Κατασκευή φαρμακείου
29
Νοέ

Κατασκευή φαρμακείου Σταματίνας Ράπτη

Φαρμακείο υπερπαραγωγή! Αυτό σκέφτεσαι μόλις το αντικρίσεις. Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του ξεκινά ήδη από την εικόνα της βιτρίνας του. Εκλεπτυσμένη, φροντισμένη, ξεχωριστή, παραπέμπει στην εικόνα της ιδιοκτήτριάς του.
Πριν από δυόμιση χρόνια η φαρμακοποιός Σταματίνα Ράπτη αποφάσισε να αφήσει το χώρο που στέγαζε μέχρι τότε το φαρμακείο της, και παρά την οικονομική κρίση να κάνει ένα τεράστιο άνοιγμα δημιουργώντας ένα φαρμακείο κόσμημα για την περιοχή της Βάρης.

Περνώντας μπροστά από το χώρο που στο παρελθόν στέγαζε τράπεζα, είδε ότι ενοικιάζονταν και αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Η θέση του επαγγελματικού αυτού χώρου ήταν ιδανική καθώς ο δρόμος μπροστά του ήταν κεντρικός, υπήρχε διαθέσιμο πάρκινγκ για τους πελάτες μπροστά από το κτήριο και κυρίως μετρούσε αρκετά τετραγωνικά για να φιλοξενήσει τα μεγαλόπνοα σχέδια της.
Η μίσθωση έγινε άμεσα και η φιλόδοξη φαρμακοποιός στράφηκε στο ίντερνετ, προκειμένου να ανακαλύψει την ιδανική κατασκευαστική εταιρεία που θα υλοποιούσε τα σχέδιά της.
Η έρευνα καρποφόρησε και η ίδια έχοντας στα χέρια της μια σειρά από τηλέφωνα, θέλησε να πάρει προτάσεις και προσφορές για το νέο της εγχείρημα.

Οι πρώτες επαφές με κάποιες από τις κατασκευαστικές αυτές εταιρείες ήταν απογοητευτικές. Με πρόχειρους σχεδιασμούς σε χαρτιά, χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας και επαγγελματισμού, οι επίδοξοι κατασκευαστές προσπάθησαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της και να αναλάβουν τη δουλειά. Όπως ήταν φυσικό έπεφταν σε τοίχο, καθώς η φαρμακοποιός αντιλαμβάνονταν ότι δε διέθεταν τα εχέγγυα για να αναλάβουν την κατασκευή.
Και τότε για πρώτη φορά επικοινώνησε με την κατασκευαστική εταιρεία INNOVO Constructions, την οποία είχε εντοπίσει επίσης κατά την αναζήτησή της στο διαδίκτυο.

Η σύντομη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της εταιρείας, ήταν αρκετή για να τον κάνει να αντιληφθεί τι είδους φαρμακείου ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία της.
Άμεσα οι άνθρωποι της INNOVO Constructions προχώρησαν στον τρισδιάστατο σχεδιασμό του καινούργιου της φαρμακείου.
Τα σχέδια μεταφέρθηκαν μέσα σ΄ ένα στικάκι και ένα κλικ μόνο υπολείπονταν για να ξεδιπλωθούν μπροστά της.
Το τοποθέτησε στον υπολογιστή της και μόλις το αρχείο άνοιξε, αποκαλύφθηκε ο νέος της επαγγελματικός χώρος. Με μια μόνο ματιά τον λάτρεψε.
Τότε η ιδιοκτήτρια κατάλαβε ότι η INNOVO Constructions ήταν η πλέον κατάλληλη εταιρεία για να αναλάβει την κατασκευή.

Ο επαγγελματισμός, η ταχύτητα και η ποιότητά της την έκαναν να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό της φαρμακοποιού.
Οι εργασίες ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς καθώς το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τη λειτουργία του φαρμακείου μετά από δυόμιση μόλις μήνες.
Όλα ξεκίνησαν από το μηδέν, καθώς η παλιά βιτρίνα απομακρύνθηκε, τοίχοι γκρεμίστηκαν, το πάτωμα ξηλώθηκε, οι παλιές εγκαταστάσεις πήραν το δρόμο για τον κάδο και το κτήριο μετατράπηκε σ΄ένα απέραντο εργοτάξιο.

Οι επιδέξιοι τεχνίτες της INNOVO Constructions με τη σωστή καθοδήγηση των σχεδιαστών της εταιρείας, άρχισαν να δίνουν καινούργια μορφή στο κτήριο των 400 τ.μ που απλώνονταν σε υπόγειο, ισόγειο και ημιόροφο.
Στο υπόγειο δημιουργήθηκαν οι υποδομές για τη φιλοξενία του ηλεκτρονικού φαρμακείου, στο ισόγειο εγκαταστάθηκε το φυσικό φαρμακείο, ενώ στον ημιόροφο τοποθετήθηκαν τα γραφεία.
Πληθώρα γυάλινων ραφιών πήραν θέση στους τοίχους προκειμένου να φιλοξενήσουν τους αναρίθμητους κωδικούς των προϊόντων του φαρμακείου. Γόνδολες διάσπαρτες σ΄όλο το χώρο ήρθαν να επικουρήσουν το έργο τους.
Ο λευκός ξύλινος πάγκος εργασίας είναι απλός και διακριτικός για να αναδεικνύει περισσότερο τον ιδιαίτερα ευφάνταστο φωτιζόμενο σταυρό στη γωνία του επίπλου.
Οι λευκές αψίδες στην οροφή προσφέρουν ανάταση ψυχής και άπειρο θαυμασμό αφού αποτελούν κάτι ασυνήθιστο σε αυτού του είδους τους επαγγελματικούς χώρους.
Το λευκό χρώμα στους τοίχους και τα έπιπλα με πράσινες διακριτικές πινελιές, άλλοτε με τη μορφή φύλλων από δέντρα και άλλοτε με τη μορφή χρωματιστού γυαλιού, δίνουν υπόσταση στην ευεξία που με την αύρα της πλημμυρίζει το χώρο.
Η ολοκλήρωση του φαρμακείου στον προδιαγεγραμμένο χρόνο αποτέλεσε ένα πραγματικό θαύμα, καθώς ο όγκος της εργασίας ήταν τεράστιος και η εργασία που έγινε ήταν ιδιαίτερα επιμελημένη.

Η εντυπωσιακή κατασκευή του φαρμακείου κατάφερε να ενθουσιάσει όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους πελάτες που δε σταματούν να δίνουν τα εύσημα στην ιδιοκτήτριά του.
Όσο για την ίδια και τη σχέση της με την INNOVO Constructions; Είναι πλέον σχέση ζωής, αφού για ο,τιδήποτε καινούργιο χρειάζεται είναι πάντα δίπλα της με την ίδια ευσυνειδησία, ταχύτητα και μεράκι όπως την πρώτη μέρα της γνωριμία τους!