Ανακαίνιση ταξιδιωτικού γραφείου
20
Σεπ

Πώς να σχεδιάσετε το χώρο γραφείου σας για μέγιστη παραγωγικότητα

Ανακαινίζετε τα υπάρχοντα γραφεία σας ή είστε στην αγορά για μια νέα τοποθεσία; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να δημιουργήσετε έναν χώρο εργασίας που εμπνέει τους υπαλλήλους να κάνουν με συνέπεια την καλύτερη δουλειά τους. Είναι δύσκολο να είσαι αποτελεσματικός όταν νιώθεις άβολα. Είτε η καρέκλα σας είναι πολύ σκληρή, το γραφείο σας είναι πολύ υψηλό, ή το φως είναι πολύ χαμηλό, οτιδήποτε παρεμβαίνει στο επίπεδο άνεσής σας μπορεί να προκαλέσει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά σας. Αυτό είναι αρκετά εύκολο να επιδιορθωθεί σε ατομική βάση, αλλά η δημιουργία ενός περιβάλλοντος γραφείου που εμπνέει μέγιστη παραγωγικότητα από την πλειονότητα των εργαζομένων σας μπορεί να είναι δύσκολη. Οι εργοδότες θέλουν να παρέχουν έναν χώρο εργασίας όπου όλοι θα είναι συγκεντρωμένοι και ενεργοποιημένοι παρά να αποσπάται η προσοχή και να είναι άβολα, κάτι που μπορεί εύκολα να επιτευχθεί. Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις, υπάρχουν μερικές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να προσφέρουν μια μεγαλύτερη συνολική αίσθηση ευεξίας. Εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε τα υπάρχοντα γραφεία σας ή είστε στην αγορά για μια νέα τοποθεσία, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν χώρο εργασίας που εμπνέει τους υπαλλήλους να κάνουν με συνέπεια την καλύτερη δουλειά τους. Εξετάστε τη διάταξη Οι ανοιχτές κατόψεις είναι όλη η μανία στον επιχειρηματικό κόσμο. Μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συνεργασία και να είναι πιο ευέλικτα και οικονομικά-αποδοτικά από τα παραδοσιακά γραφεία. Ωστόσο, ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τους ανθρώπους σας. Οι ανησυχίες σχετικά με τις περισπασμούς και το απόρρητο αφθονούν σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης, οπότε ίσως θελήσετε να προσθέσετε μερικές ήσυχες περιοχές όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν ιδιωτικά.

προτασεις για ανακκαινιση γραφειου

Κρατήστε το φωτεινό

Το φως της ημέρας κάνει πολύ περισσότερα από το να μειώνει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Έχει αποδειχθεί ότι ένας χώρος εργασίας γεμάτος με φυσικό φως μειώνει τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων και μάλιστα μειώνει την αρτηριακή τους πίεση. Διατηρώντας τα παράθυρα καθαρά και ξεμπλοκαρισμένα από σκιάσεις ή κουρτίνες, ο χώρος σας είναι πιο φωτεινός και πιο χαρούμενος, κάτι που μπορεί να έχει ενεργητική επίδραση στους υπαλλήλους σας. Επιλέξτε την Εργονομία Η προσπάθεια να φτάσετε σε ένα τηλέφωνο που είναι λίγο μακριά ή να προσαρμόσετε ένα κάθισμα που είναι πολύ άκαμπτο μπορεί να είναι μια μικρή ενόχληση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης εβδομάδας εργασίας, αυτοί οι μικροί ερεθισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε κόπωση και δυσαρέσκεια. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό σας έχει άνετα καθίσματα που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν σε διάφορους τύπους σώματος. Είναι επίσης καλή ιδέα να διασφαλίσετε ότι οι σταθμοί εργασίας τους είναι διατεταγμένοι ώστε όλα όσα χρειάζονται να είναι εύκολα προσβάσιμα. Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο κλίματος Τα γραφεία που είναι πολύ ζεστά ή ψυχρά δεν διευκολύνουν τη σκληρή δουλειά ή τις καλύτερες προσπάθειες. Η διατήρηση του θερμοστάτη όλο το χρόνο μεταξύ 21 και 22 βαθμών θα είναι αρκετά άνετη για το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας σας. Μια συχνά παραβλεπόμενη πτυχή του ελέγχου κλίματος ενός κτηρίου είναι το επίπεδο υγρασίας. Εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρός, μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο δέρμα και ερεθισμένα μάτια. Η υπερβολική υγρασία στον αέρα μπορεί να συμβάλει στη βραδύτητα. Στοχεύστε σε επίπεδο υγρασίας περίπου 40% για να διατηρήσετε ένα άνετο περιβάλλον. Και μην ξεχνάτε τα φυτά, τα οποία είναι μια φυσική μορφή ελέγχου του κλίματος, επειδή βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα γύρω τους.

Επιλογή Χρώματος

Όταν επιλέγετε το χρώμα για το χώρο σας, μην κάνετε το λάθος να υποθέσετε ότι ένα ουδέτερο μπεζ ή γκρι είναι τα μόνα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε. Το χρώμα μπορεί να έχει μια λεπτή αλλά ισχυρή επίδραση στη διάθεση των υπαλλήλων, καθιστώντας το το μυστικό σας όπλο στο σχεδιασμό ενός πιο παραγωγικού χώρου εργασίας. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε σε έναν κλάδο υψηλής πίεσης, ένα απαλό πράσινο μπορεί να βοηθήσει τους υπαλλήλους να παραμείνουν ήρεμοι. Μια αποθήκη ή κέντρο διανομής μπορεί να επωφεληθεί από ένα έντονο κόκκινο, το οποίο έχει βρεθεί ότι ενισχύει τα συναισθήματα σθένος και ενέργειας. Τα μπλε βοηθούν στην προώθηση της συγκέντρωσης και της εστίασης. Το να κάνετε το γραφείο σας όσο το δυνατόν πιο άνετο για τα μέλη της ομάδας σας θα μπορούσε να είναι ο επιπλέον σπινθήρας που χρειάζεται η εταιρεία σας για να αυξήσει την παραγωγικότητα. Όταν οι υπάλληλοί σας είναι σε θέση να επικεντρωθούν στη δουλειά τους χωρίς ενόχληση, μπορούν να προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω και ενδέχεται να δείτε μεγάλες βελτιώσεις αμέσως.