Κατασκευή, εξοπλισμός ιατρείου στο Κολωνάκι
27
Μαρ

Κατασκευή ιατρείου στο Κολωνάκι

Κατασκευή ιατρείου στο Κολωνάκι

Ένα ιατρείο που κερδίζει τις εντυπώσεις! Η μοναδική του ταυτότητα σε μπαρόκ στυλ εμπνέει τις αισθήσεις και σαγηνεύει το πνεύμα μεταφέροντας το μυαλό σε μια άλλη εποχή, ήρεμη και φιλόξενη. Έτσι το άγχος της αναμονής και των αποτελεσμάτων των εξετάσεων μειώνεται αισθητά δημιουργώντας θετικά συναισθήματα.

Η μελέτη και η κατασκευή του ιατρείου στο Κολωνάκι αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση που έφερε εις πέρας η Innovo Constructions, η εξειδικευμένη εταιρεία στην μελέτη, κατασκευή και ανακαίνιση ιατρείου. Οι επεμβάσεις στον χώρο ξεκίνησαν από την αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, των συστημάτων θέρμανσης – ψύξης και αερισμού. Εξασφαλίζοντας το κατάλληλο υπόβαθρο για την εγκατάσταση εκσυγχρονισμένων μηχανημάτων, την θερμική άνεση του χώρου και γενικά την εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου, ο ασθενής νιώθει ότι ο ιατρός μεριμνά για τις ανάγκες του και τον σέβεται.

Προχωρώντας στην διακόσμηση του ιατρείου, τα υλικά που κυριαρχούν είναι το ξύλο, το δέρμα, το γυαλί. Ο χρωματισμός των τοίχων με τεχνοτροπία σε αποχρώσεις του γκρι, οι εντυπωσιακές, ανάγλυφες οροφές με τους κρεμαστούς, μαύρους πολυελαίους, οι μεγάλοι πίνακες ζωγραφικής, οι πυκνές και πλούσιες κουρτίνες, οι άνετες πολυθρόνες και καναπέδες διαμορφώνουν την ταυτότητα του χώρου. Η συνοχή του ύφους υπάρχει και στους χώρους του γραφείου και του εξεταστηρίου. Η εκτεταμένη χρήση του ξύλου χαρίζει ζεστασιά στην ατμόσφαιρα, κάμπτοντας τις αντιστάσεις του ασθενή, κάνοντάς τον να εμπιστευτεί τον γιατρό.

Όμως καθοριστικής σημασίας για την ανάδειξη των μορφών και της διακόσμησης αποτελεί ο φωτισμός. Η ένταση και η φωτεινή δέσμη των επιλεγμένων φωτιστικών σωμάτων εντείνει την ευκρίνεια και την αίσθηση ασφάλειας. Παράλληλα επηρεάζει τη διάθεση και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για τις δραστηριότητες που φιλοξενούνται σε κάθε χώρο.

Ο επαγγελματίας διαθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποδοχής του κοινωνικού του ρόλου σύμφωνα με την φύση της ιατρικής. Έτσι το λειτουργικό και υψηλής αισθητικής ιατρείο με ιδιαίτερη ταυτότητα συμβάλει αποτελεσματικά στο λειτούργημα του ιατρού στο Κολωνάκι.