Μελέτη εξοπλισμού φαρμακείου, Πανεπιστημίου
27
Μαρ

Μελέτη κατασκευής φαρμακείου στην οδό Πανεπιστημίου

Μελέτη κατασκευής φαρμακείου στην οδό Πανεπιστημίου

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, έχει να επιδείξει πολλές διαφορετικές εφαρμογές, για τις ανακαινίσεις που διατελεί. Οι επιλογές που κάνουμε, αφορούν τον κάθε πελάτη ξεχωριστά και προσαρμόζονται στις ανάγκες και στις δυνατότητες, του εκάστοτε χώρου. Κάθε καινούριο project είναι μοναδικό και έτσι αντιμετωπίζεται από την INNOVO CONSTRUCTIONS.

Για κάθε έργο που αναλαμβάνουμε έχουμε να προτείνουμε διαφορετικά στυλ, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εναλλακτικών προτάσεων, είναι και το φαρμακείο στην Πανεπιστημίου, στο οποίο ενεργήσαμε με ιδιαίτερη φροντίδα.

Το λευκό και το γκρι έχουν την τιμητική τους. Το γκρι παρουσιάζεται εξαιρετικά σκούρο, κάνοντας αισθητή αντίθεση με το παγερό λευκό. Αυτός ο ανάρμοστος συνδυασμός, επιτρέπει στην εμφάνιση των προϊόντων, να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο μέσα στην επιχείρηση.

Λόγω του ότι ο χώρος είναι μακρόστενος και δεν αφήνει πολλά περιθώρια, εκμεταλλευτήκαμε κάθε γωνία του καταστήματος. Χρησιμοποιήσαμε την κάθε σπιθαμή, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των υπαλλήλων και των πελατών.

Οι τοίχοι έγιναν κατά βάση λευκοί. Το λευκό στους τοίχους είναι σύνηθες, καθότι δεν κουράζει. Γι αυτό ενδείκνυται για επιχειρήσεις και προτιμάται κατά κόρον. Επιπροσθέτως, ντύθηκαν με γκρι επένδυση, ώστε να γίνει το φόντο των προϊόντων.

Η γκρι επένδυση, καλύπτει όλο το μήκος της πλάτης του τοίχου, έτσι ώστε, να υπάρχει όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη δυνατότητα, έκθεσης του εμπορεύματος. Χωρίστηκαν δε, σε κατηγορίες, που υποδεικνύονται με φωτεινές επιγραφές, ακριβώς πάνω από την κάθε μία. Με αυτόν τον τρόπο η εύρεση του επιθυμητού προϊόντος γίνεται παιχνιδάκι. Εκτός αυτού, βρίσκονται σε κοινή και ευρεία θέα, προς τέρψη των οφθαλμών των πελατών. Ξέρουν τι βλέπουν και τι θέλουν να πάρουν.

Πάνω στην επένδυση τοποθετήθηκαν γυάλινα ράφια τα οποία σχεδόν εξαφανίζονται στο γκρι του φόντου, δίνοντας την ψευδαίσθηση της αιώρησης. Με αυτό τον τρόπο τα προϊόντα κινούνται μόνα τους, χωρίς ουσιαστικά να βασίζονται στην διακόσμηση. Η απόλυτη ανάδειξη.

Στην πρώτη πρόταση, ο τοίχος πάνω από τα εκτιθέμενα προϊόντα, στολίστηκε με λωρίδες ξύλου στο τελείωμα των οποίων, τοποθετήθηκε κρυφός φωτισμός, κάνοντας το να φαίνεται ως περσίδες ή ως ένα πολυτελής αεραγωγός.

Στην μέση του καταστήματος τοποθετήθηκαν stand διπλής όψεως με γυάλινα ράφια, ως είθισται.  Τα stand έγιναν λευκά με ξύλινες λεπτομέρειες στα τελειώματα και τις γωνίες. Τα stand, είναι ένα πολύ καλό ψυχολογικό τέχνασμα για την δρομολόγηση των αγορών. Οι πελάτες, θα περάσουν δίπλα από τα προϊόντα, θέλοντας και μη.

Το γραφείο του ταμείου, έγινε λευκό με γκρι υφάνσεις. Επενδύθηκε με αραιές, αυτή τη φορά λωρίδες ξύλου, ακολουθώντας τις γραμμές του υπόλοιπου χώρου.

Ο φωτισμός οροφής στη μια περίπτωση, είναι πλούσιος, αλλά διακριτικός ώστε να μην κλέψει την παράσταση και να μην φορτώσει τον χώρο.

Στην δεύτερη πρόταση, ο τοίχος παραμένει λευκός και δημιουργείται πρωτότυπος φωτισμός οροφής, με τεμνόμενες λωρίδες φωτός, που κάνουν τον χώρο να φαίνεται ζεστός και οικείος, αλλά και μοντέρνος την ίδια στιγμή.

Τα σταντ στην μέση του οικήματος αυτή την φορά, είναι με τεχνοτροπία τσιμέντου παραπέμποντας σε βιομηχανικό στυλ. Τα προϊόντα εκτίθενται σε γυάλινα ράφια, ώστε να φαίνεται το εμπόρευμα από όπου και να κοιτάξεις.

Το γραφείο του ταμείου, είναι σε τεχνοτροπία τσιμέντου, με αραιές ξύλινες λωρίδες και πλήρως εναρμονισμένο με την αισθητική του υπόλοιπου διακόσμου.