Εξοπλισμός οδοντιατρείου, Ζωγράφου
25
Σεπ

Πώς η τεχνολογία αλλάζει στρατηγικά το σχεδιασμό στο χώρο εργασίας

Μετά από 200 χρόνια παραδοσιακού γραφείου και καρεκλών, παρατηρούμε δραματικές αλλαγές στο γραφείο. Εδώ είναι πέντε τρόποι με τους οποίους ο σχεδιασμός του χώρου εργασίας αλλάζει το σύγχρονο γραφείο. Η τεχνολογία έχει αλλάξει πολλά προϊόντα και υπηρεσίες όπως τη γνωρίζουμε, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη ότι αλλάζει και την ανακαίνιση του χώρου εργασίας. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία αλλάζει το σχήμα και το μέγεθος του χώρου γραφείου για να φιλοξενήσει μια «νέα εποχή» του τρόπου εργασίας των ανθρώπων.

Σχεδιασμός μελέτης δερματολογικού ιατρείου, Πειραιάς

Εξοπλισμός γραφείου

Στην παραδοσιακή εποχή του σχεδιασμού στο χώρο εργασίας, τα μηχανήματα φαξ και οι γραφομηχανές ενσωματώθηκαν σε όλα τα γραφεία, αλλά σήμερα το Wi-Fi έχει ανοίξει το δρόμο για απομακρυσμένο χώρο εργασίας και συνεργασίας. Το Διαδίκτυο είναι βασικό σχεδόν σε κάθε γραφείο. Στην πραγματικότητα, η εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί από οπουδήποτε με ένα απλό κλικ ενός ποντικιού ή μιας κινητής συσκευής. Τι σημαίνει αυτό για τον τρέχοντα σχεδιασμό γραφείου; Το μοντέλο σχεδίασης του χώρου εργασίας διασυνδεδεμένο και όχι δεμένο πλέον με μία τοποθεσία, αλλά οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν από πολλές περιοχές. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις είναι πλέον σε θέση να συνδυάσουν τη φορητότητα και τη συνδεσιμότητα στο σχεδιασμό των γραφείων τους. Για παράδειγμα, οι τεχνολογικοί πόροι γραφείου όπως η τηλεδιάσκεψη διευκολύνουν την επικοινωνία με τους κορυφαίους υπαλλήλους σας από οπουδήποτε.

Η ευελιξία έχει δημιουργήσει ευκαιρίες

Σύμφωνα με το Workplace Insight, υπάρχει 70% πληρότητα επιχειρήσεων με τουλάχιστον 200 υπαλλήλους, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 60 σταθμοί εργασίας δεν χρησιμοποιούνται. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν αυτό ισχύει για τη σχεδίαση του χώρου εργασίας σας, ρίξτε μια ματιά. Δεν χρησιμοποιείται τουλάχιστον το 50% των σταθμών εργασίας σας; Μόλις μάθετε τα ποσοστά πληρότητας, μπορεί να εφαρμοστεί με τους ακόλουθους τρόπους: μείωση του χώρου γραφείου Μειώστε το κόστος ιδιοκτησίας νοικιάστε χώρο γραφείου επανασχεδιάστε το χώρο για να βελτιώσετε τη διατήρηση του προσωπικού αυξήστε το προσωπικό σας για να καταλάβετε το χώρο Ασφαλή γραφεία Η ασφάλειά σας είναι ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του γραφείου σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε ασφαλή εσάς και τους υπαλλήλους σας και η τεχνολογία υπήρξε βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της ασφάλειας της επιχείρησής σας. Τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας του Office, όπως η αναγνώριση προσώπου, θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του σχεδιασμού γραφείου λέει ο Φορμπς. Έτσι, ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζονται τα γραφεία για να εισέρχονται και να εξέρχονται οι υπάλληλοί σας πρέπει να προσαρμόζονται στην τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων συμπεριλαμβάνεται επίσης στο σχεδιασμό του χώρου εργασίας για να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Παραγωγικότητα

Δεν είναι μυστικό, η επιχείρησή σας θέλει να επικεντρωθεί στην παραγωγικότητα για να διατηρήσει τους υπαλλήλους σας αφοσιωμένους και να βελτιώσει την εμπειρία των εργαζομένων βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση επένδυσής σας. Σήμερα, η τεχνολογία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συμπεριλάβουν την παραγωγικότητα ως μέρος του σχεδιασμού των γραφείων τους. Τα σωστά τεχνολογικά εργαλεία δίνουν στους υπαλλήλους την ευκαιρία να μείνουν μπροστά από τους στόχους τους καθώς και από τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, τα εργαλεία αυτοματισμού αλλάζουν το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της καθημερινής εργασίας επιτρέποντας περισσότερη λειτουργικότητα στο χώρο εργασίας. Η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα ενσωματωμένη στο σχεδιασμό του χώρου εργασίας επιτρέπει στους υπαλλήλους να επικεντρώνονται στη δημιουργικότητα και την ακρίβεια που βελτιώνει την κατώτατη γραμμή της επιχείρησής σας. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αναμένουν πολύ πιο γρήγορο αποτέλεσμα όσον αφορά την εργασία που σχετίζεται με το γραφείο με νέο γραφείο σχεδιασμένο με βάση την εξελισσόμενη τεχνολογία.

Αποτελεσματική διαχείριση κόστους

Όσο περισσότερες τεχνολογικές δυνατότητες προστίθενται στο σχεδιασμό του χώρου εργασίας, τόσο περισσότερες επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα. Καθώς η επιχείρησή σας προσπαθεί να αυξήσει την κερδοφορία, η τεχνολογία ενσωματώνεται στο σύγχρονο σχεδιασμό στο χώρο εργασίας για να βελτιώσει τα οικονομικά σας, να μειώσει τον σπατάλη χρόνου και να βελτιώσει τις κερδοφόρες εργασίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι ένας παραγωγικός χώρος εργασίας είναι κερδοφόρος. Ο τρέχων σχεδιασμός στο χώρο εργασίας ενθαρρύνει τους υπαλλήλους σας να είναι παραγωγικοί και να βελτιστοποιούν το χρόνο που αφιερώνεται σε εργασίες που σχετίζονται με το γραφείο. Εάν σας ενδιαφέρει ο σχεδιασμός γραφείου που είναι συμβατός με την εξέλιξη της τεχνολογίας, επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσετε τους στόχους σχεδίασης στο χώρο εργασίας σας σήμερα! Στην Innovo Constructions, είμαστε οι εργολάβοι μιας-στάσης σχεδιασμού.