Σχεδιαστική πρόταση
04
Ιούν

Γιατί να αναλάβει μια εταιρία τη μελέτη του επαγγελματικού μου χώρου;

Γιατί να αναλάβει μια εταιρία τη μελέτη του επαγγελματικού μου χώρου;

Aνακαίνιση /διακόσμηση Innovo

Πολλοί θεωρούν περιττό έξοδο την ανάθεση της μελέτης του χώρου της επιχείρησής τους σε έναν επαγγελματία. Πιστεύουν πως μπορούν να εφαρμόσουν ιδέες από φωτογραφίες που έχουν δει, ή ότι θα επιτύχουν χαμηλότερες τιμές στις παραγγελίες τους κάνοντας συνεχή παζάρια.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι πρόκειται για μια επένδυση που θα ορίσει την επαγγελματική τους πορεία και θα τους ακολουθεί για αρκετό καιρό. Ο σχεδιασμός σε επίπεδο τελικής εικόνας είναι απαραίτητος για τη διακόσμηση, την ανακαίνιση και της ανακατασκευή ενός χώρου. Μια ολοκληρωμένη μελέτη προλαβαίνει λάθη, αποφεύγει ατέλειες, στοχεύει σε μια αρμονική και ισορροπημένη αισθητική και λειτουργικότητα. Είναι μια ενέργεια τακτικής, που μόνο κέρδος έχει να αποφέρει.

H Innovo Constructions, με συνέπεια και σεβασμό στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών (τόσο κατά το στάδιο προετοιμασίας όσο και κατά το στάδιο εφαρμογής) και με την πολύχρονη τεχνογνωσία της, εξασφαλίζει ένα άριστο αποτέλεσμα και σχέσεις διάρκειας με τους πελάτες της. Η μελέτη του χώρου γίνεται από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, με συνεχή κατάρτιση στον τομέα των τεχνολογικών εξελίξεων και των εφαρμογών. Ο χώρος της επιχείρησης, από την στιγμή που γίνεται η ανάθεση της μελέτης, γίνεται ο δικός της χώρος.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να υπάρξει μελέτη; Η έμπειρη γνώμη του ειδικού, είναι η σωστή αφετηρία για τον σχεδιασμό ενός καινούριου ή προς ανακαίνιση χώρου. Η πρώτη συνάντηση γίνεται στον επαγγελματικό χώρο για την γνωριμία με τον πελάτη, τη λεπτομερή αποτύπωση των χώρων (επιμέτρηση των θέσεων των κολωνών και των δοκαριών, των σωληνώσεων και των αποχετεύσεων του φωταγωγού) και την εκτίμηση των εργασιών που απαιτεί ο ίδιος ο χώρος (λόγω φθορών ή παλαιότητας). Ο πελάτης σε αυτή τη φάση ορίζει το ποσό που έχει σκοπό να διαθέσει για όλες τις εργασίες, ώστε η μελέτη να κινηθεί σε ανάλογο οικονομικό πλαίσιο. Προτεραιότητα της Innovo Constructions είναι η κατανόηση των επιθυμιών και η πλήρης κάλυψη των αναγκών του επιχειρηματία. Η αποδοτική επικοινωνία μαζί του, οδηγεί στην καταγραφή των πραγματικών προσδοκιών του και στην επίλυση τυχόν θεμάτων που προκύπτουν κατά τον σχεδιασμό.

Προτάσεις διαρρύθμισης, διάταξης των επίπλων και του εξοπλισμού γίνονται πάνω σε κατόψεις, ώστε να οριστούν οι τελικές χρήσεις των χώρων. Η συνεχής παρακολούθηση των νέων τάσεων της εποχής και της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, των υλικών, των συστημάτων και των εφαρμογών, επιτρέπει στην εταιρεία να κάνει τις δικές της πρωτότυπες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης. Το αισθητικό αποτέλεσμα προβάλλεται σε φωτορεαλιστικές εικόνες υψηλής ακρίβειας. Παράλληλα, γίνεται δειγματισμός των προτεινόμενων υλικών, ώστε ο πελάτης να αποκτήσει μια σαφέστατη εικόνα για την νέα ταυτότητα της επιχείρησής του. Τυχόν ενστάσεις, τροποποιήσεις ή αντιρρήσεις του, επιτρέπουν τον επανασχεδιασμό του χώρου μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ακολουθούν οι μελέτες θέρμανσης – ψύξης, ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερη αξία για την Innovo Constructions έχει η μελέτη φωτισμού. Αναγνωρίζοντας την σημασία του φωτισμού και των ιδιοτήτων του, το πώς μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο και το πώς επιδράει στην ψυχολογία του ανθρώπου, προτείνει ποικίλους τρόπους φωτισμού ανάλογα με την χρήση του κάθε χώρου. Ο ιδανικός φωτισμός παρέχει ασφάλεια και ευεξία στον χρήστη και ολοκληρώνει ένα διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Επειδή όμως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, στο πέρας της μελέτης η Innovo Constructions κάνει την τελική κοστολόγηση, ώστε ο πελάτης να γνωρίζει πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσει για να πραγματοποιηθεί το όραμά του. Είναι καλύτερο να ξέρει από την αρχή τι εργασίες θα γίνουν, πόσο θα κοστίσουν και πόσο θα διαρκέσουν, για να έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Έτσι, μπορεί να απορρίψει μερικές αλλαγές, ή να τις αφήσει για το μέλλον. Επίσης, η ολοκληρωμένη μελέτη επιτρέπει στον κατασκευαστή ακολουθώντας τα σχέδια να δημιουργήσει υποδομές και αναμονές για μελλοντικές προσθήκες στους χώρους. Άλλωστε η εταιρεία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του επιχειρηματία, στηρίζοντας τις αποφάσεις και τις ανάγκες του και μετά το πέρας των εργασιών.

Συμπερασματικά, βασικά συστατικά για την ανάληψη ενός νέου ή προς ανακαίνιση χώρου, είναι η μελέτη και ο σωστός σχεδιασμός. Η χρήση κορυφαίων υλικών ανώτερης ποιότητας εξασφαλίζει την μακροζωία και τη λειτουργικότητα. Ο νέος επαγγελματικός χώρος, με μοναδικό και πρωτότυπο σχεδιασμό που ακολουθεί τις τάσεις και την μόδα της εποχής, με υψηλή αισθητική και εργονομία χώρου, εισέρχεται πλέον στο ανταγωνιστικό περιβάλλον δυναμικά, κάνοντας αισθητή την παρουσία του.