μελέτη, κατασκευή
08
Μαΐ

Μελέτες

Μελέτη – Σχεδιασμός – Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου

Η ολοκληρωμένη μελέτη από την Innovo Constructions είναι το κλειδί της επιτυχίας για μια πετυχημένη κατασκευή χώρου (είτε επαγγελματικού είτε κατοικίας). Η σωστή και πλήρης μελέτη κάθε τεχνικού έργου είναι απαραίτητη για την ακρίβεια, την ταχύτητα και την ποιότητα υλοποίησής του. Η πληρότητα, ο κατάλληλος σχεδιασμός και η ακρίβεια αποτελεί προτεραιότητα για το εργατικό δυναμικό, έτσι ώστε η εκτέλεση του οποιουδήποτε έργου να καθίσταται εύρυθμη, ταχεία και σύμφωνη με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

ΣΤΑΔΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

Ο ειδικός ερχόμενος σε επαφή και μελετώντας τον χώρο αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του ακινήτου, προλαβαίνει λάθη, αποφεύγει τις ατέλειες, στοχεύει σε μια αρμονική και ισορροπημένη αισθητική και λειτουργικότητα. Τα στάδια μιας μελέτης είναι αρκετά και εξαρτώνται από το είδος της επιχείρησης, την κατάσταση του ακινήτου και το μέγεθος της παρέμβασης στην υπάρχουσα κατάσταση του χώρου.

1-promeleti

1. Αποτύπωση

Η σχεδιαστική αποτύπωση, δηλαδή η σύνταξη σκαριφημάτων, η λήψη μετρήσεων και στη συνέχεια η απόδοση των παραπάνω υπό κλίμακα και γραμμική σχεδίαση, είναι μια εργασία που στοχεύει στην αναπαράσταση του χώρου. Η φωτογραφική τεκμηρίωση φέρνει τον μελετητή ένα βήμα πιο κοντά στο ακίνητο σε μια «εικονική πραγματικότητα» στοχεύοντας στον αναλυτικό σχεδιασμό με εξατομικευμένες λύσεις και προτάσεις

2-apotiposi

2. Σχεδιασμός σε 2 διαστάσεις

σε σύγχρονα σχεδιαστικά προγράμματα στον υπολογιστή. Οι κατόψεις, οι όψεις και οι τομές του χώρου της υπάρχουσας κατάστασης που δημιουργούνται αποτελούν τα θεμέλια μιας ορθής και ρεαλιστικής μελέτης, η οποία ξεκινάει από την έρευνα και καταλήγει στην ιδέα υλοποίησης με συγκεκριμένο ύφος, χρώματα, λειτουργικότητα.

3-sxediastiki-protasi

3. Έρευνα

Και Των Εφαρμογών Επιτρέπει Στην Εταιρεία Να Κάνει Τις Δικές Της Πρωτότυπες Προτάσεις Για Τον Εκσυγχρονισμό Του Ακινήτου. Προτεραιότητα Της Εταιρείας Είναι Η Κατανόηση Των Επιθυμιών Και Η Πλήρης Κάλυψη Των Αναγκών Του Πελάτη.
Συγχρόνως όμως ο ειδικός επισκεπτόμενος το ακίνητο μπορεί να αντιληφθεί την καταλληλότητα της τοποθεσίας και τις ανάγκες του χώρου, να διακρίνει καταστάσεις και προβλήματα που με την πρώτη ματιά να μην φαίνονται, μειώνοντας τις απρόβλεπτες δαπάνες.

Αν πρόκειται για επιχείρηση γίνεται επίσης έρευνα των ενδιαφερόντων του αγοραστικού κοινού, της ισχυρότητας του ανταγωνισμού και της προσφοράς του στους πελάτες που στοχεύει.

4-diakosmisi

4. Κατόψεις εργονομίας

Παράλληλα ο μελετητής, έχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία αποτυπώνει σε σχέδια τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη. Εφόσον ολοκληρωθεί η φάση των δισδιάστατων σχεδίων, προχωράμε στην δημιουργία του τρισδιάστατου μοντέλου και των φωτορεαλιστικών εικόνων.

5-photorealismos

5. 3D – Φωτορεαλιστικές εικόνες

τα υλικά, τα χρώματα. Παράλληλα γίνεται δειγματισμός των προτεινόμενων υλικών ώστε ο πελάτης να αποκτήσει μια σαφέστατη εικόνα για την νέα ταυτότητα του χώρου του. Τυχόν ενστάσεις, τροποποιήσεις ή αντιρρήσεις του, επιτρέπουν τον επανασχεδιασμό του χώρου μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες του.
Στη συνέχεια ακολουθούν οι μελέτες θέρμανσης – ψύξης, ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, συστημάτων παρακολούθησης και συναγερμού.

6-meleti-fotismou

6. Μελέτη φωτισμού

Κάθε είδος φωτισμού εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό, αλλά η συνεργεία τους τις περισσότερες φορές δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο σωστός συνδυασμός φυσικού και τεχνητού φωτισμού δίνει ακτινοβολία και λάμψη στο ακίνητο και δημιουργεί την επιθυμητή ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με αυτή προτείνει τρόπους φωτισμού ανάλογα με την χρήση του κάθε χώρου για τη καλύτερη ανάδειξή του. Ο ιδανικός φωτισμός παρέχει ασφάλεια και ευεξία στον χρήστη και ολοκληρώνει ένα διακοσμητικό αποτέλεσμα.

