Σχεδιασμός Φαρμακείου, Ιωάννινα
05
Οκτ

Μελέτη και Διακόσμηση Φαρμακείου στα Ιωάννινα

Μελέτη και Διακόσμηση Φαρμακείου στα Ιωάννινα

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός φαρμακείου σε μια πόλη όπως τα Ιωάννινα; Η ακριβής τοποθεσία του ακινήτου, οι συνήθειες των καταναλωτών, ο υπάρχον ανταγωνισμός της περιοχής αποτελούν τα κύρια στοιχεία που οδηγούν στην διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής λύσης άξια εφαρμογής.

Τη σημερινή εποχή, η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει την εκπόνηση μελετών εξ αποστάσεως και την παρουσίασή τους μέσω των υπολογιστών. H Innovo Constructions έπειτα από ενδελεχή έρευνα και καταγραφή των αναγκών του φαρμακοποιού με φαντασία και αποφασιστικότητα προχωράει στον σχεδιασμό για την πρωτότυπη κατασκευή φαρμακείου. Η διαφορετικότητα φαίνεται εξ αρχής από την πρόσοψη του χώρου. Η προσεγμένη και καλαίσθητη βιτρίνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις απαρχαιωμένες όψεις των παλιών φαρμακείων.

Ο περαστικός διαβαίνοντας την είσοδο εισέρχεται σε έναν εκσυγχρονισμένο χώρο όπου η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την πολύλεπτη διαμονή του σε αυτόν και την ενδελεχή του έρευνα στα προϊόντα. Ο πάγκος εξυπηρέτησης πελατών βρίσκεται σε κεντρικό σημείο δείχνοντας την ετοιμότητα του φαρμακοποιού να παρέχει τις υπηρεσίες του όποτε καταστεί ανάγκη. Κατά τον σχεδιασμό λήφθηκε σοβαρά υπ’ όψη η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του φαρμακείου, καθώς σε μια τέτοια πόλη αυτός είναι που θα καθορίσει του μακροχρόνιους δεσμούς με τους πελάτες.

Η διαμόρφωση του βέλτιστου περιβάλλοντος μέσα στο φαρμακείο καθορίζεται από τον φωτισμό. Ο γενικός ομοιόμορφος ήπιος φωτισμός δημιουργεί την οπτική άνεση και επιτρέπει την ευκρίνεια των μορφών και των σημάνσεων. Σε αντίθεση ο εστιασμένος πιο έντονος φωτισμός στο εσωτερικό των βιτρινών συμβάλει στην ανάδειξη των προϊόντων σε πρώτο πλάνο.

Με λίγα λόγια, η πρόταση μελέτης του φαρμακείου στα Ιωάννινα συνδυάζει την αισθητική με την λειτουργικότητα στην κατασκευή ενός εμπορικού χώρου με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. H Innovo Constructions καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων σχετικά με την κατασκευή και ανακαίνιση του φαρμακείου, δημιουργεί χώρους ελκυστικούς και ευχάριστους δίνοντας αξία στην επένδυση του φαρμακοποιού.