Μελέτη διακόσμησης ιατρείου μεταμόσχευσης μαλλιών
20
Ιούλ

Τα 6 βήματα για μια επιτυχημένη κατασκευή ιατρείου

Τις τελευταίες δεκαετίες, έχει περιοριστεί ή, σε πολλές περιπτώσεις, απουσιάζει πλήρως η ανθρώπινη σχέση γιατρού – ασθενούς. Αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό; Η υψηλή τεχνολογία και βιοτεχνολογία, άσκησε σημαντική επιρροή στην Υγεία, φαινόμενο απολύτως αποδεκτό, στο οποίο όμως υπάρχει και η αρνητική πλευρά. Η τεχνολογική έκρηξη τραυμάτισε την Ιποκρατική σχέση ανάμεσά τους. Η διαδικασία μελέτης του ασθενούς γίνεται κυρίως μηχανικά. Ο άρρωστος έχει γίνει ανώνυμος, από υποκείμενο μετατράπηκε σε «περιστατικό». Πώς μπορεί να διορθωθεί αυτό; Η θέληση του γιατρού υποβοηθούμενη από τον κατάλληλο χώρο άσκησης του επαγγέλματος αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας.

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός καθιστά την πλήρη κατάρτιση του ιατρού πάνω στο αντικείμενό του ανεπαρκής για την προσέλκυση νέων ασθενών. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη κερδίζεται δεν επιβάλλεται. Ο επαγγελματικός χώρος του ιατρού αποτελεί ισχυρό κριτήριο για την επιλογή του ασθενούς. Ο χώρος πρέπει να του εμπνέει ασφάλεια, σιγουριά, ζεστασιά και ηρεμία. Η φιλόξενη ατμόσφαιρα τον προετοιμάζει ψυχολογικά για να αντιμετωπίσει το σωματικό του πρόβλημα.

Πώς όμως μπορεί ο γιατρός να φτάσει στην κατασκευή του κατάλληλου για αυτόν ιατρείου; Τα βήματα είναι απλά:

  1. Αναζήτηση των πραγματικών αναγκών και στόχων που θέλει ο γιατρός να επιτύχει. Επίσης καλό είναι να έχει κατά νου τα χρήματα που έχει σκοπό να δαπανήσει, με μια μικρή απόκλιση. Από αυτό θα εξαρτηθεί το μέγεθος της ανακατασκευής (αν πχ θα αλλαχτούν τα κουφώματα) και των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν (πχ μάρμαρο ή πλακάκια).
  2. Η ανεύρεση της κατασκευαστικής εταιρείας με εμπειρία ανακαίνιση ιατρείου που να τον εκφράζει είναι από τα πιο σημαντικά βήματα. H Innovo Constructions ακολουθεί πάντα το όραμα, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες του γιατρού. Η εταιρεία μπορεί να τα κατανοήσει, να τα προσεγγίσει και να τα κωδικοποιήσει σε μια ολοκληρωμένη μελέτη και κατασκευή.
  3. Η συνεργασία του μελετητή με τον γιατρό θα οδηγήσει σε μια μελέτη αρχικά μόνο με σχέδια. Ο μελετητής, έχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία αναλύει σε σχέδια τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του γιατρού, προσαρμοζόμενα στον εκάστοτε χώρο. Η διαρρύθμιση ώστε να είναι όλα λειτουργικά και ο εξοπλισμός οριστικοποιούνται σε αυτό το βήμα.
  4. Η δημιουργία ιδέας αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την ολοκλήρωση της μελέτης. Οι φωτορεαλισμοί αναδεικνύουν το ιατρείο, εκφράζουν την ταυτότητα του χώρου μέσω διαδραστικής και εξατομικευμένης επικοινωνίας. Η διαφορετικότητα μέσω του εκσυγχρονισμού και της καινοτομίας, η συνοχή και η απόδοση του συνόλου, αποτελούν προστιθέμενες αξίες για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του γιατρού.
  5. Ένας καλαίσθητος χώρος απαιτεί τον ιδανικό συνδυασμό χρωμάτων και επίπλων, αλλά το συστατικό στοιχείο που δημιουργεί αυτό που ονομάζουμε ειδοποιό διαφορά είναι ο φωτισμός! Σημαντική αξία έχει η μελέτη φωτισμού στην τελειοποίηση των χώρων, ώστε να είναι κομψοί, άνετοι, φιλικοί, ήρεμοι και να δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για τον γιατρό αλλά και για τους ασθενείς, αποδίδοντας στους χώρους σας το ύφος και την ατμόσφαιρα που τους αξίζει.
  6. Η υλοποίηση του έργου ξεκινάει με το σύνολο όλων των σχεδίων εφαρμογής (ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές μελέτες, τελικός σχεδιασμός επίπλων κλπ.). Η εφαρμογή της μελέτης γίνεται με την έναρξη των εργασιών. Τηρείται χρονοδιάγραμμα και η κατασκευή του ιατρείου γίνεται πάντα σύμφωνα με την μελέτη. Έτσι αποφεύγονται τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις για τον εργοδότη. Όποια θέματα προκύπτουν λύνονται με την συνεργασία και των δύο μερών, γιατρού – εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών παραδίδεται το έργο στον γιατρό. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα υλικά και νέες μεθόδους κατασκευής, με απλότητα και πρωτοτυπία, ολοκληρώνετε η εικόνα του γραφείου. Οι χώροι έχουν μεταμορφωθεί σε ένα περιβάλλον αστείρευτης γοητείας. Η γόνιμη συνεργασία εταιρείας – γιατρού, οι εξατομικευμένες προτάσεις και λύσεις, η απόλυτη ταύτιση σε σχέση με τις ανάγκες αλλά και τη λεπτομέρεια, αποτελούν σημαντικά στοιχεία που ορίζουν την τελική ταυτότητα του έργου.