Τι χρειάζεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να ξεχωρίσει
09
Νοέ

Τι χρειάζεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να ξεχωρίσει

Η παγκόσμια βιομηχανία φιλοξενίας επηρεάζεται συνεχώς από νέες τάσεις και εξελίξεις. Σήμερα, οι «κλασικές» εγκαταστάσεις δωματίων έχουν μετατραπεί σε ένα πιο μοντέρνο, φιλικό προς τον πελάτη, εξατομικευμένο και έξυπνο περιβάλλον. Αλλά ποιες είναι αυτές οι ανέσεις, που καταφέρνουν να διακρίνουν τα παλιά και κλασικά ξενοδοχεία από τα σύγχρονα και τα σύγχρονα καταλύματα; Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου θα πρέπει να περιλαμβάνει αν όχι όλα τα περισσότερα στοιχεία από αυτά που θα αναφερθούν παρακάτω!

Εκτός από τις κλασικές ανέσεις δωματίου του ξενοδοχείου, όπως κλιματισμός δωματίου, ηχομόνωση, θυρίδα ασφαλείας, στεγνωτήρα μαλλιών, ψυγείο / μίνι μπαρ, καθαρές πετσέτες και λευκά είδη, δωρεάν προϊόντα περιποίησης και προϊόντα περιποίησης, παντόφλες, υπηρεσίες σιδερώματος, βραστήρας, τηλέφωνο και η τηλεόραση, ένα μοντέρνο δωμάτιο ξενοδοχείου, πρέπει να ενσωματώσει τις ακόλουθες ανέσεις που είναι πλέον απαραίτητες για έναν σύγχρονο ταξιδιώτη, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός και να ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας:

1. Γρήγορη ασύρματη συνδεσιμότητα (Wi-Fi)

Είναι δεδομένο ότι κάθε ξενοδοχείο πρέπει να παρέχει δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους τους επισκέπτες του, είτε πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι είτε για διακοπές. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με το wifi που μπορούν να επηρεάσουν τις κριτικές πελατών, όπως: Το Wi-Fi πρέπει να είναι γρήγορο και ικανό να λειτουργεί τέλεια ακόμη και στη μέγιστη χωρητικότητα του ξενοδοχείου όταν σχεδόν κάθε πελάτης είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο. Το σήμα πρέπει να είναι ισχυρό σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και σε όλα τα δωμάτια, είτε βρίσκονται στο ισόγειο είτε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να απογοητεύσετε πελάτες που θα γράψουν κακές κριτικές για το ξενοδοχείο σας και να αποθαρρύνουν άλλους πιθανούς πελάτες να επισκεφθούν το ξενοδοχείο σας, λόγω κάτι τόσο απλού όσο κακής σύνδεσης Wi-Fi!

2. Έξυπνα δωμάτια & έξυπνη τεχνολογία

Τα έξυπνα σπίτια είναι ήδη ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και είναι ο δρόμος του πώς θα είναι τα μελλοντικά μας σπίτια. Ακολουθώντας αυτήν την τάση, η ξενοδοχειακή βιομηχανία θα συνειδητοποιήσει σύντομα τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι εξατομικευμένες υπηρεσίες σε συνδυασμό με ένα μοντέρνο έξυπνο δωμάτιο στη συνολική ταξιδιωτική συμπεριφορά. Ο όρος “Smart Room” αναφέρεται σε όλες τις υπηρεσίες που μπορούν να ελεγχθούν και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη μέσω μιας εφαρμογής για κινητά (App) ή μιας συσκευής που ελέγχει όλες αυτές τις υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούν να ελέγξουν την ένταση και τη σκιά του φωτισμού, να ρυθμίσουν την προτιμώμενη θερμοκρασία δωματίου, να προγραμματίσουν τι και πότε θα παρακολουθήσουν στην Smart TV τους, να σχεδιάσουν ή να κλείσουν τις κουρτίνες κ.λπ. Οι έξυπνες επιλογές ανοίγουν έναν νέο δρόμο που υπόσχεται φρέσκες και χρήσιμες ανέσεις για τον πελάτη!

3. Θύρες φορτιστή USB και τροφοδοσία γενικής χρήσης

Μία από τις σημαντικότερες ανέσεις που χρειάζονται οι ταξιδιώτες σήμερα, είναι οι θύρες USB για τη φόρτιση των διαφόρων ηλεκτρονικών τους συσκευών. Τα gadget και οι συσκευές που φέρνουμε μαζί μας στα ταξίδια μας είναι μερικές φορές ακόμη περισσότερά από τα ρούχα μας (ειδικά όταν είμαστε σε σύντομο ταξίδι)! Αυτό σημαίνει ότι ένα μοντέρνο δωμάτιο ξενοδοχείου δεν μπορεί πλέον να έχει μόνο δύο κεντρικά βύσματα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες απαιτήσεις τεχνολογίας,θα πρέπει να υπάρχουν πολλές πρίζες και θύρες USB για άμεση φόρτιση σε πολλά σημεία – και το πιο σημαντικό δίπλα στο κρεβάτι!

4. Smart TV με δωρεάν βιβλιοθήκη ταινιών ή Netflix

Από καιρό σε καιρό, όλοι έχουμε μείνει σε ξενοδοχεία όπου το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση ήταν τοπικά κανάλια σε τοπικές γλώσσες – κάτι που ακύρωσε αυτόματα ακόμα και αυτήν την πολύ απλή και κλασική υπηρεσία δωματίου. Σήμερα, το Netflix και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου. Με λίγα απλά βήματα, οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν στον λογαριασμό τους στην έξυπνη τηλεόραση του δωματίου τους και να παρακολουθήσουν την υπόλοιπη ταινία που άρχισαν να παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης τους ή να δουν το τελευταίο επεισόδιο από την αγαπημένη τους σειρά πριν κοιμηθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να παρέχετε στους πελάτες σας μια ψηφιακή βιβλιοθήκη με διάφορες κατηγορίες ταινιών και προγραμμάτων, μέσω των οποίων μπορούν να επιλέξουν αυτό που θέλουν να παρακολουθήσουν. Αυτή είναι μια τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στα ξενοδοχεία και είναι κάτι που πρέπει αμέσως να αρχίσετε να ψάχνετε για την ιδιοκτησία σας.

