4 λογοι για να κανετε ανακαινιση το γραφειο σας
09
Οκτ

Τι να περιμένετε όταν εργάζεστε με έναν αρχιτέκτονα στην ανακαίνιση ή την κατασκευή του γραφείου σας

Εάν προετοιμάζεστε για ανακαίνιση γραφείου ή νέα κατασκευή, ενδέχεται να καταλήξετε να συνεργάζεστε με τρίτους συνεργάτες. Εάν συμβαίνει αυτό, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι να περιμένετε όταν εργάζεστε με έναν αρχιτέκτονα. Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν κατασκευάσει ποτέ νέο κτίριο ή δεν έχουν αναλάβει μεγάλη ανακαίνιση γραφείου φοβούνται την ιδέα να συνεργαστούν με έναν αρχιτέκτονα. Η δυσφορία συνδέεται συχνά με το να μην γνωρίζουμε ακριβώς τι να περιμένουμε. Ακολουθούν 5 κοινά στάδια συνεργασίας με έναν αρχιτέκτονα για την ανακούφιση από την αρχική δυσφορία.

4 λογοι για να κανετε ανακαινιση το γραφειο σας

Αρχικό στάδιο διαβούλευσης

Μια αρχική διαβούλευση μοιάζει λίγο με μια συνέντευξη εργασίας. Ο πρωταρχικός σκοπός αυτής της συνάντησης είναι ο αρχιτέκτονας να κατανοήσει τους στόχους και τις προσδοκίες του πελάτη για το έργο και να καθορίσει ο πελάτης εάν ο αρχιτέκτονας είναι κάποιος που είναι αρκετά γνώστης και ικανός να πραγματοποιήσει αυτούς τους στόχους. Επιπλέον, αυτή είναι μια ευκαιρία για τους δύο να ξεκαθαριστούν τα έξοδα, οι προθεσμίες και οι προσδοκίες και από τα δύο μέρη. Στάδιο σχεδιασμού Αυτό το στάδιο είναι όπου ο αρχιτέκτονας παίρνει τις ιδέες του πελάτη και τις αποδίδει σε οπτική μορφή η οποία επιτρέπει στον πελάτη να δει τα πιθανά αποτελέσματα αυτών των ιδεών. Ο αρχιτέκτονας παράγει εννοιολογικά σχέδια ή / και μοντέλα που εστιάζονται στη μεγαλύτερη, αισθητική εικόνα που σχετίζεται με το ολοκληρωμένο έργο, χωρίς να μπει στις λεπτομέρειες για το πώς επιτυγχάνεται το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε : Συμβουλές Σχεδιασμού Γραφείου: Πώς Να Μετατρέψετε Το Χώρο Εργασίας

Στάδιο Λεπτομερειών

Ο όρος «ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες», είναι ιδανικός για αυτό το στάδιο συνεργασίας με έναν αρχιτέκτονα. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου θα υπάρξει μεγάλη εναλλαγή για συγκεκριμένα προϊόντα και φινιρίσματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος. Οι αρχιτέκτονες τείνουν να φέρουν ένα ευρύ φάσμα δειγμάτων και προτάσεων προϊόντων που θα ταιριάζουν στις προσδοκίες του σχεδιασμού και του προϋπολογισμού σας, αλλά είναι σίγουρα ανοιχτοί και στην άποψη των πελατών σε αυτό το στάδιο. Αυτά τα προϊόντα και τα φινιρίσματα θα περιληφθούν στο σχέδιο και τις προδιαγραφές που αποτελούν ένα σύνολο αρχιτεκτονικών σχεδίων. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, ο αρχιτέκτονας θα εργαστεί για να εντοπίσει τυχόν πιθανά προβλήματα με τον αρχικό σχεδιασμό και να δημιουργήσει λύσεις για την επίλυσή τους.

Στάδιο αδειών και αδειοδοτήσεων

Ένα από τα μεγάλα οφέλη από τη συνεργασία με έναν αρχιτέκτονα είναι ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με την απόκτηση αδειών και αδειοδοτήσεων για μια κατασκευή ή ανακαίνιση. Αυτά τα αντικείμενα θα ληφθούν για λογαριασμό του πελάτη είτε από τον αρχιτέκτονα είτε από τον εργολάβο που θα κάνει την κατασκευή και θα βασίζονται στα λεπτομερή σχέδια κατασκευής που έχουν υποβληθεί. Στάδιο διαχείρισης έργου Η διαχείριση του έργου διατίθεται σε δύο μέρη κατά τη διάρκεια του σταδίου κατασκευής. Το πρώτο μέρος είναι η εξασφάλιση του γενικού εργολάβου που θα κάνει τη δουλειά, είτε με σύσταση είτε με δημόσια προσφορά. Ο αρχιτέκτονας θα εκπροσωπήσει τον πελάτη σε αυτήν τη διαδικασία και θα βοηθήσει με την κατάλληλη τεκμηρίωση, τον προγραμματισμό και τις προθεσμίες εκ μέρους του πελάτη. Το δεύτερο μέρος της διαχείρισης έργου εποπτεύει τη διαδικασία κατασκευής για να βεβαιωθείτε ότι οι εμπλεκόμενοι εργολάβοι ακολουθούν τις οδηγίες που προβλέπονται στα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Η κατανόηση των 5 κοινών σταδίων συνεργασίας με έναν αρχιτέκτονα θα πρέπει να κάνει την προοπτική ενός μιας κατασκευής ή μιας ανακαίνισης γραφείου λιγότερο εκφοβιστική. Η Innovo Constructions μπορεί επίσης να βοηθήσει. Έχουμε εμπειρία συνθέτοντας αποτελεσματικές ομάδες για την ανακαίνιση του γραφείου σας ή για νέο οικοδομικό έργο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.