Απόστολος μανατέας
29
Νοέ

Κατασκευή Ιατρείου Αποστόλου Μανιατέα

Οι δρόμοι του οφθαλμιάτρου Απόστολου Μανιατέα και της INNOVO Constructions, έμελλε να συναντηθούν κατά τη διάρκεια ενός οφθαλμολογικού συνεδρίου.

Αν και ο γιατρός είχε ήδη συμφωνήσει με άλλη κατασκευαστική εταιρεία και βρισκόταν εν αναμονή των προτάσεών τους για την κατασκευή του ιατρείου του, δεν άντεξε να μην προσεγγίσει το εντυπωσιακό περίπτερο της INNOVO Constructions, σε κάποια ανάπαυλα του συνεδρίου και να θαυμάσει το portfolio της.

Μετά από ένα μήνα αναμονής και αφού δεν είχε καμία είδηση από την εταιρεία με την οποία είχε συμφωνήσει, αποφάσισε να έρθει σε επαφή με την INNOVO Constructions, από την οποία είχε αποκομίσει θετικές εντυπώσεις.
Η ολιγόωρη επαφή του με τους συνεργάτες της εταιρείας στα γραφεία τους, τον έπεισε ότι ήταν η πλέον αξιόπιστη και κατάλληλη για την ανάληψη του έργου.

Όντως σε δύο εικοσιτετράωρα από τη συνάντηση, προτάθηκαν στο γιατρό από την INNOVO Constructions τρία διαφορετικά τρισδιάστατα σχέδια για να επιλέξει, αφήνοντάς τον άναυδο με την ταχύτητα ανταπόκρισης!
Ανάμεσα στα σχέδια ανακάλυψε την ιδανική εικόνα για το ιατρείο του και έκανε το πρώτο βήμα. Οι κατασκευαστικές ανάγκες καταγράφτηκαν αναλυτικά στο συμφωνητικό που υπέγραψαν, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία, για το τι τελικά θα παραλάμβανε ο γιατρός μετά την αποπεράτωση.

Τα συνεργεία έκαναν άμεσα την είσοδό τους στο χώρο και ανταγωνίζονταν σε ταχύτητα μεταξύ τους, με το γιατρό να αδυνατεί πολλές φορές να ακολουθήσει τους ρυθμούς τους και να δημιουργεί καθυστερήσεις στις εργασίες, καθώς έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε χρώματα και υλικά κατασκευής.
Τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων χρειάστηκε να σαρώσουν κυριολεκτικά το χώρο για να δημιουργήσουν από το μηδέν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο φωτισμό του ιατρείου, καθώς το αντικείμενό του σχετίζεται με την υγεία της όρασης.
Σποτ, παραλληλόγραμμα φωτιστικά στην οροφή και κρυφοί φωτισμοί, έδωσαν την απαιτούμενη ένταση στο φως, χωρίς όμως να κουράζουν τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Στο χώρο αναμονής ένα πρωτότυπο φωτιστικό το οποίο αιωρείται από το κέντρο της οροφής συνεπικουρεί το φωτισμό και κερδίζει άφθονα κολακευτικά σχόλια από τους επισκέπτες.
Στους τοίχους κυριαρχεί το λευκό χρώμα, προσφέροντας μια δωρική απλότητα που ξεκουράζει τα μάτια, ενώ εσοχές που έχουν δημιουργηθεί με γυψοσανίδες τονίζονται με έντονο σκούρο γκρι χρώμα.
Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στους καναπέδες του ιατρείου με το λαδί τους χρώμα να έρχεται σε αντίθεση με το υπόλοιπο περιβάλλον.
Το λευκό έπιπλο της ρεσεψιόν στην είσοδο του ιατρείου εντάσσεται αρμονικά στο χώρο, ενώ οι εσωτερικές πόρτες σε δρύινη απόχρωση προσθέτουν ψήγματα ζεστασιάς και εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ηχομόνωση.
Το γραφείο του γιατρού συνυπάρχει στον ίδιο χώρο με το εξεταστήριο αλλά αποκόπτεται απ΄ αυτό μ΄ ένα στενό γυάλινο διαχωριστικό, το οποίο επιβάλλει διακριτικά στους συνοδούς να παραμείνουν μακριά από το χώρο εξέτασης.
Ράφια που έχουν δημιουργηθεί σε φωτιζόμενες εσοχές της τοιχοποιϊας δημιουργούν αξιοπρόσεκτες προθήκες για διακοσμητικά αντικείμενα και βιβλία, ενώ εντοιχισμένα ερμάρια δίνουν αυξημένες δυνατότητες αποθήκευσης εγγράφων και άλλων αντικειμένων.
Η επίπλωση του προσωπικού γραφείου του γιατρού είναι μοντέρνα, με το μέταλλο, το γυαλί αμμοβολής και το δέρμα να δεσπόζουν στο χώρο.
Για την εύρυθμη λειτουργία των οφθαλμολογικών μηχανημάτων δημιουργήθηκαν εξ αρχής οι ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, απαλλάσσοντας έτσι το χώρο από ακαλαίσθητα εξωτερικά καλώδια, που μπορούν να αποτελέσουν αιτία ατυχήματος.

Έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του συγκεκριμένου ιατρείου πλέον, υπάρχουν μόνο θετικές αναμνήσεις από τη συνεργασία με την INNOVO Constructions.

Με προδιαγεγραμμένο κόστος κατασκευής, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις στην παράδοση, με πρωτοτυπία και φαντασία στη σχεδίαση, με ταχύτητα και ποιότητα στην κατασκευή αλλά και με άμεση ανταπόκριση στην αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημιάς προέκυψε στην πορεία αυτών των ετών, ο οφθαλμίατρος Απόστολος Μανιατέας, αποτελεί έναν ακόμη ικανοποιημένο πελάτη της INNOVO Constructions.

Η ευχή που δίνει στην εταιρεία από καρδιάς, είναι να συνεχίσει να δημιουργεί, να εκπλήσσει και να πρωτοτυπεί, για όλους εκείνους που αναζητούν ένα υψηλό επίπεδο κατασκευής για τον επαγγελματικό τους χώρο!