Ο εξοπλισμός μπαρ
08
Αυγ

Ο σχεδιασμός και ο εξοπλισμός μπαρ

Ο σχεδιασμός και ο εξοπλισμός μπαρ

Ένα μπαρ φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό από ανθρώπους που μπαίνουν σε καθημερινή βάση. Άλλοι για να γιορτάσουν, άλλοι για να πιουν το ποτό τους, άλλοι για να κουβεντιάσουν. Είναι περιττό να πούμε ότι ο σχεδιασμός ενός μπαρ πρέπει να καλύπτει το γούστο πολλών διαφορετικών ανθρώπων. Η μεγάλη ποικιλία σε μπύρες ποτά και κακτέϊλ και το καλό σέρβις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η εκπαίδευση του προσωπικού. Αλλά όλα ξεκινούν από τον σχεδιασμό του καταστήματος και τον εξοπλισμό του.

Σχεδιασμός ενός μπαρ

Καταρχήν θα πρέπει να προσδιοριστεί ο βασικός σκοπός που θα εξυπηρετεί. Υποτίθεται ότι θα πρέπει να προσφέρει στους θαμώνες, ένα περιβάλλον φιλικό, γεμάτο κομψότητα και στιλ, που θα τους βοηθάει να ξεφεύγουν από την

ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί κάτι μοναδικό και ταυτόχρονα ελκυστικό. Τα δάπεδα, ο φωτισμός, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός του, πρέπει να του προσδίδουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Θα χρειαστεί να πάρετε συμβουλές από έναν καλό σχεδιαστή εσωτερικών χώρων σε όλα τα στάδια της κατασκευής του. Μπορεί αυτό να σας κοστίσει κάποια χρήματα, αλλά η επένδυση αυτή σίγουρα αξίζει και δεν θα το μετανιώσετε αργότερα. Πολλά τέτοια καταστήματα αποτυγχάνουν από τους πρώτους μήνες λόγω κακού σχεδιασμού.

Εξοπλισμός μπαρ

Είτε ανοίγετε το πρώτο σας κατάστημα είτε επεκτείνετε την ήδη υπάρχουσα αλυσίδα σας, πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη σημασία του σωστού στησίματος του εξοπλισμού. Η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης εξαρτάται από τον κατάλληλο εξοπλισμό και την σωστή τοποθέτηση του μέσα στον χώρο.

Όλα ξεκινάνε από τη καρδιά του μπαρ, που είναι η κουζίνα. Μία λειτουργική κουζίνα με πάγκους που θα βοηθούν το προσωπικό να αποδώσει τα μέγιστα, με σωστό σχεδιασμό του αποθηκευτικού χώρου των προμηθειών, με σωστή διάταξη των μηχανημάτων (πλυντήριο πιάτων, ψυγεία) είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.

Το κυρίως σαλόνι μαζί με το μπαρ, θα πρέπει να είναι αυτό που θα κλέψει την παράσταση, αφού αυτό θα φιλοξενεί τους πελάτες σας. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μπαρ κατασκευασμένα από ξύλο ή από inox, το καθένα με τη δική του χάρη και προσωπικότητα. Η βιτρίνα του μπαρ, εκεί που δεσπόζουν τα ποτά, θα πρέπει να είναι ξεχωριστή, ώστε να μαγνητίζει τα βλέμματα και να ερεθίζει τις αισθήσεις. Κρυφός φωτισμός με απαλές ή έντονες αποχρώσεις φωτός από τη σωστή οπτική γωνία αναδυκνύει τα ποτά και τα καθιστά ελκυστικά στους πελάτες. Τα σκαμπό θα πρέπει να είναι όμορφα και κυρίως άνετα, ώστε ο πελάτης να μπορεί να περάσει αρκετές ώρες καθιστός, χωρίς να πιάνεται. Πρωτότυπα διακοσμητικά γύρω από το μπαρ, αλλά και σε όλη την έκταση του καταστήματος κεντρίζουν το ενδιαφέρον των πελατών και ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα.

Σε ένα μπαρ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η μουσική. Η σωστή τοποθέτηση του ηχητικού εξοπλισμού είναι σημαντική για τη σωστή κατανομή του ήχου στον χώρο.

Όλα αυτά για να γίνουν σωστά, θα πρέπει πρώτα να γίνει σωστός σχεδιασμός και μετά ακριβής αποτύπωση των σχεδίων αυτών, ώστε το προσδοκώμενο να είναι και το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους έργα από το α έως το ω, δηλαδή από το δικό σας όραμα, το σχεδιασμό και την εκτέλεση του έργου έως την αποπεράτωσή του. Καλό είναι να μην εμπλακούν διαφορετικά συνεργεία (άλλο για τα υδραυλικά, άλλο για τα ηλεκτρολογικά, άλλο για τη διακόσμηση κ.τ.λ) γιατί συνήθως δεν υπάρχει συνεννόηση και συνοχή στην εκτέλεση των εργασιών.

Η Innovo Constructions μπορεί να σας εγγυηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χάρη στην εμπειρία και την τεχνογνωσία του προσωπικού που διαθέτει (μελετητές, σχεδιαστές, διακοσμητές, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς) η Innovo πρωτοπορεί στις κατασκευές και ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων, προσφέροντας στους πελάτες της πραγματικά καταστήματα στολίδια.