Επαγγελματικός Φωτισμός καταστημάτων
16
Φεβ

Φωτισμός Καταστημάτων

Φωτισμός Καταστημάτων

Ελκυστικά καταστήματα

Τι είναι αυτό που κάνει ένα κατάστημα να ξεχωρίζει από ένα άλλο? Πολλά μικρά αλλά καθόλου ασήμαντα “τρικ”. Ο φωτισμός είναι αυτός, που πρώτα απ΄ όλα ελκύει το βλέμμα μας.

Η Phillips με το πρωτοποριακό σύστημα Ambiscene προκαλεί τις αισθήσεις μας, με μία παιχνιδιάρικη αργή, ή άλλοτε, γρήγορη εναλλαγή του φωτισμού, ερεθίζοντας θετικά την αγοραστική μας διάθεση, αφού με τον τρόπο αυτό αναδεικνύει με ξεχωριστό τρόπο τα προϊόντα του καταστήματος. Η αγοραστική μας εμπειρία πραγματοποιείται σε μία ελκυστική φωτεινή πανδαισία.

Βιτρίνα καταστήματος

Ο βασικός “κράχτης” ενός καταστήματος. Η διακόσμηση της βιτρίνας σε συνδυασμό με έναν σωστό φωτισμό μπορούν να κερδίσουν και τον πιο απαιτητικό και δύσκολο αγοραστή. Ο φωτισμός εναλλάσεται ανάλογα με τις προωθητικές σας διαθέσεις. Ένας εντονότερος φωτισμός σε κάποιο προϊόν, το αναδεικνύει και γίνεται αξιοπρόσεκτο από τους περαστικούς. Η βιτρίνα σας είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος και μία σωστή βιτρίνα προσελκύει τον κόσμο και ποτέ δε μένει απαρατήρητη.

Είσοδος καταστήματος.

Έχετε καταφέρει να φέρετε τον υποψήφιο αγοραστή μέσα στην επιχείρησή σας. Ίσως το πιο δύσκολο απ΄ όλα είναι να τον κερδίσετε από την πρώτη στιγμή και να θέλει να εξερευνήσει όλο το κατάστημα. Η σωστή κατανομή των προϊόντων και η εύκολη πρόσβαση σ΄ αυτά είναι το κύριο συστατικό της επιτυχίας. Ο πελάτης καθοδηγείται στα σημεία που τον ενδιαφέρουν από τον κατάλληλο φωτισμό, ο οποίος προσδίδει στο κατάστημά σας ελκυστική ατμόσφαιρα και τονίζει τη δυναμική επιχειρηματικότητα που σας χαρακτηρίζει.

Χώροι ταμείων

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της αγοράς. Οι ουρές στην ρεσεψιόν μπορεί να δυσανασχετήσουν τον υποψήφιο αγοραστή και στο τέλος να χαθεί η επιθυμητή συναλλαγή. Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη ελκυστικών προϊόντων δίπλα στα ταμεία, που αναδεικνύονται με έντονο φωτισμό, γεγονός που κρατάει το ενδιαφέρον του αγοραστή ενεργό. Επίσης μία δοκιμαστική προσφορά κάποιου προΙόντος, σας δίνει τη δυνατότητα να διαφημιστείτε περαιτέρω, καθώς ο χρόνος εξυπηρέτησης του πελάτη μειώνεται σημαντικά.

Χώρος πωλήσεων

Εδώ βρίσκεται το μεγαλείο των δικών σας προϊόντων. Το πρωτοποριακό σύστημα Ambiscene της Phillips εναλλάσσει το φωτισμό ανάλογα με τις δικές σας προωθητικές διαθέσεις, τονίζοντας τα δυνατά σας σημεία και προσδίδει διαφορετική όψη του καταστήματος την ημέρα από τη νύχτα. Διαφοροποιείται ανάλογα, αλλά πάντα διακριτικά με την αλλαγή του καιρού, της εποχής και προσδίδει στο κατάστημα μία μοναδική ατμόσφαιρα που προσελκύει τους πιθανούς πελάτες.

Συρταριέρες – κρεμάστρες – ράφια- προσθήκες

Τo κατάστημα είναι σαν μια θεατρική σκηνή με πρωταγωνιστές τα προϊόντα. Η ισορροπία ανάμεσα στα σημεία αντίθεσης και ανάδειξης, είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για την προσέλκυση του καταναλωτή. Ο φωτισμός ανάδειξης πρέπει να επιτρέπει τις αναγκαίες αλλαγές του φωτός, καθώς τα προϊόντα αλλάζουν. Οι συρταριέρες, τα ράφια και οι κρεμάστρες πρέπει να φωτίζονται με φωτισμό οροφής. Η σωστή θερμοκρασία χρώματος π.χ. ζεστό φως για δερμάτινα είδη, ψυχρό για κουστούμια, διασφαλίζει την σωστή προβολή του εμπορεύματος.

Aρχιτεκτονικά στοιχεία

Ένα κατάστημα μπορεί να διαθέτει ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως κατασκευές τοίχου, κολώνες ή μια δοκό που προεξέχει. ο σωστός φωτισμός τονίζει τέτοια στοιχεία και διαμορφώνει ένα σκηνικό πολύ ενδιαφέρον για τον πελάτη. Απώτερος στόχος η δημιουργία αγοραστικής εμπειρίας. Η δημιουργία εντύπωσης για κάτι συναρπαστικό, για κάτι πέρα από το συνηθισμένο. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν πηγή έμπνευσης για την προβολή των προϊόντων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις.

Δοκιμαστήρια

Ο καταναλωτής είναι έτοιμος να δοκιμάσει το προϊόν σας. Ο έξυπνος φωτισμός χωρίς τη δημιουργία σκιών, είναι ο ιδανικότερος για να κολακεύει τον πελάτη και το προϊόν. Ο σωστός χρωματισμός του φωτός αναδεικνύει το προϊόν και η εναλλαγή του θα πρέπει να συντρέχει με την εκάστοτε εποχή και τη μόδα.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξετε το φωτισμό στο κατάστημά σας. Η Innovo μπορεί να είναι ο σύμμαχός σας στην άνοδο των πωλήσεων σας, αφού με τα πρωτοποριακά της συστήματα αποδίδει δυναμικές λύσεις φωτισμού, προσελκύοντας τους πελάτες και “παρασύροντάς” τους στο μαγικό κόσμο της αγοράς.