πρασινο γραφειο για το περιβαλλον
31
Δεκ

Γιατί να επιλέξετε ένα πράσινο – φιλικό προς το περιβάλλον γραφείο

Το θέμα της οικολογικής βιωσιμότητας και της προστασίας του πλανήτη είναι ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είμαστε θεατές όχι ιδιαίτερα ευχάριστων γεγονότων που έχουν εμπλακεί στον πλανήτη μας. Δεν έχουν χαθεί τα πάντα ακόμα, όμως για να αλλάξει κάτι πρέπει να ξεκινήσουμε αλλάζοντας τις συνήθειες μας, παντού, στο σπίτι και στη δουλειά. Για όσους εργάζονται στο γραφείο είναι δυνατόν να κάνετε αλλαγές και να υιοθετήσετε συμπεριφορές κατάλληλες για αλλαγή. Μεταξύ άλλων, αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι χρήσιμες, στο περιβάλλον, αλλά και να έχουν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζομένους και για την ίδια την εταιρεία. Ουσιαστικά προχωράτε σε μια ανακαίνιση του γραφείου σας η οποία θα αλλάξει τόσο την ψυχολογία των υπαλλήλων όσο και θα ανακουφίσει το περιβάλλον.

πρασινο γραφειο για το περιβαλλον

Γιατί να επιλέξετε ένα πράσινο – φιλικό προς το περιβάλλον γραφείο

Εάν προσπαθήσουμε να σκεφτούμε ένα oργανωμένο γραφείο με ένα ακατάστατο γραφείο, ένας σκοτεινός και ανεπαρκώς αεριζόμενος χώρος δίνει μια αίσθηση ασφυξίας. Αυτοί οι παράγοντες (και πολλοί άλλοι) έχουν ψυχολογική επίδραση της αδιαθεσίας και στην απόδοση των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί ότι η εργασία σε ένα φιλόξενο και φιλικό προς το περιβάλλον περιβάλλον βελτιώνει σαφώς την απόδοση του προσωπικού. Μερικά μικρά κόλπα θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να αισθάνονται σε ένα πιο «οικείο» περιβάλλον και επομένως να λειτουργούν καλύτερα, οπότε η σκέψη ενός φιλικού προς το περιβάλλον χώρου θα βοηθήσει πρώτα απ ‘όλα και θα βελτιώσει την ευημερία στο γραφείο. Συγκεκριμένα, ας δούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τον χώρο εργασίας μας σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέρος.

Φωτισμός στο γραφείο

Ας ξεκινήσουμε μιλώντας για το φωτισμό, ένας θεμελιώδης παράγοντας για να λειτουργήσει καλά, η επένδυση σε συστήματα φωτισμού με λαμπτήρες LED (πιθανώς με φυσικό φως) θα οδηγήσει σε ενεργειακή απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση, σύμφωνα με ερευνητές. Επομένως, εάν το γραφείο εκτίθεται σε καλή τοποθεσία, είναι χρήσιμο να αφήσετε τα έπιπλα μέσα ή να το τακτοποιήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από το φυσικό φως, επειδή εφόσον στηρίζεστε περισσότερο σε αυτό, εξοικονομεί επίσης ενέργεια. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μελετώντας ένα καλό σύστημα φωτισμού και χρησιμοποιώντας τα φώτα LED, δημιουργούμε μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Όπου είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν καθαρές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για εξοικονόμηση ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια, τα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν γίνει επίσης πιο προσβάσιμα, με επιλογές όπως ηλιακές εγκαταστάσεις στον τελευταίο όροφο και αιολικά πάρκα. Σχεδόν όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν τώρα σχέδια καθαρής ενέργειας που παράγονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κυρίως αιολική και ηλιακή). Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα και να κάνουμε οικολογικά βιώσιμες επιλογές, αλλά το γραφείο στο οποίο εργάζεστε μπορεί να διαφέρει από όλα τα άλλα για τη συνειδητή χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η απενεργοποίηση των φώτων και των συσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα.