7-merchandising

7. Χρονοδιάγραμμα – Κατασκευή

Έτσι αποφεύγονται τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις για τον εργοδότη. Η ολοκληρωμένη μελέτη επιτρέπει στον κατασκευαστή να δημιουργήσει υποδομές και αναμονές για μελλοντικές προσθήκες στους χώρους.
Κατά την κατασκευή του έργου τηρείται χρονοδιάγραμμα ώστε να υπολογίζεται εξαρχής η ακριβής εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες θα υλοποιηθούν από την ημερομηνία έναρξης μέχρι την ημερομηνία παράδοσης, με αποτέλεσμα να καθορίζεται ο τρόπος οργάνωσης και διοίκησης του έργου.

8-proipologismos

8. Επίβλεψη

που χωρίς αυτόν συνήθως προκύπτουν λάθη, αστοχίες, κακοτεχνίες, καθυστερήσεις οδηγώντας σε ένα προβληματικό και αναξιόπιστο τεχνικό έργο. Η γόνιμη συνεργασία εταιρείας – πελάτη, οι εξατομικευμένες προτάσεις και λύσεις αλλά και η απόλυτη ταύτιση σε σχέση με τις ανάγκες, αποτελούν σημαντικά στοιχεία που ορίζουν την τελική ταυτότητα του έργου.

Κατά τον σχεδιασμό η δημιουργική ομάδα δίνει μεγάλη προσοχή στην πλήρη κατανόηση των επιθυμιών και των απαιτήσεων του επιχειρηματία. Η αποδοτική επικοινωνία συνεργούν στην καταγραφή των πραγματικών προσδοκιών του, στην σχηματοποίηση των αναγκών του και στη συνέχεια, στη επίτευξη της ιδανικής λύσης που εναρμονίζει την αισθητική με την λειτουργικότητα.

Πόσο σημαντική είναι η μελέτη του επαγγελματικού σας χώρου;

Ο σχεδιασμός σε επίπεδο τελικής εικόνας μέσω δισδιάστατων και φωτορεαλιστικών σχεδίων δίνει αξία στην διακόσμηση, στην ανακαίνιση ή στην ανακατασκευή ενός χώρου. Η διαρρύθμιση και η διάταξη των επίπλων και του εξοπλισμού εξασφαλίζει την λειτουργικότητα και την άρτια εκμετάλλευση κάθε τετραγωνικού μέτρου. Η πλήρης αντίληψη της πρότασης από τον επενδυτή επιτρέπει τις σχεδιαστικές διορθώσεις, πριν την έναρξη των εργασιών, αποφεύγοντας την σπατάλη χρόνου και χρήματος. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις και στην βελτίωση της πρότασης μέχρι την οριστικοποίηση της λύσης εφαρμογής.

Μια πρωτοβουλία για μια ανακαίνιση χωρίς μελέτη οδηγεί σε μια επένδυση αμφιβόλου αποτελέσματος και οικονομικά ανεξέλεγκτου ύψους. Η εταιρεία κατευθύνει τον επενδυτή σχετικά με τον προγραμματισμό των απαιτούμενων εργασιών και εκτιμάει το ύψος των χρημάτων που τελικά θα χρειαστεί να διατεθεί. Η υπεύθυνη και επαγγελματική άποψη, μελέτη και επίβλεψη των ειδικών προστατεύει από λάθος αποφάσεις και ανώφελες ενέργειες.

Πλήρης και μελετημένη ανάπλαση

Μελέτη και κατασκευή ρινοπλαστικής κλινικής στην Παλλήνη

Η δημιουργική μας ομάδα σχεδίασε και υλοποίησε μια υπερσύγχρονη κλινική με μοναδική ταυτότητα και ιδιαίτερη, φουτουριστική αισθητική που κερδίζει την εμπιστοσύνη των ασθενών από την πρώτη στιγμή

Σχεδιασμός ανακαίνισης γυναικολογικού ιατρείου στην Ηλιούπολη

Η συνδυαστική προσέγγιση με στόχο την επίτευξη ενός περιβάλλοντος οικειότητας, εν μέσω λειτουργικών χώρων, χαρακτηρίζει την ξεχωριστή διακόσμηση αυτού του ιατρείου.

Μελέτη και κατασκευή γυναικολογικού ιατρείου της Κυρίας Μαραγουδάκη στον Πειραιά

Ο εργονομικός σχεδιασμός, η ελκυστική διακόσμηση και η λειτουργικότητα των χώρων και των συστημάτων τους, αποτυπώνουν τον ιδιαίτερα προσεγμένο σχεδιασμό αυτού του ιατρικού χώρου.

Μελέτη και κατασκευή γυναικολογικού ιατρείου της Κυρίας Μαραγουδάκη στον Πειραιά

Ο εργονομικός σχεδιασμός, η ελκυστική διακόσμηση και η λειτουργικότητα των χώρων και των συστημάτων τους, αποτυπώνουν τον ιδιαίτερα προσεγμένο σχεδιασμό αυτού του ιατρικού χώρου.

Σχεδιασμός ανακαίνισης γυναικολογικού ιατρείου στην Ηλιούπολη

Η συνδυαστική προσέγγιση με στόχο την επίτευξη ενός περιβάλλοντος οικειότητας, εν μέσω λειτουργικών χώρων, χαρακτηρίζει την ξεχωριστή διακόσμηση αυτού του ιατρείου.

Μελέτη και κατασκευή ρινοπλαστικής κλινικής στην Παλλήνη

Η δημιουργική μας ομάδα σχεδίασε και υλοποίησε μια υπερσύγχρονη κλινική με μοναδική ταυτότητα και ιδιαίτερη, φουτουριστική αισθητική που κερδίζει την εμπιστοσύνη των ασθενών από την πρώτη στιγμή.