Μελέτη εμπορικού
17
Φεβ

Μελέτη καταστήματος

Μελέτη καταστήματος

Η ανταγωνιστικότητα στον εμπορικό χώρο έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας. Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πελάτες έχουν γίνει απαιτητικοί, θέλοντας να συνδυάσουν την χαμηλή τιμή με την άριστη ποιότητα. Παράλληλα όμως η φιλική ατμόσφαιρα στον χώρο πώλησης καθιστά κάθε αγορά μια ξεχωριστή εμπειρία. Η μελετημένη κατασκευή, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα και είναι αναγκαία στην σημερινή εποχή.

Πριν την κατασκευή, η μελέτη και ο σχεδιασμός του κάθε καταστήματος είναι αποτέλεσμα καταγραφής και ανάλυσης των αναγκών λειτουργίας και προβολής της επιχείρησης. Παράλληλα βασίζεται σε μια κεντρική ιδέα, η οποία προσδίδει στον χώρο την ταυτότητα που θα τον κάνει να ξεχωρίζει μέσα στην πληθώρα ανταγωνιστών που υπάρχουν. H ιδιαιτερότητα του χώρου θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των πελατών, παρακινώντας τους να επιστρέψουν όποτε χρειαστούν κάποιο ανάλογο προϊόν. Η αισθητική, η λειτουργικότητα και η γρήγορη εξυπηρέτηση κεντρίζει το ενδιαφέρον των πελατών να αφιερώσει αρκετό χρόνο στον εσωτερικό χώρο, επιλέγοντας τα προϊόντα που επιθυμεί.

Η εκπόνηση των σχεδίων απαιτεί αρχικά ακριβή αποτύπωση του καταστήματος. Στη συνέχεια λαμβάνονται υπόψη οι ισχύουσες διατάξεις και οι περιορισμοί που αναγράφουν. Στην μελέτη καταστήματος είναι απαραίτητη η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και ο σχεδιασμός των επίπλων σύμφωνα με τις ανάγκες του επιχειρηματία αλλά και των εργαζομένων. Μια βιτρίνα με ιδιαίτερο χαρακτήρα τραβάει τα βλέμματα των περαστικών καλώντας τους εισέρθουν στο εσωτερικό. Η εργονομία βοηθάει τους πωλητές να εξυπηρετούν άμεσα και αποτελεσματικά τους ενδιαφερόμενους, χωρίς να καταβάλουν πολύ κόπο. Έτσι είναι πιο ξεκούραστοι και αποδοτικοί, περήφανοι για τον χώρο που εργάζονται.

Τελικό στάδιο της μελέτης αποτελεί η φωτορεαλιστική απεικόνιση του καταστήματος. Σε αυτό το στάδιο εμφανίζονται οι χώροι μέσα σε εικόνες. Ο καταστηματάρχης αντιλαμβάνεται τους όγκους των επίπλων, τα υλικά, τις υφές και τον φωτισμό. Όπως λένε «μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις». Έτσι εντοπίζονται αστοχίες ή αναγκαίες μετατροπές στα σχέδια πριν την έναρξη των εργασιών.

Η Innovo Constructions σχεδιάζει την επιτυχία της εμπορικής σας δράση, αναλαμβάνοντας μελέτες καταστημάτων όλων των τύπων. Μπορείτε να δείτε πραγματοποιημένες μελέτες μας στα έργα.