Αερισμός

Ο καλός αερισμός των δωματίων βοηθά επίσης το γραφείο σας να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, επειδή η ποιότητα του αέρα θα είναι καλύτερη χωρίς να αφήνει εσωτερικούς ατμοσφαιρικούς ρύπους να σταματήσει από τη θέρμανση, τη σκόνη, την κακή ανταλλαγή αέρα, καθώς όλα αυτά οδηγούν στη δημιουργία ενός ανθυγιεινού μικροκλίματος. Από αυτή την άποψη, τα ΦΥΤΑ μπαίνουν στο πεδίο. Ένα Green office έχει μια πινελιά πράσινου, όχι μόνο ως ένα ευχάριστο έπιπλο, αλλά παίζει επίσης τον σημαντικό ρόλο της εισαγωγής οξυγόνου στο περιβάλλον και της απορρόφησης των εκπομπών CO2. Χάρη στα φυτά, ο εξαερισμός μπορεί να βελτιωθεί, ορισμένα είδη είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση του βενζολίου, της φορμαλδεΰδης, του τριχλωροαιθυλενίου, του ξυλενίου και της αμμωνίας από τον αέρα, χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με πονοκεφάλους και ερεθισμό των ματιών.

Μια άλλη θεμελιώδης πτυχή για να βοηθήσουμε το περιβάλλον είναι να κάνουμε τα διαλείμματα οικολογικά, να οργανώνεις τον εαυτό σου, προσωπικά ή με συναδέλφους, και να φέρνεις άνετα το Θερμό από το σπίτι για ζεστά ροφήματα. Το διάλειμμα για καφέ επιτρέπουν την κοινωνικοποίηση και αναζωογόνηση που σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε τη δουλειά με περισσότερη ενέργεια. Οι μηχανές που διανέμουν ποτά και τρόφιμα είναι πολύ βολικές, αλλά και πολύ ρυπογόνες. Παραμένοντας στο θέμα της ρύπανσης, ένα άλλο μειονέκτημα στα γραφεία είναι η σπατάλη φύλλων. Έχει αποδειχθεί ότι το 45% των φύλλων που εκτυπώνονται στο τέλος της ημέρας καταλήγουν στο σκουπιδοτενεκέ, μια λύση για την επίλυση του προβλήματος είναι η ψηφιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερο και η αποφυγή εγγράφων, για παράδειγμα στέλνοντας ηλεκτρονικά αντίγραφα εγγράφων ή χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές φόρμες ή πλατφόρμες κοινής χρήσης αρχείων αντί για εκτύπωση.

Μια άλλη χρήσιμη μέθοδος εξοικονόμησης χαρτιού, κάνοντας χάρη στο περιβάλλον, είναι η ανακύκλωση, εάν δεν χρειάζεται πλέον ένα φύλλο, μπορεί να γίνει υποστήριξη για τη λήψη σημειώσεων ή μπορείτε να κάνετε εκτυπώσεις διπλής όψης. Μια εξοικονόμηση είναι η ανατροφοδότηση των δοχείων μελανιού του εκτυπωτή, όπου με αυτόν τον τρόπο θα έχουν νέα ζωή αποφεύγοντας την αγορά νέου υλικού, εξοικονομώντας χρήματα και βελτιώνοντας το περιβάλλον. Μια άλλη μικρή προφύλαξη είναι η αγορά ξαναγεμιζόμενων στυλών, καθώς θα έχουμε σημαντική μείωση της χρήσης πλαστικών. Μια πολύ σημαντική πτυχή, που δεν πρέπει να υποτιμάται, είναι η υποστήριξη τοπικών προμηθευτών. Τι σχέση έχει με ένα φιλικό προς το περιβάλλον γραφείο; Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από αεροπλάνα που μεταφέρουν υλικό από όλο τον κόσμο είναι πραγματικά υψηλές, οπότε γιατί να μην ψωνίζετε τοπικά, να υποστηρίζετε μικρές επιχειρήσεις και να αποφεύγετε περιττά απορρίμματα, θα έχετε ένα πιο πράσινο αποτύπωμα καθώς και να υποστηρίζετε τις τοπικές σας κοινότητες. Επίσης μέσα στο γραφείο είναι δυνατό να δημιουργηθούν ειδικά δοχεία για ξεχωριστή συλλογή αποβλήτων, με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε διασφαλίζοντας ότι όλοι το κάνουν σωστά και προσπαθώντας να υιοθετήσουν στρατηγικές για τη μείωση των αποβλήτων και των αποβλήτων.