ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
19
Μαρ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ

Με όπλο του την εμπειρία του και την εξειδικευμένη γνώση του στην ενδοδοντία και τη μικροχειρουργική που απέκτησε στις ΗΠΑ, ο Κεφαλονίτης οδοντίατρος Σπυρίδωνας Φλωράτος αποφάσισε πρόσφατα, να δημιουργήσει μια νέα επαγγελματική στέγη κοντά στο κέντρο της Αθήνας, με διττή χρήση.

Αφενός κάποιοι χώροι του θα λειτουργούσαν ως ιατρείο όπου θα εφαρμόζονταν καινοτόμες θεραπευτικές μέθοδοι σε ασθενείς και αφετέρου θα πρόσφερε σεμινάρια σε συναδέλφους του οδοντιάτρους, στα οποία θα τους μεταλαμπάδευε τις γνώσεις του.

Κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, ένα διαμέρισμα 160 τμ.  μιας παλιάς πολυκατοικίας θεωρήθηκε ιδανικό για να στεγάσει τα σχέδιά του.

Όμως ο χώρος χρειάζονταν διάφορες παρεμβάσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες και ο ίδιος δε διέθετε ούτε το χρόνο, αλλά ούτε και τις κατάλληλες επαφές για «τρέξει» το έργο.

Η αγωνία του για το ποιος θα αναλάμβανε να υλοποιήσει την κατασκευή αυτή έλαβε τέλος, όταν ένας φίλος, του μίλησε με ενθουσιασμό για την INNOVO Constructions.

Έχοντας λοιπόν ως παρακαταθήκη αυτές τις συστάσεις, ο ενδοδοντρίατρος επικοινώνησε με την εταιρεία.
Στο μυαλό του είχε ήδη ένα περίγραμμα  του νέου επαγγελματικού του χώρου. Ήξερε ποιο ήταν το ύφος το οποίο θα ήθελε να υιοθετήσει και στο μυαλό του πλανιόταν  κάποιες ανατρεπτικές ιδέες για την κατασκευή και τη διακόσμηση.

Συζητώντας με τους υπεύθυνους της INNOVO Constructions κατάφεραν  να βρουν τρόπους να υλοποιήσουν και να αναδείξουν τις ρηξικέλευθες προτάσεις του  και μάλιστα σε χρόνο, που ξεπερνούσε κάθε προσδοκία!
Γιατί αλήθεια ποιος μπορεί να πιστέψει ότι σε σχεδόν ένα μήνα η κατασκευή θα είχε ολοκληρωθεί και θα μπορούσε πλέον να εγκατασταθεί στο νέο του επαγγελματικό χώρο;

Μπαίνοντας στον προθάλαμο, το βλέμμα των επισκεπτών στέκεται στο τεράστιο κομμάτι μαρμάρου που βρίσκεται τοποθετημένο στον τοίχο, πίσω από το έπιπλο της reception,  στο οποίο αποτυπώνεται η φυσιογνωμία του ιατρείου. Τόσο πρωτότυπο, καθηλώνει τους επισκέπτες  όταν φωτίζεται από την εσωτερική του πλευρά, καθώς αναδεικνύεται όλο το φάσμα των αποχρώσεών του!

Προχωρώντας, μια διπλή συρόμενη πόρτα αμμοβολής απομονώνει τον προθάλαμο από το χώρο αναμονής, που λειτουργεί και ως αίθουσα σεμιναρίων, χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμό της.

Η αίθουσα εντελώς minimal δεν αποσπά την προσοχή των επισκεπτών με περιττά διακοσμητικά στοιχεία, διαθέτοντας μόνο μερικά μικρά χωνευτά στενόμακρα ράφια επενδυμένα με απομίμηση ξύλου στους αντικριστούς τοίχους, τα οποία φωτίζονται και αποτελούν τη μοναδική παραφωνία στους αρχοντικά λευκούς τοίχους .

Ο ιδιαίτερος φωτισμός στο ταβάνι από διαφανή ελαστική μεμβράνη σε περίτεχνο σχήμα γοητεύει, ενώ μηχανολογική εγκατάσταση διατρέχει εσωτερικά τοίχους και οροφές για να υποστηρίξει τα κάθε λογής μηχανήματα που υπάρχουν σε κάθε αίθουσα, όπως για παράδειγμα προτζέκτορα στην αίθουσα σεμιναρίων, οδοντιατρικές καρέκλες με τον εξοπλισμό τους στα εξεταστήρια, κάμερες για απευθείας μετάδοση επεμβάσεων, αλλά και αξονικός τομογράφος κεφαλής.

Στους πλαϊνούς τοίχους των διαδρόμων που οδηγούν στους υπόλοιπους χώρους του ιατρείου, ιδιόρρυθμοι φωτισμοί σε διαφορετικά σχέδια από λευκό πλέξιγκλας έρχονται να συμπληρώσουν τον ήδη ικανοποιητικό φωτισμό από το ταβάνι.

Πόρτες κυρίως από κρύσταλλο αμμοβολής βρίσκονται περιμετρικά από τους διαδρόμους, ενώ όπου η ανάγκη το απαιτεί αντικαθίστανται από ξύλινες σε λευκό χρώμα, για να εναρμονίζονται με το χρώμα της τοιχοποιϊας.
Το προσωπικό γραφείο του ενδοδοντιάτρου, υπακούοντας στο δόγμα της λιτής πολυτέλειας, δίνει βαρύτητα στην ανάδειξη της πολυετούς εκπαίδευσης που έχει αποκτήσει ο γιατρός, δημιουργώντας περιμετρικά φωτιζόμενες εσοχές, για την τοποθέτηση των επαγγελματικών του περγαμηνών.

Το πάτωμα σε απομίμηση ξύλου εξισορροπεί την ψυχρότητα των λευκών τοίχων, ενώ η δεινότητα στην κατασκευή πρωτότυπων φωτιστικών συνθέσεων είναι διάχυτη σ΄όλους τους χώρους του ιατρείου.
Η ικανοποίηση του γιατρού για το αποτέλεσμα της κατασκευής είναι έκδηλη καθώς περιφέρεται στους χώρους και μιλά για την εμπειρία του.

Ο ρόλος της INNOVO Constructions σ΄αυτή τη δημιουργία υπήρξε καταλυτικός. Με τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την αξιοπιστία που τη διέπουν κατάφερε να συνδυάσει τη λιτότητα με το στυλ,το minimal με το εντυπωσιακό, το χρόνο με την ποιότητα και να κάνει την πολυτέλεια προσιτή, πραγματοποιώντας ό,τι ονειρεύονταν ο γιατρός.

Μια ακόμη καλή συνεργασία της INNOVO Constructions  που ολοκληρώνεται με την ευχή να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και να κυριαρχήσει στο χώρο της επαγγελματικής κατασκευής!