Διακόσμηση γυναικολογικού ιατρείου, Λεωφόρο Β. Σοφίας
07
Αυγ

Ανακαίνιση γυναικολογικού ιατρείου στη Λεωφόρο Β. Σοφίας

Ανακαίνιση γυναικολογικού ιατρείου στη Λεωφόρο Β. Σοφίας

Στο γυναικολογικό ιατρείο εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη γυναίκα. Επίσης παρέχεται εκτεταμένη υποστήριξη, σφαιρική φροντίδα και βοήθεια στην έγκυο γυναίκα και τους δικούς της, από την αρχή της εγκυμοσύνης ως τον τοκετό και τους πρώτους σημαντικούς μήνες στο σπίτι. Επομένως γίνεται αντιληπτό ότι το γυναικολογικό ιατρείο είναι ένας χώρος που απευθύνεται κατεξοχήν στην γυναίκα και καλείται να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες και τους φόβους της, να την εξετάσει και να την φροντίσει, να την ενημερώσει και να την καθοδηγήσει, να θεραπεύσει γυναικολογικά προβλήματα.

Η αισθητική του χώρου, η ευελιξία της διάταξης του εξοπλισμού, η οργανωτική δομή συμβάλουν στην εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας ώστε να κάνει θετικές σκέψεις και να νιώθει πιο ήρεμη σε ένα οικείο, φιλόξενο, άνετο περιβάλλον. Ο γυναικολόγος στην λεωφόρο Βασ. Σοφίας δίνοντας αξία στην γυναίκα και τις ανάγκες της, προχώρησε σε μια ανανέωση του ιατρείου του απευθυνόμενος στην Innovo Constructions. Η εταιρεία έχοντας την τεχνική εμπειρία και τις απαραίτητες γνώσεις προχώρησε στην αναβάθμιση και κατασκευή του ιατρείου.

Η ανακαίνιση ιατρείου ξεκίνησε από τον χώρο υποδοχής και αναμονής. Τα γήινα χρώματα φέρνουν την απαραίτητα «ζεστασιά» και ηρεμία στην ατμόσφαιρα. Η έντονη αντίθεση με το λευκό ενισχύει τον επαγγελματισμό και την σοβαρότητα του χώρου. Το ξύλο με την διαχρονική του αξία δημιουργεί ένα οικείο και φιλόξενο χώρο καθιστικού για τις εγκύους και τις ασθενείς. Η εντυπωσιακή σύνθεση με τρισδιάστατα πάνελ στον τοίχο απέναντι από την ρεσεψιόν τραβάει τα μάτια των παρευρισκόμενων ώστε μελετώντας την να περνάει πιο ευχάριστα ο χρόνος. Η ανάγλυφη μορφή της δημιουργεί παιχνίδισμα με το φως και την σκιά δίνοντας όγκο και ενδιαφέρον σε μια συνηθισμένη επιφάνεια τοίχου. Ο φωτισμός του ιατρείου μελετήθηκε διεξοδικά καθώς συμβάλει στην διαμόρφωση της ατμόσφαιρας. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται ακόμα κι από τα γραφιστικά του χώρου με τις ανάλογες σημάνσεις πάνω στις πόρτες.

Ο χώρος εξέτασης κινείται σε διαφορετικούς χρωματικούς τόνους. Το φωτεινό μωβ είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή ενός βασιλικού χρώματος που αποδίδει ένα όμορφο και φιλικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα χαλαρωτικό χρώμα που ενισχύει το γυναικείο στοιχείο, το τέλειο αντίδοτο για μια αγχωτική κατάσταση. Η εργονομική λειτουργικότητα των επίπλων και του εξοπλισμού δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό και διακριτικότητα απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Η επένδυση του δαπέδου όλου του ιατρείου με πλακίδια απομίμησης ξύλου φέρνει την «ζεστασιά» σε όλους τους χώρους. Παράλληλα ενισχύεται η οπτική συνέχεια των αιθουσών διατηρώντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Το είναι αυτό υλικό διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του ξύλου, αποβάλλοντας τα αρνητικά του στοιχεία, όπως είναι η γρήγορη φθορά, η απορροφητικότητα, το τρίξιμο.

Η κατασκευή του γυναικολογικού ιατρείου ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάνοντας το όραμα του γιατρού πραγματικότητα. Η Innovo Constructions με μεράκι και αποφασιστικότητα μετέτρεψε ένα κλασικό γυναικολογικό χώρο σε ένα εκσυγχρονισμένο ιατρείο υψηλής αισθητικής με σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες. Η ανακαίνιση του ιατρείου συμβάλει στην ενίσχυση της ψυχολογία της γυναίκας, στη διευκόλυνση των διαδικασιών, στην βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.