Εξοπλισμός οδοντιατρείου, Ζωγράφου
13
Οκτ

Πώς να συνεργαστείτε με έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων στην ανακαίνιση του γραφείου σας

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης που σκέφτεται μια αναδιαμόρφωση γραφείου ή μια νέα κατασκευή, έχετε πολλά να σκεφτείτε. Αφαιρέστε λίγο από το φορτίο με το να συνεργαστείτε με έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου μεγιστοποίησης της σχέσης σας.

Ένας εσωτερικός σχεδιαστής επινοεί και βοηθά στην εκτέλεση του σχεδίου. Είναι εκπαιδευμένο άτομο με εμπειρία και (ελπίζουμε) έντονο μάτι για το σχεδιασμό. Ένας εσωτερικός σχεδιαστής έχει συχνά ολόκληρο πλήρωμα με το οποίο αισθάνεται άνετα να συνεργάζεται, ή τουλάχιστον συνδέσεις με διάφορους εργολάβους και καταστήματα προμηθειών. Η συνεργασία με έναν επαγγελματία θα ανακουφίσει το άγχος και τις πιέσεις της εύρεσης των σωστών υλικών, το σχεδιασμό του γραφείου και την παρακολούθηση όλων. Όταν εργάζεστε με έναν σχεδιαστή, υπάρχουν μερικές σκέψεις που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας.

Διατηρήστε τους στόχους σας ρεαλιστικούς. Ενώ οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων είναι συχνά σε θέση να δουλέψουν τη μαγεία τους, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι (πιθανώς) δεν είστε σε ανακαίνιση ή κατασκευαστικό ρεαλιστικό σόου. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα κάθε ιδέα ή πτυχή του σχεδιασμού.

Διαβάστε : Τι Να Περιμένετε Όταν Εργάζεστε Με Έναν Αρχιτέκτονα Στην Ανακαίνιση Ή Την Κατασκευή Του Γραφείου Σας

Η επικοινωνία είναι απαραίτητη. Όσο περισσότερο μιλάτε, τόσο πιο κοντά θα μοιάζει το αποτέλεσμα με αυτό που οραμαιστήκατε. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων δεν είναι αναγνώστης μυαλού. Μιλώντας για τις ιδέες που σας αρέσουν ή δεν σας αρέσουν στο έργο, ο σχεδιαστής δίνει μια σαφέστερη εικόνα για το τι έχετε στο μυαλό σας. Η αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φωτογραφιών για έμπνευση είναι επίσης τεράστια βοήθεια.

Ανακαίνιση ταξιδιωτικού γραφείου

Στάδιο Λεπτομερειών

Ο όρος «ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες», είναι ιδανικός για αυτό το στάδιο συνεργασίας με έναν αρχιτέκτονα. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου θα υπάρξει μεγάλη εναλλαγή για συγκεκριμένα προϊόντα και φινιρίσματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος. Οι αρχιτέκτονες τείνουν να φέρουν ένα ευρύ φάσμα δειγμάτων και προτάσεων προϊόντων που θα ταιριάζουν στις προσδοκίες του σχεδιασμού και του προϋπολογισμού σας, αλλά είναι σίγουρα ανοιχτοί και στην άποψη των πελατών σε αυτό το στάδιο. Αυτά τα προϊόντα και τα φινιρίσματα θα περιληφθούν στο σχέδιο και τις προδιαγραφές που αποτελούν ένα σύνολο αρχιτεκτονικών σχεδίων. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, ο αρχιτέκτονας θα εργαστεί για να εντοπίσει τυχόν πιθανά προβλήματα με τον αρχικό σχεδιασμό και να δημιουργήσει λύσεις για την επίλυσή τους.

Στάδιο αδειών και αδειοδοτήσεων

Ένα από τα μεγάλα οφέλη από τη συνεργασία με έναν αρχιτέκτονα είναι ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με την απόκτηση αδειών και αδειοδοτήσεων για μια κατασκευή ή ανακαίνιση. Αυτά τα αντικείμενα θα ληφθούν για λογαριασμό του πελάτη είτε από τον αρχιτέκτονα είτε από τον εργολάβο που θα κάνει την κατασκευή και θα βασίζονται στα λεπτομερή σχέδια κατασκευής που έχουν υποβληθεί. Στάδιο διαχείρισης έργου Η διαχείριση του έργου διατίθεται σε δύο μέρη κατά τη διάρκεια του σταδίου κατασκευής γραφείου. Το πρώτο μέρος είναι η εξασφάλιση του γενικού εργολάβου που θα κάνει τη δουλειά, είτε με σύσταση είτε με δημόσια προσφορά. Ο αρχιτέκτονας θα εκπροσωπήσει τον πελάτη σε αυτήν τη διαδικασία και θα βοηθήσει με την κατάλληλη τεκμηρίωση, τον προγραμματισμό και τις προθεσμίες εκ μέρους του πελάτη. Το δεύτερο μέρος της διαχείρισης έργου εποπτεύει τη διαδικασία κατασκευής για να βεβαιωθείτε ότι οι εμπλεκόμενοι εργολάβοι ακολουθούν τις οδηγίες που προβλέπονται στα αρχιτεκτονικά σχέδια.