κατασκευη-γυναικολογικου-ιατρειου-2316-3-2
03
Νοέ

Τα καλύτερα χρώματα για την αίθουσα αναμονής του οδοντιατρείου ή της κλινικής σας

Ποια είναι τα καλύτερα χρώματα για την αίθουσα αναμονής σας στην οδοντιατρική ή την κλινική σας; Τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όταν κάνετε ανακαίνηση ιατρείου που θα διευκολύνει τους ανθρώπους; Μια επίσκεψη σε κλινική υγειονομικής περίθαλψης ή οδοντιατρείο μπορεί να οδηγήσει σε πολλά συναισθήματα, όπως άγχος και αγωνία. Αυτό δεν είναι ιδανικό αφού εσείς, ως ιατρός, θέλετε τους ασθενείς σας να είναι ήρεμοι και χαλαροί κατά την επίσκεψή τους. Τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον που θα κάνει τους ανθρώπους άνετους; Η επιλογή των σωστών χρωμάτων μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό πράγμα, αλλά μπορεί να κάνει πολλά. Είναι εύκολο να κάνετε το λάθος να επιλέξετε απλά χρώματα που σας αρέσουν ή να φαίνονται καλά μαζί. Ωστόσο, διαφορετικά χρώματα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και επιπτώσεις. Λάβετε υπόψη αυτό εάν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε το γραφείο σας – είτε σχεδιάζετε μια γρήγορη αλλαγή γραφείου ή ένα νέο κτίριο – έτσι ώστε να μην καταλήξετε σε ένα δωμάτιο που κατακλύζει τις αισθήσεις.

Εξετάστε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα χρώματα για την αίθουσα αναμονής της οδοντιατρικής ή της κλινικής υγειονομικής περίθαλψης, η οποία θα ενθαρρύνει την ηρεμία.

κατασκευη-ιατρειου-7

Ακολουθούν ορισμένοι γενικοί κανόνες κατά τον προγραμματισμό του συνδυασμού χρωμάτων σας: Υγιείς αποχρώσεις

Μπεζ: Ουδέτερα όπως το μπεζ ηρεμούν και δεν είναι υπερβολικά όταν συμπληρώνονται από άλλα ηρεμιστικά χρώματα. Ελαφρύτερα χρώματα όπως αυτό αντανακλούν επίσης το φως, κάνοντας τα δωμάτια να φαίνονται πιο ζεστά και να δείχνουν πιο ανοιχτά.

Καφέ: Ένα υπέροχο συμπληρωματικό χρώμα, το καφέ είναι μάλλον ήρεμο. Όταν συνοδεύεται από κάτι ελαφρύτερο, μπορεί να συσχετιστεί με μια μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση, η οποία είναι ελκυστική για πολλούς σήμερα. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε χρώματα, αλλά και σε ξύλινες πινελιές στα έπιπλα ή στη ρεσεψιόν.

Μπλε: Ποιος δεν απολαμβάνει να κοιτάζει τον γαλάζιο ουρανό ή το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας; Και τα δύο είναι χαλαρωτικά. Η χρήση μπλε ή γαλαζοπράσινου δίνει μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους άνετους. Λίγο που κάνει πολλά Κόκκινο: Μεταδίδοντας μια αίσθηση ενέργειας και ενθουσιασμού, το κόκκινο είναι ένα χρώμα που μπορεί να είναι καλύτερο να αποφύγετε, εκτός εάν είναι ένας λεπτός τόνος. Σίγουρα δεν θα θέλατε να εκνευριστούν οι ασθενείς πριν από μια οδοντιατρική ή άλλη επέμβαση.

Μαύρο (και σκούρο μοβ): Ενώ οι πινελιές του μαύρου μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο εξελιγμένο, μπορεί συχνά να είναι απρόσωπο χρώμα. Το ίδιο ισχύει και για σκούρο μοβ. Ένα βασικό μέρος του να κάνουν τους ασθενείς να νιώθουν χαλαροί – ειδικά νέοι ασθενείς – είναι ένα φιλικό περιβάλλον και περιβάλλον.

Κίτρινο: Όπως και το κόκκινο, το κίτρινο συμβολίζει την ενέργεια. Ενώ μπορεί να ενθαρρύνει την ευθυμία, πάρα πολύ από αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει ένταση. Και πάλι, εάν χρησιμοποιείται, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο ή ως χρώμα έμφασης.

Πρόσθετες συμβουλές. Έχουμε ανακαινίσει πολλά οδοντιατρεία και κλινικές όλα αυτά τα χρόνια, οπότε ποια είναι η τελική μας ετυμηγορία;

Υπάρχουν πολλά περισσότερα χρώματα για να διαλέξετε, εκτός από αυτά που έχουμε αναφέρει σε αυτό το άρθρο. Εάν έχετε στην καρδιά σας το έντονο πορτοκαλί, για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι κατάλληλο να είναι η κύρια εστίαση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με γούστο σε μια δευτερεύουσα παλέτα. Στη φάση σχεδιασμού, φροντίστε να εξετάσετε διάφορους διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Απλώς βεβαιωθείτε ότι συνεργάζονται. Εάν τα συμπληρωματικά σας χρώματα αγωνίζονται για την προσοχή, μπορεί να αφήσουν μια γενική εντύπωση ότι «δεν είναι σωστά». Οι ασθενείς σας δεν θα γνωρίζουν ακριβώς τι είναι λάθος, απλώς ότι κάτι δεν πάει καλά για το γραφείο σας. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε πού θα βάλετε το χρώμα. Ένας φωτεινός τοίχος με έμφαση μπορεί να είναι πανηγυρικός (και να ταιριάζει με το λογότυπό σας), αλλά είναι υπερβολικό ή αγχωτικό εάν οι ασθενείς σας πρέπει να το κοιτάζουν, καθώς περιμένουν;

Συνολικά, συνιστούμε να εξισορροπήσετε μερικά δροσερά χρώματα για να προωθήσετε την ηρεμία με μερικούς τόνους (μπεζ ή ξύλινους τόνους) για ζεστασιά. Αν σας αρέσουν μερικά από τα πιο τολμηρά χρώματα, σχεδιάστε το, όπου θέλετε να προωθήσετε κάποια ενέργεια. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή των σωστών χρωμάτων για την αίθουσα αναμονής του οδοντιατρείου ή της κλινικής σας – ή για οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο – επικοινωνήστε μαζί μας. Οι διαχειριστές και η ομάδα σχεδιασμού μας μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τον σωστό συνδυασμό για την επιχείρησή σας.