Κατασκευή Φαρμακείου, Αφίδνες
03
Οκτ

Κατασκευή Φαρμακείου στις Αφίδνες

Κατασκευή Φαρμακείου στις Αφίδνες

Πώς ένα φαρμακείο μπορεί να μεταμορφωθεί σε σήμα κατατεθέν της περιοχής; Η αρχιτεκτονική της πρόσοψή του είναι καταρχήν αυτή που αντιλαμβάνεται ο περαστικός και μένει ανεξίτηλη στην μνήμη του. Ο φαρμακοποιός στις Αφίδνες θέλοντας να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αγορά επιλέγει να κατασκευάσει το φαρμακείο του σε ένα διαφορετικό χώρο με καμπυλότητες και εσοχές.

H Innovo Constructions έχοντας αποκτήσει εξειδίκευση στην μελέτη και κατασκευή φαρμακείου έπειτα από την πολυετή εμπειρία και τεχνική της κατάρτιση, επιλέγει να τονίσει την διαφορετικότητα του χώρου εισάγοντας το φαρμακείο δυναμικά στον ανταγωνισμό. Η καμπυλότητα της πρόσοψης τονίζεται με την επιγραφή και τον φωτισμό επιτρέποντας στο αγοραστικό κοινό να βλέπει στον εσωτερικό χώρο από διάφορες γωνίες θέασης. Οι πρωτότυπες βιτρίνες της τζαμαρίας τραβούν σιγά-σιγά τα βλέμματα από το αρχιτεκτονικό κομμάτι της πρόσοψης στο φαρμακοπωλείο και τα προϊόντα.

Ο περαστικός διαβαίνοντας την πόρτα της εισόδου, εισέρχεται σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Η οργάνωση, η τάξη και οι ειδικές σημάνσεις επιτρέπουν τον άμεσο προσανατολισμό του ατόμου αποφεύγοντας καταστάσεις σύγχυσης. Η εμπορικότητα του χώρου αποσκοπεί σε αυξημένες πωλήσεις με αυθόρμητες αγορές. Έτσι ο φαρμακοποιός αυξάνει την πελατεία του και ο πελάτης μένει πάντα ευχαριστημένος.

Η διακόσμηση του φαρμακείου γίνεται με ουδέτερα χρώματα αποσκοπώντας στην καλύτερη προβολή των πολύχρωμων συσκευασιών των προϊόντων πώλησης. Οι κρυφοί φωτισμοί περιμετρικά στις βιτρίνες δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα προϊόντα έλκοντας το μάτι κατευθείαν επάνω τους. Ο συνδυασμός των χρωμάτων – γκρι και λευκό – με τον φωτισμό του φαρμακοπωλείου δίνει μια εκλεπτυσμένη νότα μινιμαλιστικής αισθητικής.

Σε γενικές γραμμές, η ατμόσφαιρα αποπνέει έναν αέρα θετικότητας, φιλικότητας και αισιοδοξίας. Η μέριμνα του επαγγελματία για την ψυχολογική και την σωματική κατάσταση του κοινού αντικατοπτρίζεται στον σχεδιασμό και την λειτουργικότητα του χώρου. Η Innovo Constructions φιλτράροντας τις ανάγκες του φαρμακοποιού ολοκλήρωσε την κατασκευή του φαρμακείου στις Αφίδνες ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και προσδοκίες ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη – ασθενή.