Γυψοσανίδες τοποθέτηση
15
Φεβ

Γυψοσανίδες Knauf

Γυψοσανίδες Knauf

Tα συστήματα Ξηράς Δόμησης με γυψοσανίδες Knauf αποτελούνται από γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, μεταλλικά προφίλ, εξαρτήματα και υλικά επεξεργασίας επιφανειών. Είναι τα σύγχρονα υλικά για δόμηση και διακόσμηση κάθε εσωτερικού χώρου. Διακρίνονται σε Συστήματα Οροφών, Τοιχοποιίας και Επενδύσεων Τοίχων. Προσφέρουν ελευθερία σχεδιασμού, γρήγορη και στεγνή τοποθέτηση, θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντισεισμικότητα και ευχάριστο κλίμα περιβάλλοντος χώρου.

Ο γύψος αποτελεί τη βάση του σύγχρονου υλικού δόμησης τη γυψοσανίδα. Οι γυψοσανίδες Knauf είναι επίπεδα ορθογώνια δομικά στοιχεία που αποτελούνται από πυρήνα γύψου επενδυμένο από τις δύο πλευρές με ειδικό χαρτί για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη επιφάνεια. Σύμφωνα με τον προορισμό της γυψοσανίδας προσδίδονται στο γύψο και στο χαρτί με πρόσμικτα και ειδική επεξεργασία οι απαιτούμενες ιδιότητες.

Οι γυψοσανίδες Knauf υπερκαλύπτουν όλες τις σχετικές προδιαγραφές: Οι γυψοσανίδες Knauf είναι δομικά στοιχεία που στερεώνονται εύκολα με βίδες σε μεταλλικό σκελετό, καρφιά σε ξύλινο σκελετό ή γυψόκολλες σε υπάρχουσα τοιχοποιία, αποτελώντας τη βάση των Συστημάτων Ξηράς Δόμησης Knauf. Τα συστήματα αυτά πληρούν υψηλές απαιτήσεις σε θερμομόνωση, ηχομόνωση, πυραντοχή και αντισεισμικότητα.

Στο πρόσθιο μέρος τους είναι σημειωμένα τα σημεία στερέωσής τους με βίδες σε αποστάσεις των 25cm. Το πίσω μέρος των γυψοσανίδων Knauf είναι σημαδεμένο στο μέσον με στάμπα πάχους 5cm, έτσι ώστε να διευκολύνουν τον τεχνίτη στη σωστή τοποθέτηση των ορθοστατών. Τα κατά μήκος άκρα των γυψοσανίδων είναι επενδυμένα με χαρτί και αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τον τρόπο και την ποιότητα του στοκαρίσματος τους.

Διαμόρφωση Άκρων

Τα κατά μήκος άκρα των γυψοσανίδων είναι επενδυμένα με χαρτί και αναγράφουν τον τύπο της γυψοσανίδας. Η διαμόρφωσή τους αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τον τρόπο και την ποιότητα του στοκαρίσματος των αρμών.

Διαστάσεις & Άκρα

Οι γυψοσανίδες Knauf παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 18180 σε σταθερό πλάτος 1,20 m. Το στάνταρτ μήκος τους κυμαίνεται από 2,00 έως 3,00 m και το πάχος τους από 6,5 έως 25 mm. Ειδικά μήκη γυψοσανίδας παράγονται κατόπιν ειδικής παραγγελίας.
Οι γυψοσανίδες έχουν μικρό βάρος, μεγάλη ελαστικότητα και αξιοσημείωτη μηχανική αντοχή. Παρέχουν θερμομόνωση, υψηλή πυραντοχή και ιδανική τελική επιφάνεια έτοιμη για βάψιμο, τοποθέτηση ταπετσαρίας ή πλακιδίων.

Είδη Γυψοσανίδας

GKB Στάνταρvτ

Χρησιμοποιείται σε γενικές εφαρμογές για την κατασκευή ψευδοροφών, διαχωριστικών τοίχων και για εσωτερικές επενδύσεις εξωτερικών τοίχων.

