Διακόσμηση και κατασκευή ιατρείου
16
Φεβ

Κατασκευή & Διακόσμηση ιατρείου

Κατασκευή & Διακόσμηση ιατρείου

Συνέντευξη κ. Δημήτρη Πολυκανδρίτη, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Innovo Constructions

• Γιατί αναζητά ο γιατρός εξειδικευμένες λύσεις για την κατασκευή του ιατρείου του;

Κάθε γιατρός στοχεύει στην κατασκευή ιατρείου με προτεραιότητα στην φιλοξενία των ασθενών. Με τα κατάλληλα υλικά, υφές, φωτισμό, δημιουργείται ένας ζεστός και άνετος χώρος, σύμφωνα με το προσωπικό στυλ και τις απαιτήσεις του πελάτη.

Η εργονομία των χώρων και η δημιουργία πολυμορφικών επίπλων παίζει σημαντικό ρόλο, ώστε να επιτευχθεί ένα άρτιο υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των ανθρώπων, οι γιατροί που καλούν πιο συχνά, είναι αυτοί που ζητούν κάτι ανταγωνιστικό, για τον λόγο αυτό βέβαια, απευθύνονται και σε επαγγελματίες.

• Ποια σημεία θέλουν περισσότερη προσοχή στην κατασκευή ιατρείου;

Ο χώρος αναμονής είναι αναγκαίο να είναι «ζεστός» και φιλικός, ώστε να χαλαρώνει τον πελάτη κατά την αναμονή του, καθώς είναι πιθανό να περιμένει στον χώρο αρκετή ώρα. Καλό θα ήταν να υπάρχουν κάποια ερεθίσματα που θα τον βοηθούν να ξεχνιέται και να περνάει η ώρα πιο γρήγορα.

Καθώς ο ασθενής εισέρχεται στο γραφείο, αναμένει την πρώτη επαφή-γνωριμία με τον γιατρό που θα τον εξετάσει. Η διαμόρφωση του ιατρείου παίζει σημαντικό ρόλο στην σχέση γιατρού – ασθενούς. Το καθαρό και περιποιημένο ιατρείο συσχετίζεται με την υγιεινή της σύγχρονης ιατρικής. Επίσης συχνά ο ασθενής συσχετίζει το νεωτερισμό του χώρου με σύγχρονα έπιπλα ιατρείου, με τις σύγχρονες γνώσεις, όσον αφορά τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας.

Η θέση του γραφείου του γιατρού μέσα στο ιατρείο έχει μεγάλη σημασία, όπως και η απόσταση μεταξύ γιατρού-ασθενούς. Μακριά επίσης από την πόρτα και την κοινή θέα πρέπει να είναι το εξεταστικό κρεβάτι.

• Ποιές είναι οι νέες τάσεις και υλικά για την κατασκευή ιατρείων;

«Η ιατρική βοηθά, η φύση θεραπεύει», έλεγε ο Ιπποκράτης. Για τον λόγο αυτό ο άνθρωπος επιστρέφει στα υλικά φιλικά στο περιβάλλον. Το ξύλο αποτελεί την βασική επιλογή των περισσοτέρων πελατών, αν και αποτελεί μια πιο ακριβή λύση.

Οικολογικά υλικά, αδιαπότιστα, που εντυπωσιάζουν για την καθαρότητά τους, προσελκύουν τα βλέμματα των ιατρών. Επίσης χρησιμοποιούμε τελευταία, ένα νέου τύπου υλικό, από τεχνητή επιφάνεια ξυλείας, ανώτερο της μελαμίνης, που το βρίσκουμε από Έλληνες παραγωγούς. Έχει εκπληκτικά χρώματα, αντοχή και πολύ καλή τιμή.