Μελέτη σουπάδικου στον Πειραιά 
08
Ιαν

Μελέτη σουπάδικου στον Πειραιά

Μελέτη σουπάδικου στον Πειραιά 

 

Το νέο σουπάδικο στον Πειραιά σηκώνει τον πήχη ψηλά προσφέροντάς στο κοινό υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας προϊόντα μέσα σε έναν πρωτότυπο χώρο σύγχρονης αισθητικής. Άλλωστε είναι αναμενόμενο οι πελάτες να απολαμβάνουν τις ως επί το πλείστων ζεστές σούπες σε ένα «ζεστό» και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Η μελέτη του καταστήματος ξεκίνησε από την διαρρύθμιση και την οριοθέτηση του εξοπλισμού. Η παρασκευή των γευμάτων γίνεται μπροστά στην πελατεία επομένως η εργονομία, η αισθητική και η εμπορικότητα του πάγκου εργασίας λειτουργούν ως πόλος έλξης που χαρακτηρίζουν το μαγαζί. Οι πολλές εστίες ψησίματος και η παράθεση των υλικών σε κοινή θέα εγγυόνται την άψογη και άμεση παρασκευή γευμάτων με τα υλικά που επιθυμούν οι αγοραστές για μέγιστες γευστικές απολαύσεις.

Η Innovo Constructions όμως δεν περιορίζεται στον κατ’ ανάγκη εξοπλισμό του καταστήματος. Συνδυάζοντας αισθητική με λειτουργικότητα επενδύει πάγκους, εξοπλισμό, κολώνες με ξύλο για μια πιο γαλήνια ατμόσφαιρα. Η χρήση της πέτρας ως υλικό επένδυσης του τοίχου όπου βρίσκεται το πάσο μεταδίδει μια οικεία αίσθηση στα άτομα που κάθονται. Η ενσωμάτωση του καθρέφτη στην πέτρα επιτρέπει στον καθήμενο να έχει πλήρη αντίληψη του χώρου, χωρίς να αποκόβεται από το περιβάλλον «κοιτώντας απλά» ένα τοίχο. Ιδιαίτερο χαρακτήρα δίνουν τα μοναδικά και ειδικά σχεδιασμένα γραφιστικά καθώς συμβάλουν στην διαμόρφωση του τελικού ύφους του σουπάδικο.

Όμως όλη η διακόσμηση δεν θα αναδεικνυόταν αν κατά τον σχεδιασμό δεν είχε δοθεί περισσή μέριμνα στον φωτισμό. Ο έντονος εστιασμένος φωτισμός που διαχέουν τα κρεμαστά φωτιστικά πάνω από τον πάγκο εργασίας βοηθάει τους σεφ στην επεξεργασία των υλικών τους. Οι συνθέσεις του υπόλοιπου καταστήματος αναδεικνύονται μέσω κρυφών και ατμοσφαιρικών φωτισμών.

Κάθε στοιχείο της διαμόρφωσης και της διακόσμησης του σουπάδικου υπηρετεί την ιδέα της πρότασης για την διαμόρφωση της μοναδικής ταυτότητας του καταστήματος. Ο πελάτης επισκεπτόμενος τον χώρο ζει μια μοναδική εμπειρία τόσο αισθητικά όσο και γευστικά. Έτσι το κατάστημα ανεξίτηλο στην μνήμη του, προκαλώντας τον να επιστρέψει ξανά στο μέλλον.