5. Καφετιέρα στο δωμάτιο

Δεν έχει σημασία αν το ξενοδοχείο σας προσφέρει πρωινό ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, προσφέροντας στους επισκέπτες σας τη δυνατότητα να απολαύσουν γρήγορα και εύκολα ένα φλιτζάνι καφέ ποιότητας από την άνεση του δωματίου τους και χωρίς να χρειάζεται να το παραγγείλετε μέσω της υπηρεσίας δωματίου, είναι κάτι που ενισχύει σημαντικά τη συνολική τους εμπειρία. Ακριβώς εισάγοντας μια κάψουλα καφέ και πατώντας ένα κουμπί, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ που επιθυμούν στο δωμάτιό τους, όποτε θέλουν.

6. Μοντέρνο γραφείο με φορητό υπολογιστή ή tablet

Μπορεί να σκεφτείτε “γιατί θα χρειαζόμουν γραφείο κατά τη διάρκεια των διακοπών μου;” Ωστόσο, εκτός από τα επαγγελματικά ταξίδια (όπου απαιτείται γραφείο), είναι γεγονός ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες χρειάζονται ένα γραφείο ακόμη και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους για αναψυχή. Ένα γραφείο έχει πολλές χρήσεις για τους επισκέπτες, όπως η τοποθέτηση των προσωπικών αντικειμένων ή των συσκευών τους, η υποστήριξη του φορητού ή του tablet τους κατά την περιήγηση στο ίντερνετ ή ακόμη και μέσω του καταλόγου δωματίων για να μάθετε τι μπορούν να κάνουν στο ξενοδοχείο ή στη γύρω περιοχή . Επιπλέον, με τόσες πολλές ηλεκτρονικές συσκευές και εξοπλισμό φωτογραφιών υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πελατών που πρέπει να φορτίσουν όλο τον εξοπλισμό τους και να ανεβάσουν τις εικόνες τους στους φορητούς υπολογιστές τους. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να αφήσουν το φορητό υπολογιστή τους στο γραφείο κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης, ενώ απολαμβάνουν την πισίνα του ξενοδοχείου.

7. Δημιουργήστε μαγεία με φωτισμό

Εκτός από τα Smart Lights, η μελέτη του φωτισμού του δωματίου σας θα πρέπει σίγουρα να περιλαμβάνει φωτισμό σε διάφορα σημεία, καθώς και φώτα κάτω από το κρεβάτι. Αυτή η σύγχρονη προσέγγιση, εκτός από την πιο ατμοσφαιρική και χαλαρωτική διάθεση που δημιουργεί, δίνει επίσης στο δωμάτιο έναν πολύ μοντέρνο και μοναδικό χαρακτήρα, ανεξάρτητα από τα έπιπλα και το σχεδιασμό του.

Τι χρειάζεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να ξεχωρίσει
 

8. Music Player με ασύρματη σύνδεση για tablet / smartphone

Ένα σύγχρονο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής δεν πρέπει να απουσιάζει από ένα σύγχρονο δωμάτιο ξενοδοχείου. Με την εύκολη σύνδεση σε αυτήν τη συσκευή Bluetooth, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν και να ελέγξουν τη μουσική που θέλουν να ακούσουν σύμφωνα με τη διάθεσή τους, όπως κάνουν με τον φωτισμό και τη θερμοκρασία του δωματίου τους.

9. Σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί με RFID (Αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων)

Οι κάρτες κλειδιών του ξενοδοχείου, μετά από αρκετά χρόνια παγκόσμιας χρήσης, τελικά περνούν στο επόμενο επίπεδο. Σήμερα, οι κλασικές κάρτες αντικαθίστανται σταδιακά από κινητά τηλέφωνα μέσω RFID. Με αυτόν τον τρόπο, η είσοδος των επισκεπτών στα δωμάτιά τους γίνεται ευκολότερη και ασφαλέστερη και δεν χρειάζεται πλέον να τονίζονται για την απώλεια ή την απενεργοποίηση των καρτών τους.

10. Δώρα καλωσορίσματος & Δώρα τοπικής γεύσης

Η πρώτη εντύπωση σε ένα ξενοδοχείο, όπως και τα περισσότερα περιστατικά στην καθημερινή μας ζωή, έχει μεγάλη σημασία. Έτσι, όταν οι καλεσμένοι σας εισέρχονται στο δωμάτιό τους για πρώτη φορά, πρέπει να διασφαλίσετε ότι η πρώτη τους εντύπωση θα είναι τέλεια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη βελτίωση βασικών χαρακτηριστικών όπως καθαριότητα, μυρωδιά, φως και θερμοκρασία δωματίου. Ένα δώρο καλωσορίσματος τυλιγμένο σε ένα ωραίο πακέτο ή το σερβίρισμα με έναν ιδιαίτερο τρόπο θα ενθουσιάσει τους πελάτες σας και θα τους κάνει να νιώσουν ξεχωριστοί. Δεν χρειάζεται να προσφέρετε κάτι ακριβό ή μεγάλο – για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε μια μπάρα δημητριακών από τοπικά προϊόντα ή ένα μπουκάλι κρασί από έναν τοπικό αμπελώνα.