Κατασκευή Φαρμακείου, Πετρούπολη
07
Αυγ

Ανακαίνιση Φαρμακείου στην Πετρούπολη

Ανακαίνιση Φαρμακείου στην Πετρούπολη

Ένα από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα φαρμακεία της Ελλάδας ολοκληρώθηκε από την ΙNNOVO CONSTRUCTIONS. Το φαρμακείο του κου. Νίκου Μαραγκουδάκη στην Πετρούπολη αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τόσο σε κατασκευαστικό όσο και σε σχεδιαστικό επίπεδο. Πρόκειται για ένα χώρο 160 τμ που καλύπτει κάθε απαίτηση και ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο design του.

Βασικότερη παράμετρος του σχεδιασμού αυτού του φαρμακείου ήταν η τεράστια ποικιλία προϊόντων που θα φιλοξενούσε, σε συνδυασμό με το τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικό σύστημα το οποίο καθιστούσε αυτό το έργο πολύπλοκο και ιδιαίτερο. Στόχος μας λοιπόν ήταν να συνδυάσουμε έξυπνα και λειτουργικά το σύγχρονο design με τη σωστή ανάδειξη και τη στοχευμένη προώθηση των προϊόντων του φαρμακείου. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε μεθοδικά μία ομάδα ανθρώπων με εξειδίκευση τόσο σε σχεδιαστικό και κατασκευαστικό επίπεδο όσο και σε θέματα merchandising. Μέσα λοιπόν από μία σειρά σχεδίων και ερευνών καταφέραμε να αποδώσουμε και σε σχεδιαστικό πλέον επίπεδο τη νέα φιλοσοφία των φαρμακείων που βασίζεται σε σύγχρονες και εύστοχες παρεμβάσεις σε ένα χώρο που προβλέπει και την εξυπηρέτηση των Α.Μ.Ε.Α.

Η διπλή φωτιζόμενη κατασκευή στην είσοδο προδιαθέτει αμέσως για το ύφος του εσωτερικού χώρου και χαρακτηρίζει το νέο αυτό φαρμακείο. Η μελέτη του εξοπλισμού εξελισσόταν σε κάθε στάδιο της έρευνάς μας καταλήγοντας σε ένα σύνολο επίπλων που αναδεικνύουν το χώρο τόσο μέσα από την εξαιρετική ποιότητα των υλικών κατασκευής τους όσο και από τον ιδιαίτερα μελετημένο φωτισμό που περιλαμβάνουν.

Κεντρικό στοιχείο του φαρμακείου είναι μία φωτιζόμενη κατασκευή η οποία «ξεδιπλώνεται» περιμετρικά και άνωθεν του χώρου, σηματοδοτεί και χαρακτηρίζει το φαρμακείο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βασικό εκθετήριο προϊόντων. Η έκθεση των προϊόντων εκτείνεται τόσο περιμετρικά του καταστήματος όσο και ενδιάμεσα στο χώρο σε συνδυασμό με την πρόβλεψη εξυπηρέτησης των πελατών σε κάθε σημείο του καταστήματος. Η σωστή οργάνωση στο χώρο των ταμείων δίνει την επιθυμητή ιδιωτικότητα ανάμεσα στο πελάτη και τον υπάλληλο ενώ παράλληλα διευκολύνει την αμεσότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών. Τέλος η άρρηκτη σχέση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κάνει ακόμα πιο δυναμικό το σχεδιασμό αυτού του φαρμακείου.

Η σωστή οργάνωση και ο άριστος προγραμματισμός αποτέλεσαν τα βασικότερα στοιχεία για την έγκαιρη διεκπεραίωση του έργου καθώς ένα επιτελείο συνεργείων από έμπειρους ανθρώπους στο χώρο της κατασκευής κλίθηκαν να δώσουν λύσεις σε καθημερινά ζητήματα που προέκυπταν κατά την εφαρμογή του έργου. Ένα από τα πιο απαιτητικά κατασκευαστικά ζητήματα αυτού του φαρμακείου ήταν το κομμάτι του φωτισμού. Οι πολύπλοκες φωτιζόμενες κατασκευές που εντάσσονταν στις οροφές, τους τοίχους και τα έπιπλα απαιτούσαν την σωστή συνεργασία πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων. Ταυτόχρονα οι νέες τεχνολογικές απαιτήσεις αυτού του φαρμακείου και η εγκατάσταση του εξελιγμένου ρομποτικού συστήματος έθεσε νέα ζητήματα κατά τη διάρκεια της υλοποίησης που λύθηκαν με αποφασιστικές και μελετημένες λύσεις.

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου έθεσε νέες βάσεις στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το φαρμακείο σήμερα, τόσο ο επισκέπτης-πελάτης όσο και ο ίδιος ο κατασκευαστής. Οι νέες ανάγκες δημιούργησαν άλλα δεδομένα στο σχεδιασμό που καλείται πλέον, στο χώρο του φαρμακείου, να λειτουργήσει προς όφελος των νέων πολιτικών πώλησης χωρίς όμως να ξεχνά το ρόλο του design και της αισθητικής σε έναν καινούριο χώρο.