκες, είναι ένα σαφές σημάδι ότι η ποιότητα είναι τοποθετημένη μπροστά από την ποσότητα και αυτό είναι ένα σημάδι της ωριμότητας σε κάθε επιχείρηση. Η αναπαραγωγή του φυσικού σχεδιασμού δεν πρέπει ποτέ να είναι περιορισμένη, μόνο στο φυτικό βασίλειο, καθώς η ίδια ομαλή ροή των γραμμών μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού.

Ένα τυπικό χαρακτηριστικό των βιομιμητικού σχεδιασμού είναι ότι κάθε νέα μονάδα θα πρέπει να ενσωματωθεί στο ήδη υπάρχον πλαίσιο εργασίας. Από περίπτωση σε περίπτωση, υπάρχει ανάγκη προσαρμογής άλλου εξοπλισμού καταστημάτων, έτσι ώστε να ταιριάζει με το στυλ του βιομιμητικού εξοπλισμού καταστημάτων.

Όπως και κάθε άλλος εξοπλισμός καταστημάτων, ο βιομιμητικός εξοπλισμός καταστημάτων μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλούς σκοπούς. Οι γόνδολες, οι μονάδες υποδοχής, καθώς και άλλος εξοπλισμός καταστήματος, μπορούν να ενσωματωθούν στους εν λόγω ειδικούς τύπους εξοπλισμού καταστήματος. Χρησιμοποιώντας ένα εξοπλισμό καταστήματος μόνο για την εμφάνισή του, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταστρέψει την όλη ιδέα. Ακόμη και ο βιομιμητικός εξοπλισμός απαιτείται για να εξυπηρετήσει έναν πραγματικά χρήσιμο σκοπό για να δικαιολογήσει την παρουσία του σε ένα εστιατόριο. Η ιδέα ότι το σχήμα ακολουθεί τη λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στη δημιουργία ενός ισορροπημένου σχεδιασμού που αποφεύγει να βαζίζεται πάρα πολύ από την αισθητική πλευρά.

Ο σχεδιασμός συχνά παραμελείται στον εξοπλισμό καταστημάτων, καθώς η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη, όταν κάνουμε μια νέα αγορά. Πηγαίνοντας πέρα από την ιδέα ότι ο εξοπλισμός θα πρέπει να εξυπηρετεί μόνο ένα λειτουργικό σκοπό, μπορεί να αποτελέσει σημαντική πρόοδο για τη λήψη μιας καλύτερης απόφασης.

Ο βιομιμητικός σχεδιασμός θα πρέπει πάντα να επικεντρώνεται στην ιδέα ότι ένας διάλογος μεταξύ του πελάτη και του κατασκευαστή είναι απαραίτητος καθ ‘όλη τη διαδικασία. Πηγαίνοντας πέρα από τον παραδοσιακό σχεδιασμό και στοχεύοντας τη βιομιμητική, σημαίνει ότι η διαδικασία επίτευξης συμφωνίας παρατείνεται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Έτσι, θα πρέπει να έχετε υπομονή με την εξέλιξη από την ιδέα στο σχέδιο και στη συνέχεια την εκτέλεση. Η αλλαγή της απόφασής σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να προγραμματιστεί νωρίτερα.