6 λάθη σχεδιασμού γραφείου που θέλετε να αποφύγετε
06
Ιούλ

6 λάθη σχεδιασμού γραφείου που θέλετε να αποφύγετε

6 λάθη σχεδιασμού γραφείου που θέλετε να αποφύγετε

Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ομάδα σας στο σύνολό της, ένας που συχνά παραμελείται ή παραβλέπεται είναι ο σχεδιασμός του γραφείου σας. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε 6 από τα πιο συνηθισμένα λάθη σχεδιασμού γραφείου που πρέπει να αποφύγετε.

Όσον αφορά τις επιλογές για σχέδια γραφείου, τα πράγματα έχουν σίγουρα προχωρήσει πολύ από περιορισμένους, απλούς θαλάμους και ουδέτερα, μη εμπνευσμένα χρώματα. Θα δείτε πολλές ιδέες όπως πλήρως ανοιχτό σχεδιασμό γραφείων, μπαρ ποτών, σαλόνια παιχνιδιών, στούντιο προπόνησης ενώ, οι επιλογές ευκολίας σας είναι απεριόριστες, υπάρχει το ενδεχόμενο να μπερδευτείτε με όλη αυτή την πληροφορία. Διαλέγοντας τα λάθος στοιχεία, ή πάρα πολλά από αυτά, και το γραφείο σας έχει περάσει από την φράση «εκπληκτικό» σε «πλήρης υπερφόρτωση».

Αυτό δεν σημαίνει ότι η δημιουργία του τέλειου γραφείου δεν είναι δυνατή. Αυτή η λίστα με τα έξι πιο συνηθισμένα λάθη σχεδιασμού γραφείου που θα αποφύγετε θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ του τι θέλει η ομάδα σας και του τι χρειάζονται, για να είναι επιτυχής. Στην Innovo Contructions πραγματοποιούμε μελέτες ανακαίνισης γραφείων με σχέδιο και έμφαση στη λεπτομέρεια.

6 λάθη σχεδιασμού γραφείου που θέλετε να αποφύγετε
6 λάθη σχεδιασμού γραφείου που θέλετε να αποφύγετε

Φωτισμός

Το πώς θα φωτιστεί ο χώρος σας είναι το πρώτο πράγμα που θέλετε να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το γραφείο σας. Οι χώροι εργασίας με ακατάλληλο φωτισμό μπορεί να είναι πονοκέφαλος για όλους τους εμπλεκόμενους. Τα φώτα που είναι πολύ σκληρά μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες σε μερικούς ανθρώπους, ενώ ο φωτισμός που είναι πολύ σκοτεινός μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση των ματιών και άλλα προβλήματα. Θα θελήσετε να ενσωματώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως, ενώ ενσωματώνετε έναν συνδυασμό άλλων τύπων φωτισμού για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σχεδίαση του σχεδιασμού σας.

Ακατάλληλη διάταξη

Τα σχέδια γραφείων που είναι ανοιχτά είναι συχνά σαν να ρίχνεις ένα κέρμα. Από τη μία πλευρά, ο ανοιχτός χώρος μπορεί να είναι αναζωογονητικός και ευχάριστος για τους υπαλλήλους σας, προωθώντας ένα αίσθημα συνεργασίας και πραγματικά μέρος της συνολικής ομάδας. Από την άλλη πλευρά, όταν ένα σχέδιο είναι πολύ ανοιχτό ή κακώς σχεδιασμένο, οι περισπασμοί μπορούν να γίνουν ένα τεράστιο ζήτημα.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σχέδιό σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ανάγκες της επιχείρησής σας και της ομάδας σας, προτού δημιουργήσετε αυτό το εκπληκτικό σχέδιο ανοιχτού γραφείου που έχετε υπόψη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να έχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ κοινόχρηστων χώρων για ολόκληρη την ομάδα και ζωνών χωρίς περισπασμούς για άτομα, κάτι που οδηγεί στο επόμενο σημείο μας.

