Εξοπλισμός καφέ Αθήνα
17
Φεβ

Εξοπλισμός καφετέριας

Εξοπλισμός καφετέριας

Ο εξοπλισμός μιας καφετέριας ή ενός καφέ μπαρ είναι μία αρκετά δύσκολη δουλειά αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους, αφού η γκάμα για τον εξοπλισμό τους είναι τεράστια και η επιλογή του μπορεί να στηριχθεί εκτός από τη λειτουργικότητά του (που είναι απαιτούμενο), στην αισθητική και στο προσωπικό στυλ του κάθε επιχειρηματία.

Η καφετέρια ή ένα καφέ μπαρ, προσελκύει καθημερινά πλήθος κόσμου, ο οποίος το επισκέπτεται για να απολαύσει κάποιο ρόφημα, να χαλαρώσει (ίσως κάνοντας και κάποιο διάλειμμα από την εργασία του), να βρεθεί με γνωστούς, να κουβεντιάσει και να περάσει αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του στο κατάστημα.

Μία καφετέρια (ή κυλικείο) μπορεί να υπάρχει σε πολλούς χώρους (όπως σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, νοσοκομεία, κ.λ.π)., οπότε ο εξοπλισμός της απευθύνεται σε πλήθος κόσμου με διαφορετικές ανάγκες. Τα ζητούμενα και πάλι είναι τα ίδια. Η άνεση, η αισθητική αντίληψη και η λειτουργικότητα αποτελούν τα κριτήρια για μία επιτυχημένη στο χώρο αυτό επιχείρηση.

Ο εξοπλισμός των καταστημάτων αυτών, καφετέριας ή καφέ μπαρ, απαρτίζεται από την επίπλωση και τη διακόσμησή του έως και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως ένα ποτήρι ή ένα σουβέρ. Όλη η διαδικασία απαρτίζεται από τις εξής στάδια:

Οπότε καταλαβαίνει κανείς την έκταση της δουλειάς που πρέπει να γίνει σωστά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο.

Αρχικά στην κουζίνα, στην καρδιά αυτών των καταστημάτων η λειτουργικότητα είναι πολύ σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία της. Πάγκοι λειτουργικοί, σωστά τοποθετημένοι, ψυγεία και πλυντήρια στη σωστή θέση, πιάτα και ποτήρια επίσης, παγωτομηχανές, γρανιτομηχανές, μηχανές παγοτρίμματος, συντηρητές κρασιών, αποθήκη πάγου, βιτρίνες συντήρησης, όλα αυτά θα πρέπει να βρίσκονται στη σωστή θέση, σωστά ταξινομημένα, ώστε να διευκολύνουν το έργο του προσωπικού του καταστήματος.

Το σαλόνι, που είναι και ο χώρος όπου φιλοξενεί τους πελάτες, θα πρέπει να είναι άνετος, όχι βαριά επιπλωμένος, με ανθεκτικά έπιπλα, τραπέζια και καρέκλες, αλλά ταυτόχρονα ελαφριά αφού πολλές φορές παρατηρείται μετακίνησή τους για την εξυπηρέτηση κυρίως μεγάλων παρεών. Υπάρχει μεγάλη γκάμα τέτοιων επίπλων που συνδυάζουν την αισθητική αντίληψη με την άνεση και τη λειτουργικότητα.

Ο φωτισμός, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των καταστημάτων, που ανάλογα με την ένταση και τους τόνους του δημιουργεί την ανάλογη ζητούμενη ατμόσφαιρα. Κρυφός φωτισμός σωστά τοποθετημένος, σε κολόνες, πίσω από πίνακες ακόμα και στο έπιπλο του μπαρ, αναδεικνύει με ιδιαίτερο τρόπο το στυλ του καταστήματος.

Το οπτικοακουστικό σύστημα, ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι στον εξοπλισμό του μαγαζιού. Σωστά τοποθετημένες οθόνες με εικόνες μαγευτικές, που μαγνητίζουν τα βλέμματα και “ταξιδεύουν” τις αισθήσεις των πελατών. Επίσης σωστά τοποθετημένα ηχεία, σε σημεία που δεν ενοχλούν τους πελάτες, με απαλή ή πιο έντονη μουσική, ανάλογα με το είδος και το ύφος της επιχείρησης, χαρίζουν ακουστικά ερεθίσματα και ψυχαγωγούν τους πελάτες.

Όσον αφορά τη διακόσμηση αυτών των καταστημάτων οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες και η πραγματοποίησή της αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους διακοσμητές. Χρώματα, υφάσματα, φωτισμός, μικροαντικείμενα συνθέτουν και προσδίδουν σε κάθε κατάστημα το προσωπικό του στυλ. Όλα δεμένα αισθητικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει αρμονία αλλά και μοντέρνα αισθητική.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν για να υπάρξει αρμονία στον εξοπλισμό και τη διακόσμηση μιας καφετέριας ή ενός καφέ μπαρ, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς. Σε ειδικούς που αναλαμβάνουν αυτή τη δύσκολη εργασία από το όραμα και το δικό σας σχεδιασμό, μέχρι την υλοποίησή του.

Η Innovo Constructions αναλαμβάνει την κατασκευή, ανακαίνιση και εξοπλισμό επαγγελματικών χώρων. Με το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό της, που αποτελείται από μελετητές, σχεδιαστές, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους, αρχιτέκτονες-διακοσμητές, κ.ά., αναλαμβάνει να μετατρέψει την αρχιτεκτονική μελέτη σε πραγματικότητα.

Το αποτέλεσμα αποδίδεται πάντα σε συνάρτηση των προσδοκιών και απαιτήσεων του σύγχρονου επαγγελματία, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου που προβλέπεται για κατασκευή.

Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος και η πραγματοποίηση καταστημάτων στολιδιών, καθιστά την Innovo Constructions πρωτοπόρο στην αγορά κατασκευής, ανακαίνισης και εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων.