Κατασκευή φαρμακείου, Περιστέρι
20
Ιούλ

Μελέτη και διακόσμηση φαρμακείου στο Περιστέρι

Μελέτη και διακόσμηση φαρμακείου στο Περιστέρι

Το φαρμακείο του 21ου αιώνα είναι ένας συνδυασμός επιστημονικού, συμβουλευτικού και εμπορικού καταστήματος. Η ύπαρξη του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού επιβάλει την ανάγκη της «διαφοροποίησης».

Όπως κάθε φαρμακοποιός έχει τη δική του προσωπικότητα, ξεχωριστή και μοναδική, έτσι και κάθε φαρμακείο οφείλει να χτίσει τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα, που θα έλκει τον πελάτη και θα μένει ανεξίτηλη στη μνήμη του.

Η μελέτη του φαρμακείου στο Περιστέρι αναδεικνύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καταστήματος μέσα από τις πρωτότυπες κατασκευές που απαντούν στην μοναδική μορφολογία του χώρου. Ο πελάτης – ασθενής ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του και με την προσωπικότητά του, άλλοτε θέλει να επιλέξει μόνος του και άλλοτε αναζητά τις συμβουλές ή να αφεθεί στα χέρια του φαρμακοποιού για να τον εξυπηρετήσει ολοκληρωτικά. H Innovo Constructions με υπευθυνότητα και προσαρμοστικότητα επεμβαίνει στην διαρρύθμιση των χώρων και στη διάταξη των επίπλων για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η ομορφιά βασίζεται στην αρμονία των στοιχείων του φαρμακείου. Τρεις μορφές αρμονίας συνυπάρχουν στην μελέτη του φαρμακείου για ένα ελκυστικό αποτέλεσμα: η λειτουργική, όπου κάθε μορφή είναι ρεαλιστική, εργονομικά σχεδιασμένη και ευέλικτη, η δομική, όπου υπάρχει συνέπεια και συνάφεια όλων των κομματιών του παζλ πχ η κατηγοριοποίηση των προϊόντων, και η διακοσμητική, όπου τα μέρη χρησιμοποιούνται για αισθητικό σκοπό.

Η ανάδειξη της αισθητικής βασίζεται στις τεχνικές φωτισμού που χρησιμοποιούνται περιμετρικά του χώρου κατά την κατασκευή του φαρμακείου. Ο περιβάλλον φωτισμός είναι ήπιος και ομοιόμορφα κατανεμημένος μέσα στον χώρο πώλησης και στο πατάρι. Ο φωτισμός ανάδειξης που είναι ενσωματωμένος στα έπιπλα δίνει έμφαση στο σχήμα, το χρώμα και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, εστιάζοντας την προσοχή των πελατών στα φωτιζόμενα αντικείμενα.

H Innovo Constructions επεμβαίνει με σύγχρονες σχεδιαστικές, κατασκευαστικές και εικαστικές καινοτομίες στον χώρο κατά την μελέτη, κατασκευή και ανακαίνιση του φαρμακείου, πάντοτε ξεχωριστές και εξατομικευμένες στις ανάγκες του φαρμακοποιού αλλά και των πελατών του. Έτσι ενισχύεται η ανθρωποκεντρική αντίληψη του σύγχρονου φαρμακείου και αυξάνεται η ανταγωνιστικότητά του.