Μελέτη οπτικού καταστήματος
27
Μαρ

Κατασκευή οπτικού καταστήματος στο Πέραμα

Κατασκευή οπτικού καταστήματος στο Πέραμα

Στο πανέμορφο Πέραμα, ένα μαγαζί με οπτικά άνοιξε τις πύλες του και περιμένει του πολύτιμους πελάτες του. Η Κα Τσαπράζη, ήθελε ένα κατάστημα που να στεγάσει την επιχείρηση και τα όνειρά της. Όνειρα που κάνει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας για την επιχείρηση του.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, φρόντισε να υλοποιήσει τις προσδοκίες της και να της δώσει έναν επαγγελματικό χώρο ακριβώς όπως τον είχε φανταστεί. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Να καταφέρεις να μπεις στο μυαλό του πελάτη και να κάνεις πραγματικότητα αυτό ακριβώς που σκέφτεται.

Στο μαγαζί οπτικών, το λευκό χρώμα που κυριαρχεί, χρησιμοποιήθηκε σαν καμβάς για την ανάδειξη των προϊόντων. Βρίσκεται σχεδόν παντού, μετατρέποντας τον χώρο, σε μια μεγάλη έκθεση, ικανή να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο προϊόν. Τα γυαλιά έχουν πολλές λεπτομέρειες και σε συνδυασμό με την ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων στα οποία διατίθενται, το λευκό είναι το κατάλληλο φόντο για την προώθησή τους.

Στον τοίχο δημιουργήθηκε τετράγωνη εσοχή, η οποία πλαισιώθηκε με κρυφό φωτισμό, που ως γνωστόν, αναδεικνύει τα πάντα. Στην εσοχή, τοποθετήθηκαν βάσεις για τα οπτικά σε μπεζ φόντο, για να διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο τοίχο και έτσι να αποτελεί το ιδανικό μέρος για την τοποθέτηση των οπτικών.

Κάτω από την εσοχή υπάρχει εικαστική παρέμβαση η οποία ακολουθεί τις ίδιες γραμμές. Προστέθηκαν μέσα της διακοσμητικές λευκές πέτρες, δίνοντας μια δροσιστική διάθεση και παραπέμποντας σε παραλία με λευκή άμμο.

Στο κέντρο τοποθετήθηκε λευκό τραπέζι επίδειξης με αντανακλαστική επιφάνεια, για την καλύτερη ανάδειξη του προϊόντος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό τραπέζι, αφού τα πόδια του είναι εντέχνως ασύμμετρα, δίνοντας μια νότα καλλιτεχνικής φιγούρας.

Ο χώρος του ταμείου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, αφού είναι το τελευταίο σημείο του καταστήματος που βλέπει ο πελάτης. Στον τοίχο πίσω από το ταμείο, δημιουργήθηκε ένας τρισδιάστατος καλλιτεχνικός οφθαλμός, ο οποίος έγινε ακόμη πιο εντυπωσιακός με τη χρήση κρυφού φωτισμού. Ο συγκεκριμένος είναι εμφανής  από κάθε γωνία του καταστήματος, αλλά και από την βιτρίνα του μαγαζιού.

Στην βάση του ταμείου δημιουργήθηκε ο ίδιος οφθαλμός, για να εδραιώσει την παρουσία του και να γίνεται σαφές, για τι είδους επιχείρηση πρόκειται. Αυτή την φορά τοποθετήθηκε σε πλαίσιο με κρυφό φωτισμό και γκρι φόντο. Αυτό είναι ένα συνειρμικό τρικ, για να καταλαβαίνουν αμέσως οι πελάτες που βρίσκονται και τι μπορούν να προμηθευτούν.

Περιμετρικά, όμως στο μαγαζί γράφτηκαν λέξεις και φράσεις οι οποίες τονίζουν την επιχειρηματική ιδιότητα του χώρου, γραπτώς πια, για να μην αφήνει κανένα υπονοούμενο. Οι λέξεις και φράσεις βρίσκονται μέσα σε γεωμετρικά σχήματα και αφηρημένες έννοιες, για να τραβούν την προσοχή και να γίνονται αμέσως αντιληπτά.

Και ο άλλος τοίχος ακολούθησε το ίδιο μοτίβο με τον απέναντι του, με μόνη διαφορά ότι αυτή την φόρα αντί για βάσεις, τοποθετήθηκαν γυάλινα ράφια. Εκτός από το λευκό χρώμα, το γυαλί είναι ένα υλικό που μπορεί να προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο, εμπόρευμα που μπορεί να είναι χρωματιστό. Είναι διακριτικό και αφήνει το προϊόν να κλέψει την παράσταση.

Οι αντανακλαστικές επιφάνειες παίζουν σημαντικό ρόλο, λόγω της ιδιότητας του καταστήματος και σε συνδυασμό με τον στρατηγικά τοποθετημένο φωτισμό οροφής και το λευκό χρώμα του χώρου, δημιουργούν ένα φωτεινό περιβάλλον και ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Διάφοροι καθρέπτες έχουν τοποθετηθεί παντού, για να έχουν την δυνατότητα οι παρευρισκόμενοι να προβάρουν τις επιλογές τους.