Σχεδιασμός φαρμακείου, Χίος
20
Ιούλ

Μελέτη διακόσμησης φαρμακείου στη Χίο

Μελέτη διακόσμησης φαρμακείου στη Χίο

Η μελέτη του χώρου αποτελεί ένα πολύ βασικό στάδιο για την κατασκευή του φαρμακείου. H Innovo Constructions αναλαμβάνει με σύνεση και αποτελεσματικότητα τις μελέτες χώρων και εκτός Αττικής, όπως είναι το παράδειγμα του φαρμακείου στη Χίο.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την άριστη επικοινωνία και την διαδικτυακή προβολή των παρουσιάσεων, χωρίς να χρειάζονται περιττές μετακινήσεις.

Κατά τον σχεδιασμό λήφθηκαν υπ’ όψη όλες οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του φαρμακοποιού. Παράλληλα οι μελετητές διεξήγαγαν έρευνα για την ανταγωνιστικότητα στο νησί, για το αγοραστικό κοινό της περιοχής, για τις ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας, για τις επιπρόσθετες ανάγκες που εκπίπτουν σε ένα φαρμακείο όταν βρίσκεται στην Χίο. Επίσης δόθηκε προσοχή στην επιλογή των κατασκευών και των επίπλων καθώς σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να κατασκευάσει μόνος του το φαρμακείο του, μπορεί να συναντήσει αδυναμία των τοπικών ξυλουργείων να τα κατασκευάσουν. Έτσι θα πρέπει να μεταφερθούν με πλοίο και να συναρμολογηθούν επί τόπου.

Σύμφωνα με την μελέτη, η είσοδος μοιάζει σαν μια πύλη που να διαχωρίζει έναν τεράστιο σταυρό επιτρέποντας την διέλευση του αγοραστικού κοινού. Όλη η σύνθεση της πρόσοψης με την μεγάλη επιγραφή και τον πρωτοποριακό τρισδιάστατο σταυρό επιτρέπει στο φαρμακείο να γίνεται αντιληπτό από μεγάλη απόσταση και από τις δυο πορείες διέλευσης των οχημάτων.

Στον εσωτερικό χώρο, μεγάλη πρόκληση αποτέλεσε το μεγάλο ύψος του χώρου. Δυο μεγάλα φωτιστικά – καμπάνες διακοσμούν το φαρμακείο, φωτίζοντας παράλληλα τον χώρο πώλησης. Η περιοχή του ταμείου φωτίζεται από την αυτόφωτη ελαστική μεμβράνη με εκτύπωση. Το νέο αυτό υλικό πληροί όλες υγειονομικές προδιαγραφές και αναβαθμίζει αισθητικά τον χώρο χαρίζοντας του στυλ και φωτεινότητα. Η τοποθέτηση των συρταριέρων γίνεται σε εσοχή, μακριά από το βλέμμα του πελάτη, δίνοντας έτσι έμφαση και καλύτερη θέση προβολής των παραφαρμακευτικών προϊόντων πρόληψης, θεραπείας, ευεξίας και ομορφιάς.

Η μελέτη, η κατασκευή και η ανακαίνιση του φαρμακείου γίνεται από την Innovo Construcitons με τους έμπειρους μελετητές και τα εξειδικευμένα συνεργεία της, αλλά και με σχέδια ή συνεργάτες της εμπιστοσύνης του εκάστοτε πελάτη, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.