θερμομόνωση σε επαγγελματικά κτίρια
15
Φεβ

Εσωτερική Θερμομόνωση στα Επαγγελματικά Κτίρια

Εσωτερική Θερμομόνωση στα Επαγγελματικά Κτίρια

Η κατάσταση των κτιρίων σήμερα

Τα περισσότερα επαγγελματικά κτίρια που κατασκευάσθηκαν με τον κανονισμό θερμομόνωσης πριν το 1980 και με μεγάλη έκταση ανοιγμάτων από υαλοπίνακες, δεν διαθέτουν επαρκή μόνωση και είναι ενεργοβόρα καθόσον ο τεχνητός κλιματισμός για δροσισμό απαιτεί έως και τετραπλάσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με το αντίστοιχο σύστημα θέρμανσης. Το εσωτερικό κλίμα (θερμοκρασία, υγρασία, ποιότητα αέρα) τους δεν είναι ισορροπημένο και δεν βοηθά στην καλή διάθεση των εργαζομένων που είναι προϋπόθεση για επίτευξη υψηλών επιδόσεων. Τα κτίρια αυτά δεν είναι μόνο ασύμφορα κατά την περίοδο θέρμανσης τον χειμώνα αλλά πολύ περισσότερο ακόμη το καλοκαίρι. Η έλλειψη επαρκούς θερμομόνωσης και η ύπαρξη θερμογεφυρών είναι το πρόβλημα.

Ενεργειακή αναβάθμιση επαγγελματικών κτιρίων

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων είναι πλέον επίσημη απαίτηση της πολιτείας με στόχο την τόσο αναγκαία εξοικονόμηση ενέργειας. Όλα τα κτίρια θα πρέπει να αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα που θα αποτυπώνει την βαθμίδα κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου. Χωρίς αυτή την ταυτότητα δεν μπορεί το κτίριο να μεταβιβασθεί. Η ταυτότητα καταδεικνύει παράλληλα την θερμοκρασιακή άνεση και ποιότητα διαβίωσης και εργασίας στο χώρο. Με την τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης επιτυγχάνουμε ιδανική διαχείριση θερμοκρασίας χώρου, χειμώνα – καλοκαίρι. Είναι καιρός λοιπόν είτε είστε ιδιοκτήτης ολόκληρου κτιρίου επαγγελματικής χρήσης είτε έχετε στην κατοχή σας έναν όροφο ή ένα διαμέρισμα να πάρετε την απόφαση ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του χώρου.

Eσωτερική θερμομόνωση Κnauf

Η ενεργειακή αναβάθμιση των επαγγελματικών κτιρίων που είναι πλέον επιτακτική ανάγκη δίνει την ευκαιρία με την βοήθεια των συστημάτων Knauf, τα κτίρια αυτά όχι μόνο να μονωθούν αλλά και να ανακαινισθούν αναβαθμίζοντας την ολική τους αξία. H Knauf προσφέρει στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών κτιρίων, ορόφων ή διαμερισμάτων πλήρη συστήματα εσωτερικής θερμομόνωσης, δόμησης και ανακαίνισης με ξηρά δόμηση από γυψοσανίδες και μονωτικά υλικά. Το μονωτικό υλικό που βρίσκεται στην εσωτερική μεριά των εξωτερικών τοίχων διασφαλίζει αμέσως μετά την ενεργοποίηση του καυστήρα ή του κλιματιστικού ταχύτατη θέρμανση ή δροσισμό αντίστοιχα στον εσωτερικό χώρο προσφέροντας κορυφαία θερμική άνεση στους εργαζόμενους.

Θερμική άνεση στο χώρο εργασίας

Mε την εσωτερική μόνωση Knauf AluTherm ή Knauf InTherm επιτυγχάνεται ιδανική ρύθμιση θερμοκρασίας εσωτερικών χώρων. Αποφεύγονται τα ψυχρά ή θερμά ρεύματα αέρος από την ανισομερή κατανομή της θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους λόγω των αμόνωτων εξωτερικών τοίχων.

Εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποίηση του ακινήτου

Η εσωτερική μόνωση Knauf μειώνει τόσο σημαντικά τις δαπάνες θέρμανσης και δροσισμού του κτιρίου ώστε καθιστά τους χώρους ελκυστικούς για πώληση ή ενοικίαση. Η ενεργειακή ταυτότητα που θα εκδοθεί λόγω της άριστης θερμομόνωσης ανοίγει διάπλατα το δρόμο για προσέλκυση ενδιαφερομένων αγοραστών ή ενοικιαστών

Τα πλεονεκτήματα της εσωτερικής θερμομόνωσης Knauf με μια ματιάΘερμομόνωση στα Κτίρια

Πάνελ γυψοσανίδας με πολυστυρένιο Knauf InTherm

Το πάνελ Knauf InTherm αποτελείται από ανθυγρή γυψοσανίδα και θερμομονωτική πλάκα γραφιτούχου διογκωμένου πολυστυρενίου EPS 80. Επιτυγχάνει κορυφαίες επιδόσεις θερμομόνωσης τοποθετούμενο εσωτερικά σε εξωτερικούς τοίχους. Το γραφιτούχο διογκωμένο πολυστυρένιο EPS 80 είναι 100% ανακυκλώσιμο και έχει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ = 0,032 W/mK. Το πάχος των θερμομονωτικών πλακών κυμαίνεται από 3 έως 8 cm ανάλογα με την μελέτη ενεργειακής απόδοσης.

Γυψοσανίδα Κnauf AluTherm με ορυκτοβάμβακα Ecose

Mε την εσωτερική επένδυση σε μεταλλικό σκελετό από γυψοσανίδα Knauf AluTherm με φράγμα υδρατμών από φύλλο αλουμινίου και τοποθέτηση ορυκτοβάμβακα Ecose επιτυγχάνεται άριστη θερμομόνωση. Η γυψοσανίδα Knauf AluTherm προστατεύει τον αμόνωτο τοίχο από την υγρασία εσωτερικής συμπύκνωσης. Οι πλάκες του νέου φυσικού ορυκτοβάμβακα Knauf Εcose διαθέτουν συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ = 0,037 W/mK. Ο ορυκτοβάμβακας Εcose είναι φιλικός στο περιβάλλον χωρίς φορμαλδεΰδη, τεχνητά χρώματα και ουσίες, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα αέρα στο χώρο.