Προκατασκευασμέnα
15
Φεβ

Προκατασκευασμένες Κατασκευές – Γρήγορα & Οικονομικά

Προκατασκευασμένες Κατασκευές – Γρήγορα & Οικονομικά

Στις μέρες μας παρατηρείται μια μεγάλη στροφή των ανθρώπων στην αναζήτηση προκατασκευασμένων (ευρέως γνωστά και ως προκάτ) κατοικιών. Η άποψη πως τα προκάτ σπίτια είναι ψεύτικα, μη ανθεκτικά, πρόχειρες κατασκευές έχει πλέον ξεπεραστεί. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που όλο και περισσότεροι το επιλέγουν επιτυγχάνοντας τις ίδιες αισθητικές δυνατότητες διαμόρφωσης στο μισό χρόνο κατασκευής.

Ετυμολογικά «προκατασκευασμένη» κατασκευή χαρακτηρίζεται μια κατασκευή η οποία η οποία έχει γίνει εξ’ ολοκλήρου ή κατά ένα μεγάλο μέρος της από έτοιμα δομικά στοιχεία τα οποία έχουν φτιαχτεί και μεταφερθεί στο εργοτάξιο, έτοιμα προς εφαρμογή για τη δημιουργία του αντίστοιχου έργου. Πλεονεκτήματα των προκατασκευασμένων κατοικιών είναι: Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός χωρίς περιορισμούς

Η διαδικασία κατασκευής των προκατασκευασμένων χώρων είναι γρήγορη και απλή. Πιο συγκεκριμένα:

Συνοψίζοντας, στις προκατασκευές η κοστολόγηση του έργου γίνεται πριν την έναρξη των εργασιών, αποφεύγοντας έτσι τις έξτρα χρεώσεις, η επιλογή σχεδίου είναι ελεύθερη και φυσικά υπάρχει μεγάλη γκάμα υλικών κατασκευής αρίστης ποιότητας. Μήπως λοιπόν τα προκάτ δεν αξίζουν την περιφρόνηση του κόσμου αλλά χρειάζονται μια ευκαιρία για να αποδείξουν τις δυνατότητές τους; Είναι απαραίτητο να λαμβάνει κανείς όλα τα δεδομένα υπ’ όψιν του πριν την απόφαση έναρξης εργασιών μια κατασκευής ή κτιρίου, ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο μικρότερο χρονικό διάστημα και σε οικονομική τιμή.