GKF Πυράντοχη

Χρησιμοποιείται σε κατασκευές υψηλών απαιτήσεων πυραντοχής. Ο πυρήνας τους περιέχει ορυκτές ίνες και πρόσμικτα που δίνουν στη γυψοσανίδα ιδιαίτερη αντοχή στη φωτιά.

GKI Ανθυγρή

Χρησιμοποιείται σε χώρους υψηλής υγρασίας. Το χαρτί τους περιέχει μυκητοκτόνο ουσία και ο πυρήνας τους είναι επεξεργασμένος με πρόσμικτα που μειώνουν σημαντικά την υδροαπορροφητικότητά τους.

GKF-I Ανθυγροπυράντοχη

Χρησιμοποιείται σε χώρους που απαιτούν αυξημένη παθητική πυροπροστασία και αντοχή στην υγρασία.

Ειδικές Γυψοσανίδες

Ινογυψοσανίδα ‘Vidiwall’

Συμπαγής δομική πλάκα γύψου και ινών σελουλόζης με μεγάλο ειδικό βάρος, σκληρή επιφάνεια και υψηλές μηχανικές αντοχές. Χρησιμοποιείται σε χώρους που απαιτούν αντοχή στα κτυπήματα, καθώς και ικανότητα ανάρτησης φορτίων απευθείας στο στοιχείο πλήρωσης του τοίχου χωρίς ειδική ενίσχυση του σκελετού. Η ινογυψοσανίδα Vidiwall-4VT παράγεται σε πάχη 10mm και 12,5mm με τα τέσσερα άκρα της φρεζαρισμένα για καλύτερη και ευκολότερη αρμολόγηση. Διαστάσεις: 1200mm x 2800/3000mm ή 1000mm x 1500mm.

Πυράντοχες Γυψόπλακες ‘Fireboard’

Ειδικές δομικές γυψοσανίδες που ανταποκρίνονται στις πιο σκληρές απαιτήσεις παθητικής πυρασφάλειας. Ο ειδικός πυράντοχος πυρήνας τους έχει βάση το γύψο και τον περλίτη και περικλείεται από άκαυστο υαλούφασμα. Κατατάσσονται στην κατηγορία Α1 των εντελώς άκαυστων υλικών κατά DIN 4102. Το Fireboard παράγεται σε πάχη 15, 20, 25mm σε διαστάσεις 1200mm x 2000mm.

Διάτρητες Ηχοαπορροφητικές Γυψοσανίδες

Γυψοσανίδες με κυκλική, τετράγωνη ή ακανόνιστη διάτρηση σε ποικιλία σχεδίων και ποσοστών διάτρησης για ηχοαπορροφητικές επιφάνειες. Διαστάσεις: < 100mm-1250mm x max.3000mm αναλόγως της διάτρησης.

Ηχομονωτικές Γυψοσανίδες ‘Piano’

Γυψοσανίδες υψηλής πυκνότητας για εφαρμογές με μεγάλες απαιτήσεις ηχομόνωσης.

Γυψοσανίδες ‘La Vita’

Γυψοσανίδες με χαρτί επενδυμένο με ανθρακονήματα για χώρους προστατευμένους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Παράγεται σε πάχος 12,5mm. Διαστάσεις: 1250mm x 2600mm.

Γυψοσανίδες με Επένδυση Μολύβδου

Γυψοσανίδες με εργοστασιακά επικολλημένο φύλλο μολύβδου σε πάχη από 0,5 έως 3,00mm για τοιχοποιίες και οροφές σε χώρους όπου απαιτείται ακτινοπροστασία. Διαστάσεις: 625mm x 2000mm.

Γυψοσανίδες ‘4ΑΚ’

Γυψοσανίδες με εργοστασιακά, λοξά διαμορφωμένα και τα τέσσερα άκρα τους ώστε να επιτυγχάνεται ταχύτερη και καλύτερη αρμολόγηση.