Μελέτη κατασκευής δερματολογικού ιατρείου
20
Ιούλ

Γιατί να κάνω ανακαίνιση στο ιατρείο μου

Πολλοί γιατροί σκέφτονται: «Αφού το ιατρείο μου έχει συγκεκριμένους ασθενείς που έρχονται τακτικά, γιατί να κάνω ανακαίνιση; Μόνο περιττά έξοδα θα μου φέρει.» Ο ιατρικός κλάδος όμως είναι εκ φύσεως ανθρωποκεντρικός, άρα η ανακαίνιση προσφέρει την κατάλληλη ανανέωση στον χώρο και την ψυχολογία των ασθενών. Η ποιότητα των υπηρεσιών αλλάζει προς το καλύτερο δίνοντας αξία στον άνθρωπο και το πρόβλημά του.

Είναι γεγονός πως όταν το ιατρείο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία:

 • Δύσκολα παίρνεται η απόφαση να υπάρξει νεκρός χρόνος ώστε να συντονιστούν και να εφαρμοστούν όλες οι τεχνικές εργασίες για την ανακαίνιση
 • Το κόστος της ανακαίνισης αποθαρρύνει, ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για επαγγελματικό χώρο, και αντί για έσοδα να αποφέρει έξοδα
 • Ο γιατρός δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους ασθενείς του μην παρέχοντας τις υπηρεσίες του
 • Μέσα στον νεκρό χρόνο δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να κάνουν έρευνα αγοράς για άλλα ιατρεία, που ίσως τελικά καταλήξουν ότι εκείνα τους εξυπηρετούν καλύτερα και εγκαταλείψουν οριστικά το ιατρείο υπό ανακαίνιση
 • Ενδόμυχα υπάρχει η αμφιβολία αν τελικά αξίζει η όλη διαδικασία και αν θα αποδώσει στο μέλλον
 • Πώς θα επιτευχθεί μια ανανέωση του χώρου με το μικρότερο δυνατό κόστος στο ελάχιστο χρονικό διάστημα
 • Πώς θα συντονιστούν όλα τα συνεργεία, πού θα βρεθούν οι προμηθευτές, ποιες ακριβώς επεμβάσεις πρέπει να γίνουν, ποια υλικά να αγοραστούν

Το άγχος φωλιάζει και εμποδίζει την λογική να λειτουργήσει. Κι όμως, δεν είναι τόσο πολύπλοκα! Η απλοποίηση των συλλογισμών θα βοηθήσει να καταλήξει ο γιατρός στο είδος και το μέγεθος την ανακαίνισης που επιθυμεί, μη επηρεαζόμενος από τρίτους παράγοντες.

Η ανακαίνιση του ιατρείου είναι μια ευκαιρία να επιλύσει τις λειτουργικές του ανάγκες και να τονώσει το επαγγελματικό του προφίλ. Ο επαναπροσδιορισμός των υπηρεσιών σε έναν καλαίσθητο χώρο είναι απαραίτητος την σημερινή εποχή, καθώς η φύση του ανθρώπου έχει γίνει πιο απαιτητική και ο ανταγωνισμός έχει διογκωθεί.

Δείτε πώς επηρεάζει το ιατρείο και η αισθητική του την σχέση ασθενή – γιατρού:

 • Ο εκσυγχρονισμός του ιατρείου καθιστά σαφές ότι ο γιατρός διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε με την κατάλληλη εξέταση να βγάλει έγκυρο πόρισμα και να καθοδηγήσει σωστά τον ασθενή.
 • Η καλαισθησία, η ταυτότητα και το ύφος μεταδίδει στον ασθενή το μήνυμα ότι ο γιατρός νοιάζεται για τον χώρο του, άρα θα νοιαστεί και για αυτόν.
 • Η προσοχή στην λεπτομέρεια και η καθαρότητα της ατμόσφαιρας εμπνέει την εμπιστοσύνη για τις ιατρικές γνώσεις και τις συνθήκες υγιεινής του ιατρείου.
 • Η εργονομική διάταξη των επίπλων και του εξοπλισμού, η δυνατότητα τακτοποίησης με τάξη όλων των εργαλείων στις κατάλληλες θέσεις με εύκολη πρόσβαση για χρήση βοηθάει στην γρήγορη και καλύτερη εξυπηρέτηση.
 • Ο σωστός φωτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα, τόσο κοινωνική όσο και οικονομική. Συμβάλλει στην άνετη αναμονή, στο αίσθημα ασφάλειας (πχ σε μια σκοτεινή αίθουσα αναμονή ο ασθενής θα ψυχοπλακωνόταν και θα φοβόταν),  στην φιλική και άνετη ατμόσφαιρα. Ο κατάλληλος φωτισμός ολοκληρώνει ένα επιτυχημένο διακοσμητικό αποτέλεσμα σε ένα ιατρείο.

Έχοντας όλα τα παραπάνω, αλλά και με την ευγένεια και την συμπόνια από μέρους του γιατρού κερδίζεται ο σεβασμός στο πρόσωπό του και η μακρόχρονη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του. Η σωματική επούλωση συνοδεύεται από ψυχολογική στήριξη για γρηγορότερα αποτελέσματα της θεραπείας καθώς ο ασθενής γίνεται συναισθηματικά ευάλωτος και ευερέθιστος.

Μήπως λοιπόν ήρθε ο καιρός να το πάρετε απόφαση και να κάνετε το πρώτο βήμα? Βέβαια η κίνηση που θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια είναι η ανεύρεση της κατάλληλης έμπειρης κατασκευαστικής εταιρείας. H Innovo Constructions θα σας συμβουλέψει, θα σας οργανώσει, θα εκπονήσει την μελέτη και θα ολοκληρώσει τις εργασίες στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Έτσι το άγχος και οι ευθύνες σας θα μειωθούν στο ελάχιστο, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τον ανακαινισμένο σας χώρο με χαρά και αισιοδοξία. Η πρόθεσή μας είναι να δοθεί η αίσθηση καθαριότητας και διαύγειας, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιατρείου, μεταβιβάζοντας στον ασθενή την αίσθηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα γίνει η δύναμη με την οποία θα προσελκύσετε νέους ασθενείς και θα τους παρέχετε τις υπηρεσίες σας όπως ακριβώς τους αρμόζει, με ασφάλεια, σιγουριά και σεβασμό απέναντί τους.