Σχεδιασμός καινούριου φαρμακείου
16
Φεβ

Σχεδιασμός φαρμακείου

Σχεδιασμός φαρμακείου

Αν στα πλάνα σας έχετε υπάρχει ένας σχεδιασμός φαρμακείου πρέπει να σκεφτείτε πρακτικά και λειτουργικά. Το φαρμακείο είναι ένας χώρος που απαιτεί ιδιαίτερη διακόσμηση, γιατί αφορά ξεχωριστές λειτουργίες και πρέπει να συνδυάζουν την πρακτικότητα με την εξυπηρέτηση. Ο σχεδιασμός φαρμακείου πρέπει πάνω απ’ όλα να εξυπηρετεί το επάγγελμα και τις ανάγκες των πελατών, αλλά χωρίς να εγκαταλείπει το μοντέρνο στυλ του.

Στο φαρμακείο μπαίνουν πελάτες όλων των ηλικιών, νέοι αλλά και ηλικιωμένοι. Γι’ αυτό τον λόγο όταν γίνεται ένας σχεδιασμός φαρμακείου πρέπει να ανταποκρίνεται στην άνεση και στην διευκόλυνση των πελατών. Οι φαρμακοποιοί και οι συνεργάτες τους δουλεύουν, κυρίως, πίσω από τον πάγκο και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει μία σχετική άνεση χώρου για την ελευθερία των κινήσεων τους. Ο σχεδιασμός φαρμακείου πρέπει να ξεκινήσει από αυτό το σημείο, ώστε να φτάσει στα μάτια του πελάτη μια σύγχρονη επιχείρηση.

Τα συστατικά τη επιτυχίας

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και η επίπλωση πρέπει να παραπέμπουν σε ένα χώρο υγείας και γι’ αυτό δεν συνιστώνται οι έντονες διχρωμίες και όταν υπάρχουν πρέπει να κυριαρχεί το λευκό. Όσον αφορά τον φωτισμό πρέπει να είναι έντονος σε τέτοια επίπεδα, ώστε να βοηθάει στην εργασία των υπαλλήλων, αλλά και όλους τους πελάτες, ηλικιωμένους ή μη. Γενικότερα, οι εφαρμογές στον φωτισμό πρέπει να είναι φωτορεαλιστικές.

Ο σχεδιασμός των επίπλων μπορεί να είναι μοντέρνος αισθητικά και πρακτικά. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε ύφος και σχεδιασμό που μπορείτε να ενσωματώσετε. Και σε αυτό τον τομέα πρέπει να κυριαρχεί η λειτουργικότητα και ο υψηλού επιπέδου σχεδιασμός. Επίσης, η ύπαρξη ενός χώρου αναμονής για τους ηλικιωμένους ή τα μικρά παιδιά θα χαρίσουν στο φαρμακείο σας ένα φιλικό προφίλ.

Οι απαιτήσεις

Η βιτρίνα του φαρμακείου σας, όπως και κάθε καταστήματος, απαιτεί προσοχή και πρέπει να δοθεί η ανάλογη έμφαση. Είναι ο πόλος έλξης των πελατών ακόμα και σε επιχειρήσεις όπως τα φαρμακεία, που όπως γνωρίζουμε το design όσο η πρακτικότητα πρέπει να συμβαδίζουν με την εξυπηρέτηση. Έτσι η συμμετοχή ενός διακοσμητή στο στήσιμο των προϊόντων που, πιθανώς, θέλετε να προωθήσετε, πέραν των κλασικών φαρμάκων, θεωρείται απαραίτητη για να επιτευχθεί ένας αποτελεσματικός σχεδιασμός φαρμακείου.

Για να έχετε ένα πρακτικά ολοκληρωμένο χώρο πρέπει να σκέφτεστε κάθε πιθανή εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας, που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τους. Πρέπει να γνωρίζετε πως τα τελευταία χρόνια ένας μεγάλος αριθμός φαρμακοποιών ανακαινίζει τα φαρμακεία του γιατί υπάρχει, πλέον, υψηλή ανταγωνιστικότητα σε αυτό τον κλάδο. Ο κάθε επαγγελματίας προσπαθεί να προσαρμόσει το χώρο του ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών και οι τιμές για να επιτευχθεί ένας σχεδιασμός φαρμακείου είναι οικονομικότερες σε σχέση με το παρελθόν. Προχωρώντας σε ένα σχεδιασμό φαρμακείου θα συνειδητοποιήσετε από την πρώτη στιγμή τα πλεονεκτήματα που θα έχει αποκτήσει η επιχείρηση σας.

Η ολοκλήρωση

Ο σχεδιασμός φαρμακείου πρέπει να γίνει από μηχανικούς, διακοσμητές και ανθρώπους που ειδικεύονται σ’ αυτό τον τομέα για να υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην επιχείρηση σας. Μην ξεχνάτε, πριν από κάθε κίνηση να συμβουλεύεστε τον μηχανικό σας και να σχεδιάζετε από κοινού κάθε λεπτομέρεια μαζί του.

Στην Innovo Constructions κύριο μέλημα μας είναι η κατανόηση των αναγκών του καταστήματος και του προσωπικού. Ο σχεδιασμός του είναι η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί όλο το έργο της κατασκευής ή ανακατασκευής του.

Η πολύχρονη εμπειρία μας και η άριστη κατάρτιση του προσωπικού, μας έχει βάλει στην θέση του οδηγού στον τομέα του σχεδιασμού και διακόσμησης των φαρμακείων στην χώρα μας.

Μπορείτε να δείτε την μέθοδο που ακολουθούμε στον σχεδιασμό κάθε φαρμακείου εδώ.

Στην ενότητα “Έργα – Φαρμακεία” θα βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ολοκληρωμένα έργα της εταιρίας μας.