Ανακαίνιση Σνακ – Καφέ, Πετράλωνα
07
Αυγ

Κατασκευή Σνακ – Καφέ στα Πετράλωνα

Κατασκευή Σνακ – Καφέ στα Πετράλωνα

Η ονομασία του νέου σνακ – καφέ στα Πετράλωνα δεν είναι τυχαία. Η επωνυμία «Mila» αντιπροσωπεύει απόλυτα την ιδιοκτήτρια, ενώ παράλληλα αποτελεί την κεντρική ιδέα διακόσμησης του καταστήματος. Η ιστορία του μήλου ξεκινάει από πολύ παλιά και μπορεί ο πελάτης να δει την ένταξή του στην καθημερινότητα κατά το πέρασμα των χρόνων μέσα από τα κάδρα περιμετρικά του καταστήματος.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών το κατάστημα διαθέτει δυο εισόδους. Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο, ο περαστικός βρίσκεται άμεσα μπροστά στον πάγκο εξυπηρέτησης, από όπου μπορεί να προμηθευτεί οτιδήποτε επιθυμεί. Η σήμανση με τα ταμπελάκια και οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι παρουσιάζουν αναλυτικά τα προϊόντα προς πώληση. Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων σε συνδυασμό με το ευδιάθετο και καταρτισμένο προσωπικό δεν μπορεί να αφήσει κανέναν πελάτη ανικανοποίητο.

Στην θετική ψυχολογία του προσωπικού σημαντικό ρόλο παίζει η εργονομία και ο εξοπλισμός του καταστήματος. Όλα είναι μελετημένα, ώστε να μην γίνεται σύγχυση κατά την ετοιμασία διαφορετικών ειδών, να χρειάζεται η ελάχιστη απόσταση για την άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη και να είναι όλα τα προϊόντα οργανωμένα ανά κατηγορίες στις βιτρίνες και στους αποθηκευτικούς χώρους (ερμάρια, ψυγεία, καταψύκτες). Οι inox κατασκευές είναι σχεδιασμένες κατά αποκλειστικότητα για το σνακ – καφέ «Μila», ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις – διαστάσεις του χώρου και τις ανάγκες του εργαζόμενου. Στον βοηθητικό χώρο στεγάζεται το παρασκευαστήριο όπου γίνεται η αποθήκευση και προετοιμασία των προϊόντων σε οργανωμένους πάγκους με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η σύγχρονη εκδοχή του βιομηχανικού σχεδιασμού δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον για τον πελάτη. Το ανοιχτόχρωμο ξύλο κάνει αντίθεση με τον μαύρο μεταλλικό σκελετό που το πλαισιώνει και το στηρίζει. Η οροφή συμμετέχει ενεργά στην σύνθεση με τα ξύλινα στοιχεία και τις μαύρες καμπάνες – φωτιστικά που κρέμονται διάσπαρτες στις επιθυμητές θέσεις.

Παρατηρώντας τον εξοπλισμό του χώρου γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν χαμηλά τραπεζάκια παρά μόνο πάσο για την εξυπηρέτηση των πελατών. Ο σχεδιασμός τους έγινε έπειτα από την επιθυμία του πελάτη να δοθεί στον χώρο η έννοια του γρήγορου φαγητού (φαγητό στο πόδι) κι όχι της καφετέριας όπου κάθεται ο πελάτης με τις ώρες για να απολαύσει τον καφέ ή το γεύμα του. Για τον λόγo αυτό έχει αποφευχθεί και η ύπαρξη πολλών σκαμπό. Παρόλα αυτά οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να απολαύσουν το γεύμα τους στον κεντρικό χώρο ή πιο ιδιωτικά, κοντά στην παράπλευρη είσοδο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των εισερχομένων μπροστά στον πάγκο εξυπηρέτησης.

Η οπτική άνεση με έντονο φωτισμό κατά την παρασκευή και εξυπηρέτηση των πελατών στον πάγκο εργασίας έρχεται σε αντίθεση με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό στον υπόλοιπο χώρο. Η έμφαση που ήθελε η ιδιοκτήτρια να δοθεί στην στάση ξεκούρασης είναι άμεσα συνδεδεμένη και αλληλένδετη με τον κατάλληλο φωτισμό του χώρου.

Η μελέτη και η κατασκευή του καταστήματος ολοκληρώθηκε από την Innovo Constructions ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πελάτη. Η παροχή συμβουλών και οργάνωση του καταστήματος έπειτα από την ολοκλήρωση της κατασκευής αποτελεί επίσης αναπόσπαστο τμήμα των παροχών της εταιρείας.