Σχεδιασμός φαρμακείου, Σαλαμίνα
04
Οκτ

Μελέτη / Ανακαίνιση Φαρμακείου / Διακόσμηση στη Σαλαμίνα

Μελέτη / Ανακαίνιση Φαρμακείου / Διακόσμηση στη Σαλαμίνα

Η οργάνωση και η λειτουργικότητα του φαρμακείου πηγάζει καταρχήν από τις ανάγκες του ίδιου του φαρμακοποιού οι οποίες κατευθύνουν την πορεία την μελέτης που διεξάγει ο ειδικός για την ανανέωση και κατασκευή του χώρου.

Αναλύοντας την περιοχή και τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών στην εκάστοτε τοποθεσία εγκατάστασης του φαρμακείου, ο μελετητής εξάγει δεδομένα που επηρεάζουν την αισθητική και την διάταξη του χώρου ώστε το νέο κατάστημα να είναι όσο πιο ανταποδοτικό γίνεται.

Η Innovo Constructions ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό για την ανακαίνιση του φαρμακείου στη Σαλαμίνα έχοντας ως σκοπό την αύξηση του κύκλου των εργασιών της φαρμακοποιού με υιοθέτηση τεχνικών merchandising για την ορθότερη ανάδειξη των προϊόντων. Από τις πρώτες συναντήσεις υπήρχε στενή συνεργασία των μελετητών με την επιστήμονα για τον ορισμό της ευνοϊκότερης οργάνωσης των επίπλων και των διαφορετικών τομέων που θέλει να αναδείξει ξεχωρίζοντας από το γενικό σύνολο των υφιστάμενων φαρμακείων της περιοχής.

Η ανάδειξη της κατηγορίας των προσφορών γίνεται σε μια ιδιαίτερη διαμπερής βιτρίνα κεντρικά του χώρου πώλησης. Έτσι είναι ορατή από όποιο σημείο κι αν βρίσκεται ο πελάτης μέσα στον χώρο ή έξω από αυτόν. Η εγγύτητά της στον πάγκο – ταμείο ευνοεί της αυθόρμητες αγορές κατά την αναμονή του καταναλωτή για να εξυπηρετηθεί.

Η μελέτη φωτισμού διαμορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον επηρεάζοντας την ψυχολογία του ασθενή αλλά και του καταναλωτή. Ο γενικός φωτισμός του χώρου είναι ήπιος και ομοιόμορφος ώστε να ενισχύεται η οπτική άνεση του εισερχόμενου. Η έμφαση στα σημεία αιχμής και στα προϊόντα δίνεται με περιμετρικούς και κρυφούς φωτισμούς δημιουργώντας την απαραίτητη αντίθεση που τραβάει το μάτι στα προϊόντα.

Ο τελικός σχεδιασμός γίνεται βάσει αξιολόγησης των αναγκών της κάθε κατηγορίας σε αριθμό επίπλων και εκθετηρίων. Με αυτό τον τρόπο η Innovo Constructions έχοντας την κατάλληλη εμπειρία και τεχνική κατάρτιση στην ανακαίνιση φαρμακείου, ολοκληρώνει τις σχεδιαστικές της πρωτότυπες λύσεις καλύπτοντας όλες τις προσδοκίες του φαρμακοποιού αλλά και του πελάτη.