Δεν υπάρχει χώρος για αποστάσεις μεταξύ των υπαλλήλων

Εάν αναγκαστείτε να συνεργαστείτε πολύ στενά με άλλους, τα μέλη της ομάδας σας μπορεί να είναι μια τεράστια πηγή περισπασμών μεταξύ τους. Ακόμα κι αν είναι ακούσια, η εισβολή στον προσωπικό χώρο μπορεί να οδηγήσει σε κακές συμπεριφορές και σοβαρή μείωση της παραγωγικότητας. Εξασφαλίζοντας ότι οι υπάλληλοί σας διαθέτουν άφθονο χώρο μεταξύ τους για να απλώνονται και να εργάζονται χωρίς να βρίσκονται άλλοι ακριβώς δίπλα τους, θα καταλήξετε με μια στενή ομάδα που εργάζεται σε κορυφαία απόδοση για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε άφθονο χώρο για να προσθέσετε νέες προσθήκες στην ομάδα σας ενώ βρίσκεστε σε αυτήν.

Ανεπαρκείς περιοχές για διαλλείματα

Ενώ ένα τραπέζι με κάρτες, μερικές αναδιπλούμενες καρέκλες και μια καφετιέρα μπορεί τεχνικά να θεωρηθούν ως χώρος για διάλλειμα, δεν πρόκειται να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους σας ή το ηθικό τους. Η καλύτερη διάταξη δεν χρειάζεται να είναι πλούσια ή πάνω από την κορυφή, αλλά πρέπει να είναι ένας χώρος όπου μπορούν να χαλαρώσουν, να ανεφοδιάσουν και να συγκεντρώσουν τις σκέψεις τους πριν αντιμετωπίσουν το υπόλοιπο της ημέρας τους.

Άνετα έπιπλα, κατάλληλες συσκευές και πιθανές δραστηριότητες αναψυχής είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία ενός εξαιρετικού χώρου διακοπών για την ομάδα σας.

Παραβλέποντας την περιοχή υποδοχής

Μην ξεχνάτε το μπροστινό μέρος του γραφείου ενώ σχεδιάζετε το σχέδιό σας. Είτε πρόκειται για πελάτες, προμηθευτές, πιθανές νέες προσλήψεις ή άλλους σημαντικούς επισκέπτες, θα θέλετε έναν χώρο υποδοχής που να είναι άνετος και φιλόξενος σε αυτούς. Αυτό όχι μόνο θα κάνει μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση, αλλά θα συμβάλει σημαντικά στην οικοδόμηση σχέσεων αργότερα.

Παράβλεψη για ανάγκες αποθήκευσης

Ένα σημαντικό, και συχνά ξεχασμένο, βήμα στο σχεδιασμό του τέλειου γραφείου είναι να αναρωτηθείτε: Έχετε διαθέσει αρκετό χώρο αποθήκευσης για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; Δεν θέλετε να διαθέσετε πολύ χώρο και να τρώτε σε χώρο που απαιτείται για άλλα πράγματα, αλλά αν έχετε πολύ λίγα, μπορείτε να βρεθείτε σε μυριάδες προβλήματα. Κίνδυνοι ακαταστασίας, πυρκαγιάς και πτώσης, εξάντληση των απαραίτητων αναλωσίμων και έλλειψη ανταλλακτικών επίπλων / εξοπλισμού είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε εάν δεν είστε έξυπνοι για τον προγραμματισμό των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών αποθήκευσης.

Τώρα που είστε εξοπλισμένοι με αυτήν τη λίστα με τα πιο συνηθισμένα λάθη σχεδιασμού γραφείου που πρέπει να αποφύγετε, ήρθε η ώρα να μετατρέψετε αυτό το σχέδιο σε πραγματικότητα. Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μαζί το τέλειο γραφείο για την επιχείρησή σας.