Μελέτη ταξιδιωτικού γραφείου στην Αθήνα 
16
Οκτ

Ποιες είναι οι επερχόμενες τάσεις σχεδιασμού γραφείου

Όσον αφορά τις τάσεις του σχεδιασμού γραφείων, μια προσέγγιση «το παλιό συναντά το νέο» στο σχεδιασμό γραφείων μπορεί να αποφέρει δυναμικά αποτελέσματα. Ο συγγραφέας Stephen King είπε κάποτε: “Αργά ή γρήγορα, όλα τα παλιά είναι και πάλι νέα.” Αυτό ισχύει σίγουρα στον κόσμο των τάσεων σχεδιασμού γραφείων. Όλο και περισσότερο, βλέπουμε μεταμοντέρνες έννοιες ενσωματωμένες σε παλιά περιβάλλοντα, με δυναμικά αποτελέσματα. Ποια είναι μερικά παραδείγματα αυτής της πλούσιας συνεργασίας μεταξύ του παλαιού και του νέου; Τα παλιά, παραμελημένα κτίρια, όπως οι αποθήκες και τα ναυπηγεία, επανατοποθετούνται ως κτίρια γραφείων νέας εποχής, ενισχυμένα με τις ξεχωριστές βαρύτητες του παρελθόντος. Σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα, συχνά θα δημιουργούνται νέες κατασκευές πάνω από τα παλαιότερα κτίρια. Για αναδιαμορφώσεις χαμηλότερης κλίμακας, τα κομψά, μοντέρνα έπιπλα χρησιμεύουν ως ένα διασκεδαστικό σημείο για τους ανθεκτικούς τοίχους από τούβλα και τους πιο παραδοσιακούς χώρους εργασίας. Γυαλί και μέταλλο συμπληρώνουν το παλιό ξύλο και τούβλο. Για παράδειγμα, τα γραφεία με το περίγραμμα των παραδοσιακών τοίχων από τούβλα και ξύλινες βιβλιοθήκες συμπληρώνονται με γυάλινα τραπέζια και μεταλλικά γραφεία, γεγονός που κάνει το περιβάλλον να αναδεικνύεται πολύ περισσότερο.

Μελέτη ταξιδιωτικού γραφείου
Μελέτη ταξιδιωτικού γραφείου στην Αθήνα Travel planet , Air ticket

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα έπιπλα γραφείου διαδραματίζουν υποστηρικτικό ρόλο σε άλλα στοιχεία σχεδίασης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι ένας αρμονικός ρόλος. Για παράδειγμα, σε ένα εταιρικό περιβάλλον θέλετε οι υπάλληλοί σας να κάθονται στις οθόνες υπολογιστών για ώρες, χωρίς δυνατότητα μετακίνησης; Πολλές εταιρείες έχουν διαπιστώσει ότι η παραδοσιακή καρέκλα σε ένα μικρό δωμάτιο είναι στην πραγματικότητα εμπόδιο στην παραγωγικότητα. Έτσι, επανασχεδιάστηκαν οι χώροι γραφείων τους, ώστε να περιλαμβάνουν μόνιμους χώρους εργασίας. Ή, εάν αποφασίσετε να διατηρήσετε πιο παραδοσιακά στοιχεία σχεδιασμού γραφείου, ποια είναι η ποιότητα των καρεκλών που πρέπει να καθίσουν οι υπάλληλοί σας; Είναι άνετες; Ανθεκτικές? Τι γίνεται με τα γραφεία; Αυτές είναι όλες οι ζωτικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη για κάθε επανασχεδιασμό.

Υπάρχουν στιγμές που τα έπιπλα θα γίνουν το επίκεντρο της διαδικασίας σχεδιασμού. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να ενσωματώσετε concept κινητών επίπλων στον χώρο εργασίας σας.

Ίσως θελήσετε να απαλλαγείτε εντελώς από αυτούς τους κυβικούς τοίχους και να δημιουργήσετε πιο ανοιχτά περιβάλλοντα, όπως ένα concept «μακρύ πάγκου» όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να καθίσουν, να σηκωθούν, να κινηθούν λίγο και να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά μεταξύ τους. Συχνά, ένας επανασχεδιασμός σαν αυτόν θα ενισχύσει την ευτυχία των εργαζομένων και θα οδηγήσει στη συμμετοχή των εργαζομένων ατη διακόσμηση γραφείων.

Ως έμπειρη τεχνική εταιρεία, γνωρίζουμε πώς να ενσωματώσουμε τις τάσεις επίπλων γραφείου στην κάτοψή σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τυχόν ασυμβίβαστες σημειώσεις από το χώρο του γραφείου σας σε μια αρμονική μελωδία που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι υπάλληλοί σας.