Ανακαίνιση φαρμακείου, Γέρακα
07
Αυγ

Κατασκευή φαρμακείου στον Γέρακα

Κατασκευή φαρμακείου στον Γέρακα

Διανύοντας έναν κεντρικό δρόμο στον Γέρακα συναντάει κανείς αυτό το σύγχρονο φαρμακείο με την εντυπωσιακή και πρωτότυπη πρόσοψη. Η πρωτοποριακή του όψη στοχεύει στην σωστή οργάνωση και στην ενίσχυση των πωλήσεων του φαρμακείου αφού από την αρχή οργανώνεται το merchandising και προγραμματίζονται οι θέσεις όλων των προϊόντων με σκοπό την καλύτερη προώθηση αυτών αλλά και την εύκολη εξυπηρέτηση των πελατών. Οι ανάγκες και ο χαρακτήρας του φαρμακοποιού αντανακλώνται στην φρέσκια και φιλική ατμόσφαιρα.

Από την είσοδο γίνεται αντιληπτός ο λεπτομερείς σχεδιασμός του χώρου καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ. Πρόκληση αποτέλεσε η διατήρηση του μαρμάρου της πρόσοψης εντάσσοντάς το σε γενικό σύνολο της μελέτης του φαρμακείου χωρίς να το αποκόπτει πλήρως από το γενικό σύνολο της πρόσοψης του κτιρίου. Ο τρισδιάστατος σταυρός αποτελεί ένα κόσμημα που γίνεται αντιληπτό από μακρυά.

Το επίμηκες σχήμα του καταστήματος βοηθά στην λειτουργικότητα και εργονομία του φαρμακείου. Το λευκό γυαλιστερό πλακάκι στο δάπεδο αποδίδει την καθαρότητα σε έναν χώρο απόλυτα συνυφασμένο με την υγεία του ανθρώπου. Ο χώρος πώλησης διαχωρίζεται από τους βοηθητικούς χώρους μέσω των δυο γυάλινων θυρών.

Η επίπλωση και ο εξοπλισμός φαρμακείου μελετήθηκε κατά αποκλειστικότητα για τον εν λόγω χώρο ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη ανάδειξη των προϊόντων. Οι βιτρίνες της τζαμαρίας προβάλουν κάποια ιδιαίτερα προϊόντα τραβώντας το ενδιαφέρον των περαστικών να εισέλθουν στον χώρο. Η γόνδολα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύνθεσης προβάλλοντας προϊόντα σε προσφορά. Η κυβική γόνδολα – πάγκος εξυπηρέτησης έχει σχεδιαστεί με απώτερο στόχο την προβολή νεοεισερχόμενων ειδών στην αγορά. Περιμετρικά του χώρου εκτείνονται οι επίτοιχες βιτρίνες και τα σλατ με εσωτερικό κρυφό φωτισμό για την ευκρινέστερη παρουσίαση των παραφαρμάκων. Ο πάγκος – ταμείο γίνεται αντιληπτός από κάθε σημείο του χώρου ώστε η εξυπηρέτηση να είναι αμεσότερη και αποδοτική. Η σωστή οργάνωση δίνει την επιθυμητή ιδιωτικότητα ανάμεσα στο πελάτη και τον φαρμακοποιό. Οι συρταριέρες tecnyfarma του φαρμακείου τοποθετήθηκαν πίσω από τον πάγκο σε εσοχή, διακριτικά κρυμμένες από τα βλέμματα των πελατών. Ο φωτισμός του φαρμακείου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Γραμμικός και ευθύγραμμος τονίζει την ορθότητα της σκέψης και της λογικής σε θέματα υγείας και πρόνοιας.

Κατά την κατασκευή του έργου, η σωστή οργάνωση και ο άριστος προγραμματισμός αποτέλεσαν τα βασικότερα στοιχεία για την έγκαιρη διεκπεραίωση του. Τα έμπειρα συνεργεία ακολουθώντας τα σχέδια έκαναν τις φωτορεαλιστικές εικόνες πραγματικότητα. Καθημερινά ζητήματα που προέκυπταν λύνονταν άμεσα και πάντα σύμφωνα με την μελέτη.

Η κατασκευή του φαρμακείου ολοκληρώθηκε από την Innovo Constructions με επιτυχία, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις του πελάτη. Από άποψη αισθητικής, ο χώρος και ο φωτισμός δημιουργούν ένα ζεστό περιβάλλον και εμπνέουν εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό απέναντι στον πελάτη.