Διακόσμηση Φαρμακείου, Καισαριανή
19
Οκτ

Μελέτη και Διακόσμηση Φαρμακείου στην Καισαριανή

Μελέτη και Διακόσμηση Φαρμακείου στην Καισαριανή

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός φαρμακείου; Ο χαρακτήρας του φαρμακοποιού σε συνδυασμό με την οργάνωση, την αισθητική του χώρου και τις τεχνικές merchandising αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά για την αύξηση των πωλήσεων και την αναγνωρισιμότητα του φαρμακείου.

Ο φαρμακοποιός στην Καισαριανή οραματιζόμενος έναν σύγχρονο χώρο εργασίας απευθύνθηκε στην Innovo Constructions για την μελέτη που θα ορίσει την κατασκευή του φαρμακείου του. Κατά την σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό του χώρου από τους μελετητές, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καθορισμό της ταυτότητας και στον επικοινωνιακό χαρακτήρα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην πρόσοψη.

Η πρωτότυπη βιτρίνα εντυπωσιάζει τους περαστικούς με το μοναδικό της στυλ. Η πρώτη οπτική επαφή του φαρμακείου με το αγοραστικό κοινό αφήνει μια ξεκάθαρη εικόνα στην μνήμη του. Το ενδιαφέρον του υποψήφιου πελάτη προσελκύεται ώστε να διαβεί τον πόρτα της εισόδου και να εισέρθει στο φαρμακοπωλείο.

Στον εσωτερικό χώρο η ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα υποδέχεται τον καταναλωτή. Οι επενδύσεις ξύλου συνδυάζονται άψογα με τις γκρι, ουδέτερες επιφάνειες για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Το λευκό γυαλιστερό δάπεδο δίνει την αίσθηση της απόλυτης καθαριότητας στο φαρμακείο που κατεξοχήν θεωρούνταν ως χώρος υγείας. Οι συρταριέρες τοποθετούνται πλέον σε κρυφό σημείο, δίνοντας την θέση τους σε ραφιέρες για αυθόρμητες αγορές πίσω από τον πάγκο εξυπηρέτησης. Η κατηγοριοποίηση των προϊόντων περιμετρικά του χώρου στα ράφια και στους γάντζους επιτρέπει την αυτοεξυπηρέτηση των πελατών δίνοντας χρόνο στον φαρμακοποιό να ασχοληθεί με άλλα θέματα.

Η τελειοποίηση της πρότασης έρχεται με την μελέτη φωτισμού. Λόγω του μεγάλου ύψους του χώρου πώλησης, δείχνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ομοιόμορφη κατανομή του γενικού φωτισμού ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες άνεσης όλες τις ώρες της ημέρας.

Η μελέτη του φαρμακείου στην Καισαριανή εξασφάλισε την εφαρμογή των σύγχρονων εμπορικών μεθόδων στο χώρο του φαρμακείου. H Innovo Constructions έχοντας υψηλή κατάρτιση και μακροχρόνια εμπειρία στην μελέτη, κατασκευή και ανακαίνιση φαρμακείου προτείνει μοναδικές λύσεις προσαρμοσμένες πάντα στον εκάστοτε φαρμακοποιό. Έτσι εξασφαλίζεται η μοναδικότητα της κάθε πρότασης.