προτασεις για ανακκαινιση γραφειου
03
Αυγ

Θέλετε να μειώσετε τον θόρυβο στο γραφείο; Πρότασεις και λύσεις

Θέλετε να μειώσετε τον θόρυβο στο γραφείο; Οι προτάσεις της Innovo Constructions

Σας ζητούν οι υπάλληλοί σας να χρησιμοποιούν ακουστικά; Θέλετε να μειώσετε τον θόρυβο στο γραφείο; Δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ακουστική σας και την παραγωγικότητα των υπαλλήλων σας. Ο θόρυβος στο χώρο εργασίας μπορεί να αποσπάσει την προσοχή και να μειώσει την παραγωγικότητα. Δείτε πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ένα πιο ήσυχο και πιο παραγωγικό γραφείο όταν βρίσκεστε στη φάση του σχεδιασμού πριν να είναι πολύ αργά. Η απώλεια παραγωγικότητας και η ανάγκη μείωσης του θορύβου στο γραφείο είναι απαραίτητη καθώς περίπου το 70 τοις εκατό των εργαζομένων που εργάζονται σε ανοιχτούς χώρους εργασίας έχουν παραπονεθεί ότι ο παράγοντας που εμποδίζει την παραγωγικότητά τους είναι ο θόρυβος, ειδικά οι συνομιλίες των συναδέλφων τους. Εάν οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν τη συνομιλία που πραγματοποιείται κοντά τους, μπορεί εύκολα να τους αποσπάσει την προσοχή, μέχρι το σημείο να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγικότητα τους. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 20 λεπτά για να ανακτηθεί η εστίαση που απαιτείται για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας εργασίας μετά την αρχική απόσπαση της προσοχής. Ακόμα και μετά την ανάκτηση της συγκέντρωσής τους, τα σφάλματα μπορούν να αυξηθούν. Εάν θέλετε να αποφύγετε τη μείωση της παραγωγικότητας και να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας παραμένουν συγκεντρωμένοι και υπό έλεγχο, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ακουστική του γραφείου σας για να αποφύγετε τις περισπασμούς και να διατηρήσετε την εστίαση στο χώρο εργασίας. Η ανακαίνιση γραφείων χρειάζεται σχέδιο και σωστή μελέτη για την μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα στις ανάγκες σας.

Μελέτη ταξιδιωτικού γραφείου
Μελέτη ταξιδιωτικού γραφείου στην Αθήνα Travel planet , Air ticket

1. Ακουστικά απορροφητικά υλικά

Εκτός από τις συνομιλίες, οι εργαζόμενοι περιβάλλονται από διάφορους ήχους, από τα κλικ σε πληκτρολόγια και ποντίκια μέχρι τα τηλέφωνα, μη σίγαση ειδοποιήσεων υπολογιστή ή smartphone και πολλούς άλλους θορύβους που μπορούν να ανακατευθύνουν την προσοχή των εργαζομένων μακριά από τις εργασίες που πρέπει να κάνουν. Ο ήχος μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει διάφορες επιφάνειες, ενισχύοντάς τους έτσι ώστε ακόμη και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται πολύ μακριά από την αρχική πηγή να μπορούν να ακούσουν καθαρά τον θόρυβο που παράγεται. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι που κατακλύζονται από αυτόν τον θόρυβο μπορεί να βρουν ησυχία με ακουστικά ή ακόμη και ωτοασπίδες. Ωστόσο, η χρήση απορροφητικών υλικών μπορεί να μειώσει την ανακλαστικότητα του θορύβου και να βελτιώσει τη συνολική ατμόσφαιρα. Αυτά τα υλικά μπορούν να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ακουστικά πάνελ τοίχου, οροφές ή χαλιά, αλλά πολλά από αυτά, όπως οι ακουστικές οροφές με εσοχή μπορεί να είναι στο μάτι μη ελκυστικά στο σχεδιασμό τους. Ορισμένα στρατηγικά τοποθετημένα ακουστικά απορροφητικά υλικά επέτρεψαν κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες που προσθέτουν κάποια αισθητική γοητεία ενώ βοηθούν στη μείωση του θορύβου. Για να βεβαιωθείτε ότι ο θόρυβος έχει μειωθεί επαρκώς, είναι σημαντικό να επιλέξετε υλικά με υψηλό συντελεστή μείωσης θορύβου (NRC), που είναι μια βαθμολογία που δείχνει πόσο απορροφητικό είναι το υλικό όσον αφορά τον ήχο με βάση το ποσοστό του ήχου που απορροφά η επιφάνεια. Για παράδειγμα, πολλά ακουστικά πλακάκια οροφής θα έχουν NRC περίπου 0,50 ή 50 τοις εκατό, ενώ μια πιο ηχομονωμένη επιφάνεια θα έχει NRC περίπου 1 ή 100 τοις εκατό.

Δείτε το έργο μας για ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα.

2. Συστήματα κάλυψης ήχου

Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν συστήματα κάλυψης ήχου που μειώνουν την εμβέλεια της συνομιλίας στο χώρο εργασίας.Η απόσταση μεταξύ του αποσπασμένου συναδέλφου και των υπαλλήλων που μιλούν θα καθορίσει τον τύπο του συστήματος ηχοκάλυψης που απαιτείται. Σε πολλούς χώρους εργασίας, μπορεί να μην υπάρχει καθόλου θόρυβος, κάτι που μπορεί να κάνει ακόμη και τις ήσυχες συνομιλίες να ακούγονται συγκριτικά δυνατά. Η κάλυψη ήχου συνεπάγεται τη χρήση ελαφρού θορύβου στο παρασκήνιο για να βοηθήσει στην κάλυψη άλλων θορύβων, χρησιμοποιώντας ηχεία που παράγουν θόρυβο που ακούγεται απλά σαν απαλό αεράκι ή τρεχούμενο νερό. Στην ιδανική περίπτωση, ένα σύστημα κάλυψης ήχου θα χρησιμοποιεί ήχους μεσαίας συχνότητας σε αντίθεση με θορύβους χαμηλής ή υψηλής συχνότητας που τείνουν να τραβούν την προσοχή μας. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνεχής ασταμάτητος ήχος που βοηθά στην εξουδετέρωση άλλων ήχων περιβάλλοντος με διάφορες συχνότητες και ένταση. Το κλειδί είναι η επίτευξη της σωστής ισορροπίας που εμποδίζει τους υπαλλήλους να αναγνωρίζουν τον ήχο.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο ακουστικές ιδέες, μπορείτε πιο εύκολα να μειώσετε τον θόρυβο στο γραφείο και να αυξήσετε την παραγωγικότητα μακροπρόθεσμα. Αν ψάχνετε για μια κατασκευαστική εταιρεία που θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το γραφείο των ονείρων σας, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.