Μελέτη σχεδιασμού Φαρμακείου Ηλιούπολη
29
Οκτ

5 γρήγορες συμβουλές για την ανακαίνιση και το σχεδιασμό φαρμακείου σας

Καθώς το φαρμακείο σας μεγαλώνει ή αρχίζετε να προσφέρετε νέες υπηρεσίες, η ανακαίνιση για τον εκσυγχρονισμό και την παρακολούθηση των τάσεων μπορεί να προσθέσει ευκαιρίες σε εσας. Ένα καλά μελετημένο σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά σημεία πριν ξεκινήσετε, βοηθά στη δημιουργία ενός νέου χώρου που είναι ευέλικτος αλλά συγκεκριμένος για τις τρέχουσες ανάγκες σας. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον προγραμματισμό της ανακαίνισης και του σχεδιασμού του φαρμακείου σας.

κατασκευήφαρμακείου-Χαλκίδα-pharmacy-construction-equipment (2)

Σχέδιο

Ο σχεδιασμός της διάταξης του φαρμακείου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης. Η καλύτερη δυνατή χρήση του διαθέσιμου χώρου αποτελεί βασικό μέρος του σχεδιασμού της διάταξης του φαρμακείου σας. Η τοποθέτηση των οθονών και των μετρητών σε ευθείες, παράλληλες γραμμές κατά μήκος ενός πλέγματος θα μεγιστοποιήσει τη χρήση του χώρου. Σκεφτείτε ότι η προσθήκη καμπυλωτών πάγκων ή η τοποθέτηση πάγκων και οθονών σε γωνίες, ενώ είναι οπτικά ευχάριστη, μπορεί να χρησιμοποιήσει όσο το ένα τρίτο του χώρου και να μην προσθέσει καμία αξία.

Ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός από τη διάταξη. Λαμβάνει υπόψη την αισθητική όπως το χρώμα, το φωτισμό και τα οπτικά εφέ. Τα στοιχεία σχεδίασης επηρεάζουν τους πελάτες και τους υπαλλήλους σας περισσότερο από τη διάταξη, γι ‘αυτό το θεωρήστε ως έναν τρόπο να επηρεάσετε οπτικά τον χώρο σας ενώ χρησιμοποιείτε τη διάταξη για την καλύτερη χρήση του χώρου. Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα στους τοίχους και τα δάπεδα των περιοχών που δε γίνονται πωλήσεις, τονίζοντας με πιο σκούρα χρώματα τον πάγκο εξυπηρέτησης, κάθετα πάνελ ή σήμανση. Τα ανοιχτά χρώματα κάνουν το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος και αποφύγετε τα εμφανή μοτίβα ή τα σχέδια σκακιέρας στο πάτωμα, καθώς αυτά τείνουν να κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρότερος. Στη συνέχεια, τα ουδέτερα και τα ανοιχτά χρώματα θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα λαμπερά προϊόντα που εμφανίζονται στα ράφια σας.

Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό μέρος του συνολικού σχεδιασμού. Πολλά σύγχρονα φαρμακεία χρησιμοποιούν φωτισμό LED στα ράφια για να επισημάνουν αντικείμενα και να προσελκύσουν πελάτες. Η περιοχή συνταγών απαιτεί εντονότερο φωτισμό από την περιοχή πωλήσεων για να επιτρέπει στους υπαλλήλους να βλέπουν με σαφήνειαπάνω σε τι εργάζονται. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε ένα κουρτινάκι ή κάποιο άλλο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που θα προσθέσει προσωπικότητα και θα διαχωρίσει σαφώς τους δύο τομείς.

Υλικά γιά ράφια

Η χρήση αρθρωτών ραφιών σε όλο το φαρμακείο επιτρέπει ευελιξία και ευστροφία, έτσι ώστε οι μελλοντικές αλλαγές να γίνονται με ευκολία και χαμηλότερο κόστος, ενώ ελαχιστοποιούνται οι διαταραχές. Επιλέξτε μεταλλικά ράφια για τις περισσότερες περιοχές πωλήσεων έναντι ραφιών ξύλου ή γυαλιού. Τα μεταλλικά ράφια είναι ρυθμιζόμενα, ευκολότερα στη συντήρηση, κοστίζουν λιγότερο και μένουν περισσότερο καιρό καλοδιατηρημένα. Εντός της περιοχής συνταγογράφησης, χρησιμοποιήστε αρθρωτές θήκες και ράφια ή ακόμη σκεφτείτε προσαρμοσμένες θήκες που μεγιστοποιούν το χώρο. Κρατήστε χαμηλά τα ράφια στις περιοχές πωλήσεων για να επιτρέψετε την εύκολη ορατότητα από διαφορετικές περιοχές του καταστήματος για να αποτρέψετε την κλοπή, αλλά και για να επιτρέψτε την καλύτερη χρήση κατακόρυφου χώρου στην περιοχή του φαρμακείου με ψηλότερα ράφια.

Περιοχές συνταγογράφησης και διανομής

Οι περιοχές προετοιμασίας και διανομής συνταγών αποτελούν τον πυρήνα του φαρμακείου. Αυτοί οι χώροι πρέπει να έχουν επαρκή χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων πάγκων και ραφιών που επιτρέπουν την εύκολη μετακίνηση των εργαζομένων χωρίς συνοστισμό. Η ροή εργασίας είναι το κύριο μέλημα της περιοχής συνταγογράφησης, ενώ η προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους ασθενείς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της περιοχής διανομής. Δεν υπάρχει ενιαίο σχέδιο που να ταιριάζει σε κάθε φαρμακείο, αλλά όπως βλέπετε παραπάνω υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε οποιαδήποτε ανακαίνιση. Η Innovo Constructions ειδικεύεται σε εμπορικές ανακαινίσεις για την ιατρική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακείων. Ως μέρος της ομάδας σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε ένα φαρμακείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επιτρέπει ευελιξία και ανάπτυξη. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.